Nieuwe wet in Amerikaanse staat Louisiana: in ieder klaslokaal moet poster van de tien geboden hangen

In alle klaslokalen in de Amerikaanse staat Louisiana moet een poster met daarop de tien geboden opgehangen worden. Dat is het resultaat van een wet die woensdag door Jeff Landry, de Republikeinse gouverneur van de staat, is ondertekend.

 

Meer krantenkoppen in België

Britse regulator start onderzoek naar Ticketmaster na fiasco met verkoop Oasis-tickets

De Britse mededingingsautoriteit CMA is een onderzoek gestart naar Ticketmaster naar aanleiding van de verkoop van tickets voor de reünietour van de Britse band Oasis. Door ‘dynamische’ tarifering schoten de ticketprijzen bij de verkoop afgelopen weekend snel de hoogte in. De CMA zal nagaan of kopers duidelijke informatie gekregen hebben over de prijzen en of ze niet onder druk werden

Lees meer »

Brecht Callewaert uit Desselgem speelt de rol van ‘Gravin de Tilly’ in ‘Lelies’: “Een rol met heerlijk en eerlijk veel fantasie”

In ‘Lelies’ van InTeam Producties speelt Brecht Callewaert – afkomstig uit Desselgem – de rol van ‘Gravin de Tilly’. Brecht kan zich uitleven in deze rol.
The post Brecht Callewaert uit Desselgem speelt de rol van ‘Gravin de Tilly’ in ‘Lelies’: “Een rol met heerlijk en eerlijk veel fantasie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Avanti Brugge One debuteert in tweede klasse

ASSEBROEK Alleen in het verdoemde coronajaar speelde Avanti Brugge geen kampioen, wat betekent dat de ploeg in negen jaar van vierde provinciale naar tweede klasse promoveerde. Het op één na hoogste niveau is ook het (voorlopige?) eindstation, hoewel in de bestuurskamer tegelijkertijd van eerste klasse gedroomd wordt. Dit seizoen moet er echter bevestigd worden.
The post Avanti Brugge One

Lees meer »

Onweer en felle wind treffen verschillende gemeentes in het Hageland

Een stevig onweer heeft donderdagavond voor wateroverlast gezorgd in verschillende gemeenten in het Hageland. De grootste ellende was voor Tremelo, Keerbergen, Tielt-Winge en Glabbeek. Straten en kelders liepen onder, daarbij kwam ook veel modder van de velden. In Glabbeek zorgde een soort van windhoos lokaal voor heel wat schade.

Lees meer »

Eerste schooldag in Kiev start in mineur na grote Russische luchtaanval op Oekraïense hoofdstad

Het Russische leger heeft afgelopen nacht een grote raket- en droneaanval uitgevoerd op verschillende plaatsen in Oekraïne, waaronder ook op de hoofdstad Kiev. Oekraïense troepen zijn er naar eigen zeggen in geslaagd om het merendeel van de projectielen neer te halen, maar de brokstukken hebben wel veel schade veroorzaakt. Door de bombardementen is de eerste schooldag voor Oekraïense studenten gestart

Lees meer »

Eeuwige vrijgezel Mark Rutte voor het eerst openhartig over zijn relatiestatus in nieuwe documentaire: “Ik ben happy”

De relatiestatus van Mark Rutte (57), premier tot dit voorjaar, was het best bewaarde geheim van Nederland. Ongetrouwd, dat was zeker. Maar alle vragen over zijn liefdesleven, of hij op vrouwen viel of misschien een vriend had, waren taboe. Tot nu. In een nieuwe tv-documentaire die vandaag in première gaat, spreekt de eeuwige vrijgezel voor het eerst open over zijn

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Een stapel nieuwe boeken, papieren, mappen, extra gerief… Zeker op de eerste schooldagen is het sleuren en zwoegen met die boekentas!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geinspireerd door Marieke Vervoort en met crowdfunding naar Paralympische Spelen: wie is Léa Bayekula?

Na haar ontgoochelende terugval in het zicht van de meet op de 800 meter pakt Léa Bayekula dan toch paralympisch goud op de 100 meter: zo beleeft Léa Bayekula een ijzersterk debuut in Parijs. Wie is de 29-jarige Brusselse rolstoelatlete die nog advies kreeg van de legendarische Marieke Vervoort en als studente met crowdfunding haar paralympische sportdroom wou waarmaken?

Lees meer »

Waarom je beter niet uitglijdt over een ananas in de groenteafdeling

Als jij in de fruitafdeling van de supermarkt struikelt over een stuk fruit, dan moet de verzekeraar van de winkel jouw schade niet vergoeden. Val je over datzelfde stuk fruit in eender welke andere afdeling, dan komt de verzekering van de supermarkt wél tussenbeide. Thierry Vansweevelt is hoogleraar aansprakelijkheidsrecht aan de UAntwerpen en legt uit wat dit ‘groenterestenarrest’ precies inhoudt.

Lees meer »