Nieuwe bus voor Centrum voor Dagverzorging De Plataan in Poperinge: “We zoeken nog extra vrijwilligers om één rit per week te doen”

Het dagverzorgingscentrum De Plataan van het OLV Gasthuis in de Ieperstraat nam een nieuwe bus in gebruik. “Binnen vzw OLV Gasthuis willen wij met onze fiere Gasthuisfamilie een professionele partner zijn die een antwoord biedt op alle zorg- en welzijnsvragen, gelinkt aan het ouder worden. Naast onze woonzorgcentra, onze dienst thuisverpleging en onze assistentiewoningen, is ons Centrum voor Dagverzorging De Plataan een belangrijke dienstverlening om onze visie waar te maken”, zegt algemeen directeur Mieke Vandeputte.

“Iedere thuiswonende oudere (valide, semi-valide of zorgbehoevend) is welkom in de huiselijke omgeving van De Plataan. We passen ons aan volgens de noden van de gast en zijn/haar omgeving. De ene gast zoekt sociaal contact, een andere gast heeft fysieke zorg nodig. Een bezoek aan De Plataan kan ook een belangrijke hulp zijn voor de mantelzorgers. Door de zorg even uit handen te kunnen geven, blijft de zorg thuis beter haalbaar. Bejaarden kiezen om één of meerdere dagen per week te komen. De Plataan is open van maandag tot vrijdag, van 8.30 tot 17 uur. We voorzien een variatie aan activiteiten ter plaatse (o.a. kranten lezen, kooksessies, soep drinken, optredens, kaarten, andere spellen, …), afgewisseld met uitstappen buitenshuis”, vertelt verantwoordelijke Anja Nollet.

Vervoer met de busjes dankzij de hulp van vrijwilligers

“Dankzij de twee busjes, bestuurd door een groep vrijwilligers en medewerkers, brengen wij dagelijks de gasten naar De Plataan en terug naar huis. Het is immers niet voor iedere oudere evident om zich te verplaatsen. Wij zoeken nog extra vrijwilligers die eenmaal per week een rit met een busje willen uitvoeren”, aldus nog Anja.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Anja: 057/34 69 10, [email protected] De dagprijs bedraagt 25,59 euro (middagmaal en koffietafel, animatiebenodigdheden, incontinentiemateriaal en wekelijks bad inbegrepen), voor het vervoer betaalt men 5,08 euro per dag. Er is eventueel een tussenkomst van de mutualiteit.

The post Nieuwe bus voor Centrum voor Dagverzorging De Plataan in Poperinge: “We zoeken nog extra vrijwilligers om één rit per week te doen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vijfde baby aan gevolgen kinkhoest overleden in Nederland

In Nederland is opnieuw een baby overleden aan kinkhoest. Voor zover bekend heeft de ziekte dit jaar nu aan vijf baby’s in Nederland het leven gekost, zo is woensdag meegedeeld door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse tegenhanger van Sciensano.

Lees meer »

Ook ex-vrouw van failliete en dolende Bradley Wiggins trekt aan de alarmbel: “Dit is verschrikkelijk tragisch”

Met ‘Sir’ Bradley Wiggins (44) gaat het van kwaad naar erger. Nadat de Tourwinnaar van 2012 recent failliet is verklaard door de districtsrechtbank van Lancaster, slaakt na zijn advocaat nu ook zijn ex-vrouw een noodkreet. Ook zij zegt dat de in Gent geboren Brit al zijn bezittingen kwijt is en geen dak meer boven het hoofd heeft. “Door de complete

Lees meer »

Vergeet de salariswagen, enter de salarisrenovatie

In een open brief noemen energie-experts de energieprestatieregelgeving onwerkbaar en contraproductief. De oplossing vergt een creatieve aanpak. Een voorfinanciering die terugbetaald wordt door besparing op energiekosten, bijvoorbeeld. Of salarisrenovaties.

Lees meer »

TOURSELECTIES. De Lie debuteert: “We leggen hem geen verwachtingen op” – Cras kopman bij TotalEnergies

Zaterdag (29 juni) gaat de Tour de France van start. Verschillende ploegen hebben intussen bevestigd met welke renners ze, zonder ongelukken, aan de start zullen staan in Firenze. Zo bevestigde Visma-Lease a Bike dat Wout van Aert en Jonas Vingegaard van de partij zullen zijn. Ook Tadej Pogacar kent zijn ploegmaats, terwijl Lotto Dstny zeven Belgen meeneemt. Ontdek de selecties

Lees meer »

Hulde aan de lokale economie met Torhout Awards 2024

Met het uitreiken van de Torhout Awards 2024 heeft het stadsbestuur hulde gebracht aan de koptrekkers van de lokale economie. Dat gebeurde in aanwezigheid van zo’n 220 ondernemende mensen.
The post Hulde aan de lokale economie met Torhout Awards 2024 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe Tuinrangers geven gratis tuinadvies

Sinds kort telt Harelbeke nieuwe Tuinrangers, inwoners die gratis tuinadvies geven om de tuin bestand te maken tegen de klimaatveranderingen en bij te dragen aan een betere biodiversiteit. Met hun gratis en deskundig advies bieden ze concrete tips en oplossingen.
The post Nieuwe Tuinrangers geven gratis tuinadvies appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bestuurders dodelijke straatrace veroordeeld tot forse celstraffen én rechtbank eist een onmiddellijke aanhouding

Een dollemansrit op de E40 eiste in december 2022 een dodelijk slachtoffer. Twee bestuurders kregen anderhalf jaar na de feiten maandagochtend hun straf te horen. De rechtbank beval de onmiddellijke aanhouding van de bestuurder van de BMW, de wagen waar Serdar Karakus als passagier het leven liet. De man kreeg ook een celstraf van vijf jaar én een zware geldboete

Lees meer »

Archeologen vinden resten van hospitaal uit de 18e eeuw op plek waar nieuw toeristisch centrum van Ninove komt

In het centrum van Ninove zijn overblijfselen gevonden van een hospitaal uit de 18e eeuw. Archeologen vonden de resten naast de Hospitaalkapel, waar op termijn een toeristisch bezoekerscentrum komt. Opvallend is dat er resten van verschillende niveaus gevonden zijn, waardoor de archeologen informatie uit verschillende tijden kregen. Maandagavond kan het grote publiek de opgravingen eenmalig bezoeken.

Lees meer »

Ophef in internationale media: Nederlandse beachvolleyballer die werd veroordeeld voor verkrachting 12-jarige mag nu meedoen aan Olympische Spelen

In de buitenlandse media is er consternatie ontstaan over de kwalificatie en deelname van Steven van de Velde (29) aan de Olympische Spelen in Parijs. De Nederlandse beachvolleyballer werd in 2016 namelijk veroordeeld voor de verkrachting van een twaalfjarig meisje in Milton Keynes in Engeland. Van de Velde was negentien jaar oud op het moment van de feiten.

Lees meer »

Slovakije ontbindt publieke omroep RTVS ondanks protesten

Het Slovaakse parlement heeft ingestemd met de ontbinding van de publieke omroep RTVS. Aan de stemming in hoofdstad Bratislava donderdagavond gingen maandenlange protesten van oppositiepartijen en RTVS-medewerkers vooraf. Uiteindelijk stemden alle 78 parlementsleden van de drie sociaaldemocratische en nationalistische regeringspartijen voor de controversiële wet. De parlementsleden van de oppositie verlieten echter uit protest de zaal en boycotten de stemming.

Lees meer »