Na corona, brand én wegenwerken hoopt frituur Je m’en Fous op jaar zonder hindernissen: “Zo blij met onze trouwe klanten”

In april 2021 gingen Valerie Aerts en Jurgen De Sutter van start met frituur Je M’en Fous in Sijsele bij Damme, in het pand in de Stationsstraat waar jarenlang een autorijschool zat. De naam typeert de uitbaters ook wel, want ze durfden het aan om midden in de coronacrisis van start te gaan. “En nu hebben we een trouw cliënteel veroverd”, klinkt het.

De uitbating van frituur Je M’en Fous in de Stationsstraat 124 in Sijsele is tot nu toe al een dolle rit geweest voor uitbaters Valerie Aerts en Jurgen De Sutter. Het ondernemende koppel kreeg al met heel wat obstakels op hun pad af te rekenen, maar nu lijkt alles toch wel mooi in de plooi te vallen. De horeca was voor Jurgen, broer van eerste schepen in Damme Christoph De Sutter, geen onbekend terrein bij de start van de frituur. Hij baatte in zijn jongere jaren een tijdje het jongerencafé Break op ‘t Zand in Brugge uit. Nu runt hij al geruime tijd een eigen bouwbedrijfje, wat hij dus combineert met de uitbating van de frituur.

Eerst foodtruck

Ook voor Valerie is de horeca geen vreemde omgeving. “Ik heb hotelschool gevolgd en werkte onder meer in De Snippe en De Karmeliet in Brugge. Daarnaast werkte ik ook nog in De Vuurmolen toen Jan Lantsoght er nog uitbater was. Later ben ik hem ook gevolgd naar zijn andere horeca-uitbatingen zoals Sint-Pietershoeve, Ter Polders en ’t Molenhuis.”

Valerie runde ook tien jaar een eigen krantenwinkel in Brugge. Anderhalf jaar voor de start van de frituur begonnen Valerie en Jurgen met de uitbating van een foodtruck die ook al de naam Je M’en Fous droeg. Ze trokken ermee naar allerlei evenementen, met onder meer frietjes en diverse kroketten. Daarnaast hadden ze ook een vaste standplaats aan de Vismijnstraat in Zeebrugge. Corona trok echter een groot kruis door al die feestjes en evenementen. Maar Valerie en Jurgen gaan niet vlug bij de pakken neerzitten. Meer zelfs: ze zijn helemaal niet bang van een flink risico. In april 2021, toen de horeca dicht was en enkel takeaway toegestaan was, gingen ze van start met hun frituur. “De naam Je M’en Fous typeert ons inderdaad wel een beetje. Op een moeilijk moment zijn we er toch voor gegaan, enkel met frietjes om af te halen. En eigenlijk hebben we toen best wel goed gewerkt”, zegt Valerie. “Ik zie het nog zo voor me: met onze mondmaskertjes en een groot plexi-scherm aan de koeltoonbank…”, vult Jurgen aan.

“De naam typeert ons wel. Op een moeilijk moment gaan we ervoor” – Valerie en Jurgen

Maar na corona kregen Valerie en Jurgen nog een tegenslag te verwerken. Midden in de zomer van 2022 werd de frituur getroffen door een zware brand als gevolg van een kortsluiting. De brand vernielde het hele interieur en de apparatuur. Het koppel liet zich echter niet uit het lood slaan en drie maanden na de brand heropenden ze hun zaak met een volledig nieuw, maar gelijkaardig, interieur en nieuwe installaties. “Dat was wel heftig, maar we zijn er goed uitgekomen en de klanten bleven ons trouw”, zegt Valerie. Opnieuw gingen ze er met volle kracht tegenaan en gingen de frietjes en andere frituursnacks vlot over de toonbank. In 2023 was daar echter al een nieuwe hindernis: het hele kruispunt en omgeving rond de frituur werd opengelegd voor een veiligere en aantrekkelijkere herinrichting. “Die werken hebben toch bijna een jaar geduurd. Dat wisten we wel op voorhand, maar doordat de zaak minder goed bereikbaar is, voelen we dat natuurlijk wel flink in onze omzet”, legt Jurgen uit.

Minder vettig

“We zijn wel tevreden met hoe het nu loopt. De mensen komen in de eerste plaats voor de frietjes die we bakken in een mengeling van dierlijk en plantaardig vet. Dat geeft een veel lekkerder resultaat dan bakken in olie en het is ook minder vettig”, pikt Valerie in. “En doordat we net iets meer bieden dan de gemiddelde frituur, zoals een ruime variatie aan op de plaat gebakken verse hamburgers, hebben we een ruim en trouw cliënteel kunnen veroveren. De meeste mensen komen natuurlijk uit Sijsele zelf, vooral uit de woonwijken hier vlakbij, maar we hebben ook cliënteel uit Moerkerke en Maldegem, waar nochtans ook frituren zijn. Wat we verder nog wensen? Na corona, de brand en de wegenwerken eens minstens een jaar kunnen doorwerken zonder hindernissen. (lacht)”

Alle info: www.jemenfous.be

The post Na corona, brand én wegenwerken hoopt frituur Je m’en Fous op jaar zonder hindernissen: “Zo blij met onze trouwe klanten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum

Dagcentrum Mandelrust in de Weststraat bestaat 25 jaar. Dat is al een kwarteeuw van toegewijde zorg, steun en onvergetelijke momenten. Die mijlpaal vierden ze niet alleen om terug te kijken op de vele successen en mooie herinneringen, maar ook om vooruit te kijken naar een veelbelovende toekomst.
The post Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum appeared first on

Lees meer »

Smoorverliefde ‘Temptation’ Megan stelt haar nieuwe vriend voor: “Ik wilde niet té hard van stapel lopen, maar…”

“Wat ik nu voel: dat heb ik écht nog nooit eerder meegemaakt.” Wie er nog aan twijfelde: Megan Desaever is verliefd. De realityster uit ‘Temptation Island’ en ‘Ex on the Beach: Double Dutch’ verloor haar hart aan Oliver, die ze leerde kennen op vakantie op Ibiza. In dit interview vertelt de Belgische beauty hoe die ontmoeting tot stand kwam, wat

Lees meer »

“Ik heb géén abonnement bij de plastisch chirurg”: Anouk Matton wil misvatting over uiterlijk rechtzetten

“Ik was amper in de reeks te zien en toch verscheen overal mijn foto.” Anouk Matton (31) was het boegbeeld van ‘Chasing Beauty’, de documentairereeks over plastische chirurgie. Maar dat was tegen wil en dank: het programma deed de kijker geloven dat Matton meer werk heeft laten doen dan effectief het geval is, zegt de dj en echtgenote van Dimitri

Lees meer »

Na jaren vol ellende kan Japanse keizerin Masako eindelijk weer lachen: “Ze was krijgsgevangene in haar eigen paleis”

De Japanse keizer Naruhito (64) en keizerin Masako (60) genieten nog na van hun staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Het keizerspaar nam deel aan diverse activiteiten met koning Charles (75) en koningin Camilla (76), maar het meest opvallend was de stralende glimlach van de keizerin. Nadat ze jarenlang leed aan een zware depressie en volledig uit de openbaarheid verdween, kan

Lees meer »

Degradatie Eendracht Aalst doet ook 3 andere clubs naar lagere reeks zakken: “Onbegrijpelijk hiervoor afgestraft te worden”

Het is nu definitief: Eendracht Aalst degradeert naar 1e provinciale. De club werd kampioen in 2e nationale en zou dus naar 1e promoveren, maar kreeg geen licentie voor de nationale reeksen door allerlei problemen binnen de club. De club ging niet in beroep, dus dat betekent dat Aalst nu naar 1e provinciale gaat. Maar dat brengt natuurlijk een domino-effect met

Lees meer »