Man (68) bedreigt jongeren met mes in supermarkt: “Hij is zeker niet racistisch”

Een 68-jarige man uit Blankenberge stond donderdagochtend terecht voor het bedreigen van personen en aanzetten tot haat of geweld. De zestiger bedreigde in mei enkele jongeren met een mes in een plaatselijke supermarkt. Na zijn arrestatie zou de man ook enkele racistische uitspraken gedaan hebben.

Op 20 mei dit jaar werden enkele agenten van politiezone Blankenberge/Zuienkerke ter plaatse gevraagd in de lokale Carrefour in de Kerkstraat. De 68-jarige M. P. bedreigde daar enkele jongeren met een mes. “Hij zou er jongeren hebben aangesproken en even later een mes bovengehaald hebben”, zei de procureur.

Een medewerker zag het tafereel gebeuren en belde meteen de politie die even later ter plaatse kwam. “De man werd gearresteerd en zei het is altijd hetzelfde met die vreemdelingen”, voegde de procureur er nog aan toe.

De zestiger verklaarde dat hij zich bedreigd voelde door de blikken van de jongeren, maar op de camerabeelden was niets te zien. P. was donderdagochtend zelf aanwezig tijdens de zitting en liet zich vertegenwoordigen door een advocaat. “Mijn cliënt had vlak voor het incident gedronken”, stak de advocaat van wal. “Hij heeft de blik en situatie in de supermarkt verkeerd ingeschat. Hij is zeker niet racistisch ingesteld, maar maakt zich wel zorgen over de jeugd en voelt daarom onrust.”

Uitspraak

Sinds het incident mag de zestiger niet meer in de Carrefour in kwestie komen. “Het spijt mij enorm”, zei P. donderdagochtend. Op de vraag van de rechter waarom hij een mes op zak had, verklaarde de man dat hij zich al een paar maanden onveilig voelde en daarom met een mes rondliep. Het Openbaar Ministerie vorderde de toepassing van de strafwet.

Vonnis op 27 juni. (CCA)

The post Man (68) bedreigt jongeren met mes in supermarkt: “Hij is zeker niet racistisch” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

Koopweekend in Brugge met meer dan zestig nieuwe adresjes: “Kom ze allemaal ontdekken!”

Van vrijdag 28 juni tot en met maandag 1 juli organiseert het Brugs Handelscentrum (BHC) opnieuw een koopweekend met heel wat animatie in het kernwinkelgebied. “Sedert medio 2023 zijn er meer dan zestig nieuwe zaken bijgekomen”, weet voorzitter Dirk Vanhegen.
The post Koopweekend in Brugge met meer dan zestig nieuwe adresjes: “Kom ze allemaal ontdekken!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Op vrijdag 5 juli is er in Poperinge het avondcriterium, aan de vooravond van de kermis in de Hoppestad. Aan de start verschijnen enkele streekrenners, onder wie ook Kjill Ampoorter. De eerstejaarsbelofte en student zal voor het eerst deelnemen aan deze wedstrijd.
The post Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Lees meer »

“Zorg er gewoon voor dat ik kan slapen. Maakt niet uit wat er gebeurt”: de laatste dagen van Michael Jackson

Het is intussen vijftien jaar geleden dat popster Michael Jackson op 50-jarige leeftijd overleed. Hoe tragisch ook, z’n dood kwam niet geheel onverwacht voor wie hem die laatste maanden van dichtbij meemaakte. Wie uitte z’n bezorgdheden over z’n geestestoestand? Wat gebeurde er tijdens z’n laatste momenten? Een overzicht van z’n finale weken. “Hij is als een verloren jongetje.”

Lees meer »