LIVEBLOG VOORBEREIDING. Anderlecht oefent op stage in Portugal tegen Braga

Het EK voetbal is volop aan de gang, maar ook onze eersteklassers staan te popelen om eraan te beginnen. Verschillende ploegen zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2024-2025. Volg al het nieuws via onderstaande liveblog op de voet. 

Meer krantenkoppen in België

Ypres Rally: Maxime Potty wint Qualifying Stage in Nieuwkerke

Maxime Potty heeft in Nieuwkerke de snelste tijd neergezet tijdens de Qualifying Stage van de Ypres Rally. Stéphane Lefebvre was de grote verliezer de avond nadat hij in de laatste run overkop ging.
The post Ypres Rally: Maxime Potty wint Qualifying Stage in Nieuwkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw onrustig in Nieuw-Caledonië

Afgelopen nacht was het opnieuw onrustig in het Franse overzees gebied Nieuw-Caledonië. Het kwam er tot confrontaties tussen de ordediensten en separatisten, dat hebben de plaatselijke autoriteiten gemeld. Gisteren werden de 7 eerder opgepakte activisten voor vervolging naar Frankrijk overgevlogen, onder wie de leider van de protesten, Christian Tein.

Lees meer »

Agenten niet veroordeeld voor valsheid in geschrifte tijdens moordonderzoek: “Redelijke termijn overschreden”

Geert Vanweehaeghe zat vier jaar onschuldig in de cel nadat hij onder druk bekentenissen aflegde voor de moord op zijn partner Caroline Vyncke. Twee agenten werden vervolgd voor valsheid in geschrifte omdat ze in een proces-verbaal bepaalde passages weglieten waaruit bleek dat Vanweehaeghe onder druk gezet werd. De feiten dateren echter al van 2011, volgens de rechter te lang geleden

Lees meer »

Wie verloor een (gouden) trouwring op het recyclagepark in Harelbeke?

Een bezoeker van het IMOG recyclagepark in Harelbeke heeft per ongeluk iets meer achtergelaten dan enkel afval: in de buurt van de PMD-containers vond een medewerker van het park een trouwring terug. “Ik zou de ring heel graag terugbezorgen aan de persoon die hem verloor, dat zou me enorm veel plezier doen”, klinkt het bij de eerlijke vinder.
The

Lees meer »

Gemeentepersoneel Hooglede in de bloemetjes gezet

Op vrijdagavond 14 juni ging traditiegetrouw het personeelsfeest van gemeente Hooglede door, waar ook een aantal mensen in de bloemetjes gezet werden.
The post Gemeentepersoneel Hooglede in de bloemetjes gezet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Anzegem krijgt boete voor opruimwerken Sint-Arnolduspark Tiegem: “Meest ontgoochelde burgemeester van West-Vlaanderen”

De burgemeester van Anzegem Gino Devogelaere (SAMENéén) moet een boete betalen van 8.000 euro voor opruimwerken in het Sint-Arnolduspark in Tiegem, waarvan de helft effectief. 1,5 jaar geleden waaiden er 18 bomen om in het park tijdens storm Eunice. Devogelaere gaf opdracht om die bomen op te ruimen, maar had daarvoor niet de nodige vergunning. Volgens Natuurpunt moesten die bomen

Lees meer »

Twee doden bij botsing tussen twee treinen in Chili

Bij een frontale botsing tussen twee treinen donderdagochtend vlakbij de Chileense hoofdstad Santiago zijn twee mensen om het leven gekomen en negen mensen gewond geraakt. Dat heeft de Chileense spoorwegmaatschappij Empresa de Ferrocarriles del Estado bekendgemaakt.

Lees meer »