Etienne Verbeke start voor de derde keer in Ypres Rally: “Zolang het budgettair lukt, willen we daar graag een jaarlijkse traditie van maken”

Etienne Verbeke en Hervé Boussery komen in de Ypres Rally opnieuw uit voor SXM Competition, het team van Fréderic Miclotte. Na een intermezzo met een Ford Fiesta Rally2 gaan ze dit jaar weer met een Skoda Fabia Rally2 van start.

Samen met Voormezelenaar Hervé Boussery staat Ploegsteertenaar Etienne Verbeke al voor de derde opeenvolgende keer aan de start van de Ypres Rally. “Eens je ervan geproefd hebt, is het een afspraak die je niet graag mist”, vertelt Verbeke. “Zolang het budgettair lukt, willen we daar graag een jaarlijkse traditie van maken. Ook omwille van tijdsgebrek rijden we liever één grote wedstrijd per jaar dan meerdere kleinere wedstrijden per seizoen. We kennen het parcours intussen ook goed. Het nadeel van één keer per jaar rijden is natuurlijk wel dat je wel wat ritme mist.”

Skoda Fabia

Verbeke en Boussery blijven trouw aan het team van SXM Competition. “Vorig jaar reden we met hun Ford Fiesta, maar dit jaar wilden we graag weer met een Skoda Fabia van start gaan. Die wagen ligt me gewoon beter. De zitpositie is bijvoorbeeld beter en de wagen lijkt ook iets betrouwbaarder. Met dezelfde wagen, die vorig jaar in Ieper nog bestuurd werd door Vincent Verschueren, heb ik ooit al eens de Rally van de Monteberg gereden. Maandag hebben we al een testsessie gehad en daarna zullen we nog de nodige kilometers opdoen op de shakedowns in Boezinge en Nieuwkerke. Vorig jaar reden we de Rally van Wervik als voorbereidingswedstrijd, maar die lag dit jaar toch iets te kortbij.”

Uitrijden

De Skoda Fabia Rally2 kreeg het nummer 22 op de deuren. “Het is toch de bedoeling om onze positie te kunnen behouden of indien mogelijk te verbeteren. Misschien kunnen we ook wedijveren met teamgenoot Philip Barbier. Voor hem wordt dat misschien wel zijn debuut in een Rally2, hij heeft toch al heel wat ervaring met een 4×4. Hoe dan ook blijft uitrijden steeds onze voornaamste doelstelling”, aldus Etienne Verbeke.

The post Etienne Verbeke start voor de derde keer in Ypres Rally: “Zolang het budgettair lukt, willen we daar graag een jaarlijkse traditie van maken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Verplichte gemeenschapsdienst geen succes, met maar 494 mensen aan de slag: “Grondige, kritische evaluatie nodig”

De verplichte gemeenschapsdienst voor langdurig werklozen is geen succes. Het project werd zo’n jaar geleden ingevoerd door de Vlaamse regering, maar nog geen 500 werkzoekenden hebben sindsdien ervaring opgedaan via het systeem. Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V) zegt dat er te veel systemen bestaan om werkzoekenden aan werk te helpen en dat de totale aanpak grondig geëvalueerd moet

Lees meer »

Dan toch Landismo: Bask verliest uitgerekend in eigen regio topvijfplaats, “Als er niks meer in de tank zit, is het incasseren”

Net in de rit die in zijn geboorteplaats startte en dat zijn vaste luitenant in de aanval trok, kende Mikel Landa (34) een slechte dag. De Bask verloor meer dan drie minuten. De top vijf, waarvoor T-Rex Quick-Step al de hele Vuelta tegen zijn DNA koerst, is de top tien geworden. “Het was een pijnlijke dag voor ons”, aldus ploegleider

Lees meer »

Hanne, Marthe en Julia van K3 vertrekken voor 5 weken naar Malta voor filmopnames: “Zonder deze spullen stappen wij niet op”

Dinsdagavond zijn Hanne, Marthe en Julia vanaf vliegveld Brussel Zaventem vertrokken naar Malta voor de opnames van ‘K3 en Het Lied van de Zeemeermin’. Op het idyllische eiland zullen de drie K3-zangeressen en de andere castleden de hele maand september verblijven om de mooiste filmbeelden te maken. Reporter Jarne polst naar de zenuwen, vlak voor ze het vliegtuig opstapten. Bekijk

Lees meer »

Uw vraag aan de nieuwsombudsman: “Is de fameuze bloedbad-quote van Donald Trump correct weergegeven in Terzake?”

Het gonst op sociale media en een fikse regenbui met klachten plenst in mijn mailbox. Veel reacties op een Terzake-reportage vanuit de VS, met de Amerikaanse politiciloog en Harvard-professor Daniël Ziblatt. Hij is bezorgd over de neergang van de democratie in Amerika. We zien in de reportage ook Donald Trump die in een korte quote “waarschuwt voor een bloedbad” als

Lees meer »

Geert (60) op internationaal houtsymposium: “Waardering krijgen is fijn”

Voor de vierde keer werd kunstenaar Geert Vanderplancke (60) uit Oostduinkerke geselecteerd voor het zomerse International Wood Sculpture Symposium in het Deense Ringkobing. Zijn ‘Waterlelie’ kreeg er, net zoals zijn vorige creaties, een plek in een openbare ruimte.
The post Geert (60) op internationaal houtsymposium: “Waardering krijgen is fijn” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ward wint het BK Savatteschieten: “Het verschil was zo miniem dat je er geen meetlat meer tussen kon krijgen”

Met een geknalde afstand van 38,09 meter mag Ward Honoré zich de nieuwe, Belgische kampioen savatteschieten noemen. Tijdens de bloedstollende strijd in Kortrijk slaagde hij erin zijn pantoffel het verst te lanceren. “Het verschil was zo miniem dat je er geen meetlat meer tussen kon krijgen.”
The post Ward wint het BK Savatteschieten: “Het verschil was zo miniem dat

Lees meer »

“Ik had nog klanten van het eerste uur”: Na maar liefst 43 jaar valt het doek over kapsalon Mia in Wervik

Kapsalon Mia in de drukke Geluwestraat was zaterdag voor de allerlaatste keer open. Mia Lecompte (63) gaat met welverdiend pensioen. Sedert begin april 1981 (!) was ze zelfstandig kapster. “Als meisje van 15 droomde ik van mijn eigen zaak”, zo begint de handgeschreven brief die Mia meegaf met elke klant. En dat waren er heel veel. Mia en haar echtgenoot

Lees meer »