Eerst nog buien, maar eindelijk ook zonnig en warm weer in het verschiet: volgende week mogelijk tot 30 graden

Vanaf zondag wordt het stilaan zomers, met warmere temperaturen en veel zon. Eerst volgen er echter nog enkele dagen met veel regen en buien. Dat meldt het KMI.

 

Meer krantenkoppen in België

Vaarbar organiseert kampioenschap meeuwenschreeuwen in Roeselare: “Erg leuk”

In de omgeving van het Geitepark in Roeselare konden kinderen zich dit weekend helemaal uitleven. Tijdens Plein Publique maakten tal van jongeren een stokpaardje waarmee ze nadien een parcours aflegden. Aan de Vaarbar vond zondagmiddag een ludieke wedstrijd meeuwenschreeuwen plaats.
The post Vaarbar organiseert kampioenschap meeuwenschreeuwen in Roeselare: “Erg leuk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze gaven meer uit aan hun honden dan aan hun personeel”: rijkste familie van Verenigd Koninkrijk veroordeeld voor uitbuiting

De van oorsprong Indiase familie Hinduja is met een vermogen van meer dan 43 miljard euro de rijkste van Groot-Brittannië maar te gierig om zijn personeel ordentelijk te betalen. De Zwitserse rechtbank veroordeelde vier Hindujas tot 4 en 4,5 jaar cel wegens uitbuiting van hun bedienden. Die kregen hoop en al 6 euro om 18 uur per dag te werken.

Lees meer »

LIVEBLOG TOUR. Evenepoel kijkt uit naar eerste Tour-start, maar “wil eerste week gebruiken om nog paar procentjes te winnen”

Zaterdag start de Tour de France met een openingsetappe tussen Firenze en Rimini. Enig probleem: de Italiaanse regio had afgelopen dagen te kampen met hevige regenval. En dat is eraan te zien. Sommige straten staan blank, her en der ligt puin op de weg. En dus is men volop bezig met opruimingswerken. Volg het laatste nieuws richting de Tour in

Lees meer »

Rechter laat aanklacht tegen Alec Baldwin vanwege van onvrijwillige doodslag bij opname film niet vallen

Een poging van de Amerikaanse acteur Alec Baldwin om de aanklacht van onvrijwillige doodslag tegen hem van tafel te krijgen, is door een rechter in New Mexico afgewezen. De rechtbank vindt dat een jury moet beslissen of roekeloosheid heeft geleid tot de dood van cameravrouw Halyna Hutchins tijdens opnames van de western Rust in 2021, meldt het blad ‘Variety’.

Lees meer »

‘Gaperke’ Florian D’Haese gehuldigd op het gemeentehuis: “Het was een heel tof jaar”

Florian D’Haese werd vorig jaar verkozen tot Anzegems Gaperke en mocht een jaar lang ambassadeur van Anzegem zijn. Aangezien zijn jaar er bijna op zit, werd hij gehuldigd in het gemeentehuis aan De Vierschaar. Uiteraard ontbraken een natje en een droogje niet.
The post ‘Gaperke’ Florian D’Haese gehuldigd op het gemeentehuis: “Het was een heel tof jaar” appeared first

Lees meer »

Frieda herdoopt Li o Lait tot Coffee Birds: “Dol op koffie en ontbijten”

Na twaalf jaar zette Li Vandamme, partner van vrt-journalist Lieven Verstraete, een punt achter de uitbating van haar bekende koffiebar Li o Lait in de Dweerstraat. De koffiebar wordt overgenomen door Frieda Nys, die met haar man al een mobiele koffiebar runt en de zaak herdoopt tot Coffee Birds.
The post Frieda herdoopt Li o Lait tot Coffee Birds:

Lees meer »

Jos D’Haese en Peter Mertens (PVDA): “Jammer dat De Wever zo goed is, maar dat zal hij ook van ons zeggen”

De plaats van afspraak voor dit interview was voor PVDA’ers Peter Mertens, federaal lijsttrekker, en Jos D’Haese, eerste op de Vlaamse lijst, niet moeilijk te bepalen: restaurant De Rode 7 op het Sint-Jansplein in Antwerpen. Hier stelden ze in januari hun lijsten voor, hier vierden ze hun overwinning in Antwerpen. Met 22,9 procent van de stemmen zijn ze de tweede

Lees meer »

Robert en Diana uit Oostende zijn een platina koppel

Op 2 juni 1954 stapten Robert Coulier (91) en Diana Lambrecht (89) in het huwelijksbootje. Dat betekent dat ze maar liefst 70 jaar getrouwd zijn en dus hun platina huwelijksverjaardag mogen vieren. Robert was vaak van huis weg als visser.
The post Robert en Diana uit Oostende zijn een platina koppel appeared first on KW.be.

Lees meer »