Een passie voor tafelvoetbal van generatie op generatie: pa Wesley en zoon Justin allebei provinciaal kampioen

Wesley Vanhoorelbeke en zijn zoon Justin hebben zich allebei tot provinciaal kampioen in het tafelvoetbal gekroond. Beiden dromen ze van de Belgische titel, en misschien lukt dat de komende jaren wel samen. “Er wordt hier dagelijks geoefend”, klinkt het.

In de Bollewerpstraat ligt op tafel al een artikel klaar uit onze krant. Eentje van jaren geleden, toen opa Marnix, zoon Wesley en kleinzoon Justin al trots poseerden. De passie voor tafelvoetbal zit duidelijk in de genen, met nu al de derde generatie die hoge ogen gooit. Marnix mocht het jammer genoeg niet meer meemaken, maar onlangs deden Wesley (41) en Justin (20) het uitstekend op het PK tafelvoetbal. Justin won op het tweede niveau individueel en in het dubbel de West-Vlaamse titel, Wesley komt uit op het hoogste niveau en pakte zowel in zijn eigen reeks als in de open klasse de titel in het dubbel. “We oefenen iedere dag minimum een uur. En ja, het kan er wel eens heftig aan toe gaan als we tegen elkaar spelen”, bekent Wesley, die al eens een partijtje verliest van Justin. Echtgenote en moeder Vanessa Herman aanhoort het glimlachend. Net als dochter Zoë (18) is zij vooral supporter.

“Op termijn kunnen we misschien samen naar de kampioenschappen”

Vader en zoon maken deel uit van TVC De Kletsers, waarmee ze ook in de interclub uitkomen. “Iedere vrijdag spelen we onze wedstrijd, ik kijk er al van de maandag naar uit”, bekent Justin. “Het sociale contact is groot, je kent op de duur ook iedereen.” Door zijn goede prestaties zal hij nu wellicht in de hoogste reeks aantreden en dat biedt perspectieven. Zo kan hij ook meespelen met zijn vader. Binnenkort vindt in Waanrode (Kortenaken) het BK plaats, en daar moeten ze het nog allebei in hun eigen reeks rooien. “Misschien is het podium daar mogelijk”, zegt Wesley. “Vorig jaar was ik vierde.”

Moeilijk

In tegenstelling tot Frankrijk en Duitsland, waar tafelvoetbal erkend is als echte sport en ook de nodige financiële ondersteuning krijgt, is dat in Vlaanderen veel minder het geval. “Het is nog een echte cafésport, er zijn ook steeds minder cafés, en nog minder die een tafelvoetbal hebben staan. Onze sport heeft het moeilijk.” Justin kreeg de liefde voor de sport mee met de paplepel. “Hij droeg nog zijn pamper toen hij al op een verhoogje stond te spelen”, zeggen zijn ouders. “Tafelvoetbal is vooral een mentaal spel”, weet de jonge kerel, die bij Metalor in Oostrozebeke werkt, het dorp van zijn ouders. Wesley is zelfstandig in sanitair en vertelt dat Justin net als hij liefst vooraan speelt. “Maar om individuele wedstrijden te spelen, moet je het allemaal onder de knie hebben.”

The post Een passie voor tafelvoetbal van generatie op generatie: pa Wesley en zoon Justin allebei provinciaal kampioen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zon laat zich niet zien op dag vol wolken en buien

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ‘s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »

KIJK. Jessica Biel steunt echtgenoot Justin Timberlake tijdens optreden in New York, een week na zijn arrestatie

Actrice Jessica Biel (42) en Justin Timberlake (43) hebben ludieke filmpjes gedeeld op hun sociale media. Vorige week kwam de zanger nog in het oog van een mediastorm terecht nadat hij werd gearresteerd voor rijden onder invloed. Maar het koppel doet hun uiterste best om het positief te houden tijdens zijn ‘Forget Tomorrow World Tour’. Zo zien we Jessica dansen

Lees meer »

Kortrijkse rugbyclub organiseert vrijdagavond Rugby in ‘T Park

“We zetten dit nu al voor de vierde keer op poten”, opent Bjorn Torsy, STC en jeugdcoördinator van Rubyclub Curtrycke. “De reden ligt voor de hand. We willen een zomeraanbod creëren voor onze leden op een niet competitieve manier. Onze thuishaven ligt in Rollegem en we stellen vast dat dit voor de Kortrijkzaan precies het einde van de wereld is.

Lees meer »

Maar één Democraat zou Trump volledig in de pan hakken bij verkiezingen, volgens nieuwe poll

Volgens een nieuwe poll van persbureau Reuters en marktonderzoeksbureau Ipsos is er maar één Democraat die erin zou slagen om Donald Trump te verslaan mocht die het tegen de oud-president opnemen tijdens de verkiezingen op 5 november. Het zou bovendien afgetekend gebeuren: met maar liefst 11 procentpunt (!) voorsprong. Er is wel één probleem: de kandidaat in kwestie liet in

Lees meer »

Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen

De bushalte op het Rameplein in Tielt, die sinds de invoering van het nieuwe mobiliteitsplan niet meer bediend wordt door De Lijn, zal half augustus plaats ruimen voor een kleine nieuwe openbare groenzone. Ook elders in de stad staan enkele onthardingsprojecten gepland.
The post Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rammstein spartelde bij zonlicht, maar werd net als horror en porno steeds lekkerder bij nacht

Het mocht weer ranzig. Een grote baby stierf in de vlammen van een kinderkoets. Met ‘Pussy’ keerde een klassieker uit ballingschap terug en de fallus werd een kanon, maar sproeide als vanouds. Zanger Till Lindeman torste vorig jaar in Brussel nog een vermoeden van seksueel roofdier. In Oostende kwam Rammstein zonder zorgen. En aanvankelijk ook zonder ‘stürm’ en al helemaal

Lees meer »

DEME gaat groenewaterstoffabriek bouwen in Egypte

Het Belgische bedrijf DEME, dat vooral bekend is als baggeraar, gaat in Egypte een fabriek voor de productie van groene waterstof bouwen. Het heeft daarover een akkoord gesloten met de Egyptische regering. De fabriek zal worden gebouwd in de haven van Gargoub, aan de Middellandse Zeekust. De energie die nodig is voor de productie van de groene waterstof zal komen

Lees meer »

Stad Gent verstrengt criteria van contracten met externe poetsfirma’s in scholen, na klachten van hoge werkdruk 

De stad Gent heeft de contracten met externe poetsfirma’s aangepast met strengere criteria over personeels- en welzijnsbeleid. Dat doet ze nadat er afgelopen maanden klachten gekomen waren over een te hoge werkdruk bij het personeel. De nieuwe contracten gaan volgend jaar in. De stad draait de besparing ook deels terug en maakt opnieuw extra budget vrij voor de schoonmaak.

Lees meer »

Vier personen opgepakt voor plannen van staatsgreep in Oekraïne

In Oekraïne zijn zondag vier personen opgepakt die ervan verdacht worden dat ze een staatsgreep wilden plegen in Kiev. De groep zou al enige tijd in de weer zijn geweest met het posten van berichten op sociale media om de huidige Oekraïense regering in diskrediet te brengen. Daarin werd onder meer opgeroepen tot een staatsgreep.

Lees meer »

Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken: “Van mijn passie mijn beroep kunnen maken”

Emilie Van de Geuchte is sinds kort gestart met een eigen praktijk medische pedicure in de Oeselgemstraat 57 in Wakken. De jongedame werkt reeds halftijds in het Eerstelijnshuis in Deinze, maar biedt bij haar thuis in Wakken nu ook op zelfstandige basis haar diensten aan.
The post Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken:

Lees meer »