Dodentol door hitte tijdens pelgrimstocht naar Mekka stijgt tot meer dan 1.000

De dodentol van de hadj, de jaarlijkse pelgrimstocht voor moslims in Saoedi-Arabië, is opgelopen tot meer dan 1.000. Dat meldt AFP op basis van informatie van verschillende landen.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Boeing 737 van Southwest Airlines vliegt plots op 150 meter hoogte over woonwijk: “Ik dacht dat hij tegen mijn huis ging vliegen”

Inwoners van Yukon, een stadje vlak bij Oklahoma City, schrikken op wanneer een Boeing 737 op amper 150 meter hoogte over hun huizen vliegt. Onverklaarbaar, want de luchthaven van Oklahoma City ligt zo’n 15 kilometer verder. Alarmbellen gingen af bij de luchtverkeersleiders omdat het vliegtuig opmerkelijk laag vloog. Bovenstaande video toont het moment waarop ze vrezen voor erger: “Gaat alles

Lees meer »

Na ‘Familie’ verbrak actrice Silvia Claes zo goed als alle contact: “Ze werkt nu in een bibliotheek”

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale waarin de familiereünie van de Van den Bossches centraal staat. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar de vlieger van oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) ging letterlijk en figuurlijk niet op.

Lees meer »

Godelieveprocessie trekt op zondag 7 juli weer door straten van Gistel

Elk jaar trekt op de eerste zondag na 5 juli de Godelieveprocessie door de straten van het centrum van Gistel. Uit archiefstukken blijkt dat de processie zoals we die nu kennen reeds uitging in 1870. De oudste bekendste vertolking van de wurgscène is het optreden van een broederschap van de H. Godelieve in de H. Kruisprocessie van Veurne in 1407.

Lees meer »

Tussen de ruïnes van Voehledar zijn de soldaten altijd op hun hoede

De ruïnes van Bachmoet zijn bekend, die van Voehledar veel minder. Nochtans is de aanblik er even troosteloos. Voehledar is een ­Oekraïens mijnstadje dat voor de oorlog zo’n 15.000 inwoners telde. Het ligt 40 kilometer ten zuiden van Donetsk. Al van in de verte zie je de stad liggen, want ze ligt op een heuvel in het midden van een

Lees meer »

Nieuwe krabbensoort ontdekt op Belgische stranden

Biologen hebben een nieuwe soort krab ontdekt op de Belgische stranden. De Polybius dioscurus is ongeveer 10 centimeter groot, heeft een grijs, marmerkleurig schild en komt vaak voor aan onze kust, vooral tussen Nieuwpoort en De Panne. De krabben werden tot nu toe verward met een soort die al veel langer gekend is.

Lees meer »

LIVEBLOG BK WIELRENNEN. Peloton knabbelt aan achterstand op kopgroep van tien renners, met onder meer Campenaerts en Van Wilder

Vandaag staat het BK wielrennen op het programma. Remco Evenepoel wilde maar wat graag nog een jaar langer rondrijden in de tricolore trui, maar door ziekte liggen er kansen voor onder anderen Wout van Aert, Jasper Philipsen, Tim Merlier, Arnaud De Lie, Thibau Nys en Jasper Stuyven. Volg het Belgisch kampioenschap op de voet in onderstaande liveblog.

Lees meer »

Bordeelhouders mogen belastingen cash betalen: “Niemand betaalt hier met de kaart en banken weigeren ons als klant”

Twee bordeelhouders die samen 53 vitrines verhuren in het Antwerpse Schipperskwartier, mogen hun belastingen voortaan cash betalen. Dat heeft een rechter in Brussel beslist. De reden waarom de twee naar de rechtbank stapten is simpel: niemand betaalt er met de kaart. En bovendien heeft de sector het nog altijd lastig om een rekening te kunnen openen bij de bank.

Lees meer »

Breekt het cordon in Middelkerke? Lijst Dedecker en N-VA trekken in oktober apart naar de kiezer (ondanks laatste verzoeningspoging)

Opschudding aan de kust, want maandagavond heeft de lokale N-VA-afdeling in Middelkerke unaniem beslist om apart op te komen bij de lokale verkiezingen. Bijgevolg staan Lijst Dedecker en N-VA in oktober lijnrecht tegenover elkaar in de strijd om de sjerp in de badstad. Dat burgemeester Jean-Marie Dedecker de deur openhoudt voor lokale samenwerking met het Vlaams Belang, stoot de N-VA’ers

Lees meer »

Protesten in Kenia draaien uit op chaos, geweld en plunderingen

Na eerdere vreedzame protesten tegen fiscale plannen van de regering is de situatie dinsdag in Kenia ontspoord. Volgens diverse ngo’s vielen minstens vijf doden – andere bronnen maken gewag van acht doden – en een dertigtal anderen raakten gewond nadat de politie manifestanten onder vuur nam. Er zou zowel met rubberen kogels als met scherp zijn geschoten. De voorbije 24

Lees meer »