Bezoek het Lintweverijmuseum vanaf nu met de Museumpas

Het Lintweverijmuseum in Komen kan voortaan ook bezocht worden met de Museumpas. Daarmee kunnen heel wat musea in België bezocht worden. Om die toetreding te vieren, werd tijdens het weekend van de braderie door een theatergezelschap een toneelvoorstelling opgevoerd met sketches en waargebeurde verhalen uit het verleden. Op de foto zien we de acteurs die het spektakel verzorgden. (foto ZB)

Foto en os ZB

The post Bezoek het Lintweverijmuseum vanaf nu met de Museumpas is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Met spillebeentjes en volledig léég op podium, maar niemand zag het”: Metejoor praat voor het eerst open en eerlijk over burn-out

“Een half jaar geleden kon ik dit niet zeggen, maar ik ben voor het eerst terug gelukkig.” Een vernieuwde Metejoor (33) in het hoofd, en op het podium volgende maand op tour door Nederland. Zonder nieuwe muziek, want die komt er pas tegen de zomer van 2025. “Dat is nog lang, en eng, maar bewust”, zegt hij. De zanger spreekt

Lees meer »

Dominique Pélicot (71) na verkrachtingen van zijn vrouw ook verdacht van lustmoord: “Slachtoffers werden allebei verdoofd met ether”

De Fransman die zijn vrouw verdoofde en door tientallen mannen liet verkrachten, wordt verdacht van nog meer wansmakelijke feiten. DNA linkt Dominique Pélicot (71) rechtstreeks aan een zaak waarbij een jonge vastgoedmakelaar nipt ontsnapte aan een verkrachting. Zijn naam valt ook in een lustmoord, maar daar ontbreekt concreet bewijs. De gelijkaardige werkwijze roept in ieder geval wel vragen op. Zo

Lees meer »

Jonge drugskoerier toont medelijden met drugsgebruikers: “Drugs zat zelfs tussen zijn tenen”

“Het was met pijn in het hart. Ik had eigenlijk medelijden met die drugsgebruikers.” Een 21-jarige jongeman uit Tourcoing liet zich door zijn eerlijke verklaring op de rechtbank in Kortrijk opmerken. Hij stond er immers terecht voor invoer en verkoop van heroïne en cocaïne als drugskoerier.
The post Jonge drugskoerier toont medelijden met drugsgebruikers: “Drugs zat zelfs tussen zijn

Lees meer »

Vanaf 22 september hinder door werken op E40 tussen Oostduinkerke en Veurne

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt van zondagavond 22 september tot zaterdag 28 september op de E40 tussen Oostduinkerke en Veurne. Daar wordt vier kilometer wegdek vernieuwd. Tijdens de werken zal er hinder zijn voor het verkeer in beide richtingen. Er worden ook op- en afritten afgesloten.
The post Vanaf 22 september hinder door werken op E40 tussen Oostduinkerke

Lees meer »

Gedetineerde verkracht maatschappelijk werkster in gevangenis van Antwerpen: “Alarmknop was niet aangesloten, hulp liet veel te lang op zich wachten”

Een gedetineerde heeft een maatschappelijk werkster verkracht in de gevangenis van Antwerpen. De vrouw had er een gesprek met hem in een apart lokaal toen hij haar heeft aangevallen. Ze moest volgens de vakbonden minutenlang op hulp wachten. “Normaal moeten er twee cipiers op die gang staan. Het was er maar één en die hoorde het niet meteen omdat ze

Lees meer »

Peruaanse ex-president Alberto Fujimori overleden

De Peruaanse ex-president Alberto Fujimori is overleden op 86-jarige leeftijd. “Na een lange strijd tegen kanker is onze vader, Alberto Fujimori, zonet vertrokken voor een ontmoeting met de Heer”, klinkt het in een bericht in naam van zijn vier kinderen, op een online account van zijn dochter Keiko Fujimori.

Lees meer »

Acht doden na instorting gebouw in noorden van India

Reddingswerkers hebben in de Indiase stad Lucknow, in het noorden van India, acht lichamen vanonder het puin van een ingestort gebouw gehaald. Dat melden Indiase media. Het drie verdiepingen tellende gebouw werd door verschillende bedrijfjes gebruikt als opslagplaats en garage, en stortte zaterdagnamiddag in.

Lees meer »

Geen kwaad opzet gemoeid bij overlijden van man (46) in Aartrijke

Het West-Vlaams parket, afdeling Brugge, bevestigt dat er geen kwaad opzet gemoeid was bij het overlijden van een 46-jarige man in Aartrijke. Het levenloze lichaam van de veertiger werd vorige week aangetroffen in zijn appartement.
The post Geen kwaad opzet gemoeid bij overlijden van man (46) in Aartrijke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Antwerpse Vooruit stelt programma voor en streeft naar “schoon leven”

Vooruit heeft tijdens een stadscongres in Antwerpen zijn kandidatenlijst en programma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen goedgekeurd. De partij ziet een stad die veel te bieden heeft, maar ook voor heel wat uitdagingen staat. Lijsttrekker Kathleen Van Brempt noemt Antwerpenaars levensgenieters. "Wij houden van "’t schoon leven", zegt ze. "Wat dat schoon leven betekent, betekent voor haar voor iedereen iets anders."

Lees meer »