Beschermde monumenten in Bredene krijgen informatieborden

Bredene telt zes locaties die als beschermd erfgoed erkend zijn. Op al deze plaatsen heeft de gemeente nu ook een bord met meer achtergrondinformatie geplaatst.

Het iconische tramhokje Station Breedene Hippodrome, werd pas vorige zomer erkend als beschermd monument. “En zo zijn er nog vijf locaties in onze gemeente die door de Vlaamse overheid werden beschermd. Ze zijn herkenbaar aan een speciaal kenteken, dat op het monument is bevestigd. Maar vaak weten bezoekers niet wat de reden is van deze bescherming. We hebben nu op elke locatie een bord geplaatst met informatie en duiding”, legt schepen van Ruimtelijke Ordening Kristof Vermeire uit.

Zes locaties

De informatieborden werden geplaatst bij de bunker Panzer Steunpunt – Blaue Schleuse (gelegen aan het Bredene Shopping Center), de Visserskapel Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinen (langs de Klemskerkestraat), het Duinpaviljoen, vakantiehome Home des Enfants du Hainaut (het huidige vakantiecentrum Horizon), het tramhokje Breedene Hippodrome en de spoorwegbatterij E690 (in de duinen nabij strandpost Dunegat). (MM)

The post Beschermde monumenten in Bredene krijgen informatieborden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wereldwijde voedselprijzen stabiel gebleven in juni

De wereldwijde voedselprijzen bleven in juni gemiddeld onveranderd in vergelijking met mei. Een daling van de graanprijzen compenseert de hogere prijzen van producten zoals plantaardige oliën, boter en suiker. Dat heeft de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) vrijdag gemeld.

Lees meer »

Een drukfout op de affiche, dacht onze man. Måneskin bewees hem ongelijk: “Putain, caramel, jambon: ge hád ons”

Måneskin als headliner. Een gok volgens sommigen, een zwaktebod volgens anderen. Grijnzende bassiste Victoria had voor de gelegenheid hartjes uit zwarte tape geknipt, maar had na de tepelstickers nog genoeg over om criticasters de mond te snoeren. Werchter hield de adem in. Onze man niet, maar was toch aangenaam verrast. “Damiano bleek de ultieme Italian Stallion. Alsof hij het beruchte

Lees meer »

Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet

Dankzij een trouwe poule van tientallen medewerkers is Velosport Veldegem al jarenlang een begrip in de wielerwereld voor niet-profs. Negen koersdagen wordt het peloton uit binnen- en buitenland veilig door Groot-Zedelgem geloodst. Respect dat eens in de kijker mag, vindt voorzitter Jean-Pierre de l’Ange.
The post Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet appeared first on KW.be.

Lees meer »