“Alles met hart en ziel gemaakt”: familie Cleenwerck creatief uit de hoek op Atelier Ensemble

Wie houdt van handgemaakte creaties die met liefde gemaakt zijn moet je bij de familie Cleenwerck uit Izegem zijn. Zussen Sylvie, Sofie en Els ontwerpen zelf tapijten en kussens, vazen, schalen en kaarsen. Sylvies dochter Louise maakt dan weer unieke gelegenheidskaartjes. Die creatieve combinatie leidt nu tot het gezamenlijke evenement Atelier Ensemble, waarmee ze komend weekend een prachtige tuin aan de Leie in Harelbeke inpalmen.

Ze lijken uiteraard wat op elkaar en delen dezelfde joie de vivre, maar er verbindt de zussen Cleenwerck nog meer dan je op het eerste zicht zou denken. Elk op hun eigen tempo ontdekten ze de voorbije jaren dat ze best creatief uit de hoek kunnen komen én ze ondergingen ook allemaal een carrièreswitch. Oudste zus Sylvie (46) liet de selectie- en rekruteringswereld achter zich, verkocht haar bedrijf HR Concepts en besloot prachtige tapijten van schapenvachten te maken. Tweeling Sofie en Els (42) werkte 20 jaar als ergotherapeut, waarna de één in de bouwsector aan de slag ging en de ander bij het HR-bedrijf van haar grote zus. Intussen is Els terug aan de slag als ergotherapeut in het buitengewoon onderwijs.

Persoonlijke toetsen

“Dat laatste doe ik halftijds zodat ik het kan combineren met mijn andere passie”, zegt Els. “Sinds 2017 is dat keramiek. Dit jaar zette ik die om in een professioneel atelier waar ik schalen, vazen en verlichting maak. Vaak met een mediterrane toets. Bij mij vind je geen seriewerk. Ik focus op het creatieve en maak functionele keramieken voorwerpen die staan voor eenvoud en een strakke stijl met een ziel. Alles wordt met de hand gedraaid en geglazuurd, waarbij kwalitatieve grondstoffen worden gebruikt. Voor mij is elk afgewerkt object een kunstwerkje dat ik met hart en ziel heb gemaakt. Ik verwerk op vraag ook persoonlijke toetsen in een voorwerp, zoals een vingerafdruk van de kleinkinderen of een tekstje.”

Het werk van tweelingzus Sofie sluit daar nauw bij aan. “Ik maak kaarsen op basis van plantaardige was, die perfect passen bij wat Els maakt. We maken samen een ontwerp van kermamiek schaaltjes die Els dan exclusief voor mij maakt. Toen we Sylvie een duwtje in de rug gaven om te kiezen voor haar label MoutonMouton pakte dat enorm goed uit en dat motiveerde ons dan weer om nadien zelf ook met onze creaties naar buiten te treden. Nu doen we dat onder de noemer Cle Ceramics en Cle Candles.”

“Met Atelier Ensemble bundelen we voor het eerst de krachten”

Stilaan groeide bij Sylvie het idee om iets te creëren dat daar nauw bij aansluit: “Zo is mijn verfijnde linnencollectie Lino ontstaan. Naast kussens uit schapenvacht bied ik nu ook een collectie uit linnen aan. Je kan beide types perfect met elkaar combineren. Uit die linnen maak ik ook tafelkleden, servetten en placemats voor een prachtig gedekte tafel.”

Daar stopt het niet bij, want ook Sylvies dochter Louise (22) draagt haar steentje bij. “Ik werk als Communications Officer bij een bedrijf, maar na mijn uren maak ik onder de naam Crée gepersonaliseerde kaartjes voor allerlei gelegenheden. In grafisch ontwerp kan ik mijn creatieve ei kwijt. Ik heb er al gemaakt voor cadeauboxen van Cle Candles en treed nu naar buiten met een eigen gelimiteerde zomereditie kaartjes rond dieren.”

Prachtige tuin aan de Leie

Al die creativiteit leidt tot zo’n mooie wisselwerking dat een evenement niet kon uitblijven. “Op zondag 23 juni bundelen we onder de noemer Atelier Ensemble voor het eerst de krachten. Die dag kan je van 14 tot 18 uur in een prachtige tuin aan de Leie in de Kortrijksesteenweg 378 in Harelbeke met al onze handgemaakte spullen kennismaken. We willen dit initiatief om het half jaar herhalen en kijken er naar uit iedereen zondag te verwelkomen.”

Meer info op www.cle-ceramics.be, www.moutonmouton.be, www.lino-collection.be, www.creekaartjes.be.

The post “Alles met hart en ziel gemaakt”: familie Cleenwerck creatief uit de hoek op Atelier Ensemble is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’

Het lokaal bestuur De Panne gaat samen met het woonzorgcentrum Sint-Bernardus, het Expertisecentrum Dementie en de Alzheimer Liga in zee om met het nieuwe project ‘Dementievriendelijk De Panne’ inwoners met dementie te ondersteunen.
The post De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stadsfestival ‘Genk on Stage’ tikt dit jaar af op 115.000 bezoekers: “Joost Klein was hét hoogtepunt van deze editie”

Dit jaar zijn er 115.000 bezoekers naar Genk afgezakt voor het gratis stadsfestival ‘Genk on Stage’. Dat is 15 procent meer dan de vorige editie. Volgens burgemeester Wim Dries (CD&V) spreekt de formule van 2 grote en meerdere kleine podia in de stad veel mensen aan. "Met 13.000 toeschouwers was Joost Klein zonder twijfel het hoogtepunt van het weekend." Het

Lees meer »

Marktkramer die fruit van 600 euro verkoopt, reageert: “Prijzen staan mooi aangegeven. Meer kunnen we niet doen”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

President Joe Biden na uitspraak over immuniteit Trump: “Macht van president niet langer beperkt door de wet”

De Amerikaanse president Joe Biden noemt het arrest van het Hooggerechtshof over de immuniteit van voormalig president Donald Trump "gevaarlijk". "Praktisch zijn er vrijwel geen grenzen aan wat de president kan doen. De macht van het ambt wordt niet langer beperkt door de wet." Het Hof stelt dat een president immuun is voor wat hij als president gedaan heeft, maar

Lees meer »

De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.
The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië appeared first on KW.be.

Lees meer »

OPINIE Droog blijven maakt van mij nog geen droogstoppel

Wat gaan ze nog allemaal uitvinden? Dry January en Tournée Minérale kende ik al, maar nu is er blijkbaar ook Dry July. Al kom ik wat achter, want Droge Juli bestaat al sinds 2008, toen ze in Australië op het doldwaze idee kwamen om in juli een maand lang geen alcohol te drinken. In juli?!
The post OPINIE Droog

Lees meer »