Algerijnen stelen polshorloge van oudere man in Knokke: “Waren duidelijk op zoek naar een prooi”

Een oudere man werd een maand geleden in Knokke-Heist beroofd van zijn polshorloge. Twee Algerijnen werkten samen met een minderjarig persoon om de feiten te plegen. Het Openbaar Ministerie vordert celstraffen tot een jaar.

Twee illegale jongeren stonden donderdagochtend voor de Brugse strafrechter terecht voor mededaderschap aan diefstal met geweld. Een oudere man werd op 25 mei op klaarlichte dag door een minderjarig persoon beroofd van zijn polshorloge. De twee Algerijnen namen deel aan de feiten door het slachtoffer in te sluiten.

Daarom besloot het parket het duo voor de rechtbank te dagen. “Ze waren duidelijk op zoek naar een prooi om te beroven“, zei de procureur. Mohamed T. besloot, nadat hij besefte dat er camera’s hingen, het horloge terug te brengen naar het slachtoffer.

Vonnis

De politie kon het duo uiteindelijke staande houden toen ze een taxi wilden instappen. Enkele ogenblikken voordien had Omar G. zich al losgerukt van diezelfde wijkagent. Hij moest zich daarom ook verantwoorden voor weerspannigheid.

Het aandeel van G. wordt geminimaliseerd en ook advocaat Olivier Simaey is van mening dat zijn cliënt geen belangrijke rol speelde. Beide mannen riskeren een celstraf tussen de zeven maanden en een jaar. Vonnis op 27 juni. (CCA)

The post Algerijnen stelen polshorloge van oudere man in Knokke: “Waren duidelijk op zoek naar een prooi” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voorpost bezet hotel Apollo in Zutendaal terwijl eerste asielzoekers zich settelen: “Families met kinderen intimideren kan absoluut niet”

In Zutendaal hebben militanten van de radicaal rechtse groep Voorpost het voormalige hotel Apollo in Zutendaal een tijdlang bezet. Ze hingen affiches en Vlaamse strijdvlaggen op en staken rookbommen en vuurpijlen af. Enkele weken geleden raakte bekend dat er in het pand zestig asielzoekers onderdak zouden krijgen. Intussen zijn er al zestien mensen ingetrokken, waaronder ook kinderen. “Deze actie is

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar gaat vol voor kwalificatie: “Moeten er van bij de start in geloven”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Het Achterland stelt sterke productie ‘De Ballroombeker’ voor, geschreven door West-Vlaming Jeroen Maes

De zomerkomedies van producent Het Achterland in het Fakkeltheater zijn uitgegroeid tot een authentieke Antwerpse zomertraditie. ‘De Ballroombeker’ zal vanaf 28 juni 2024 maar liefst zeven weken te zien zijn in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Regisseur Jeroen Maes schreef een heerlijke, zwoele danskomedie voor de hoofdcast met o.a. Ann van den Broeck, Carry Goossens, Karin Jacobs en Vicky

Lees meer »

KIJK. De vijf opvallendste fragmenten van het spraakmakende debat tussen Biden en Trump

Een verwarde en haperende Joe Biden (81) die voor regelrechte paniek zorgt in het Democratische kamp en een bulderende Donald Trump (78) die de leugens aaneen reeg. Dat is zowat de samenvatting van het eerste spraakmakende verkiezingsdebat tussen de twee Amerikaanse presidentskandidaten. Van een gênante blunder tot golfballen: dit waren de vijf opvallendste momenten uit het debat.

Lees meer »

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »