Zware feiten van lijkschennis van 16-jarige door jongeren worden onderzocht

De politie van Blankenberge kreeg afgelopen week een klacht binnen over een ernstig geval van lijkschennis van een 16-jarige jongen. Een groep minderjarigen zou het lichaam tijdens de laatste groet aangeraakt, opgetild en verplaatst hebben. “De feiten zijn zeer ingrijpend en zeker voor de familie is dit zeer zwaar. De zaak zal dan ook verder onderzocht worden.”

Begin deze week kreeg de politie van Blankenberge een klacht binnen over een serieus incident van lijkenschennis in het uitvaartcentrum Lambrecht in Blankenberge. Een groep jongeren, waaronder een groot deel minderjarigen zou vorige week woensdag tijdens de laatste groet het lichaam aangeraakt, opgetild en verplaatst hebben. Ze zouden ook de handen uit elkaar gehaald hebben. Een van de medewerkers van het uitvaartcentrum greep in en wees de jongeren de deur.

Verder onderzoek

De begrafenis van de 16-jarige jongen vond afgelopen zaterdag al plaats. “Het onderzoek naar de exacte feiten is nog volop bezig. Bepaalde jongeren zouden het nodig gevonden hebben om dingen te delen op sociale media. Die zaken werden ondertussen offline gehaald. Van diefstal van eventuele ringen van de jongen is er geen sprake. In het belang van de familie en om de nodige sereniteit te behouden zullen we hier niet verder over delen”, zegt Dimitri Van Damme, korpschef van de politie Blankenberge.

“In mijn carrière van 35 jaar werd ik nog nooit geconfronteerd met dergelijke onrespectvolle feiten”

“In mijn 35-jarige carrière bij de politie werd ik nog nooit geconfronteerd met zo’n onrespectvolle handelingen. Dit zijn heel erge feiten. Men moet altijd respect hebben voor de overledene en zijn nabestaanden. Dit is een kwalijke evolutie, die we nog niet gezien hebben.”

The post Zware feiten van lijkschennis van 16-jarige door jongeren worden onderzocht is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die vandaag maar 2 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel maandag twee plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

“Noord-Korea vuurde ballistische raket af”

Noord-Korea heeft maandag (plaatselijke tijd) een ballistische raket richting het oosten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zondag, op basis van het Zuid-Koreaanse leger. Meer informatie is nog niet bekend.

Lees meer »

“Alles te danken aan pépé Bjorn”: Kyana Annys hoopt na moeilijke jeugd op succesverhaal in darts

Kyana Annys (19) is een beloftevolle darter. De Meense kreeg de smaak te pakken dankzij haar pleegvader en pépé Bjorn Alliet. “Hij is een godsgeschenk”, zegt Kyana, die al een bewogen jong leven achter de rug heeft.
The post “Alles te danken aan pépé Bjorn”: Kyana Annys hoopt na moeilijke jeugd op succesverhaal in darts appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van oude brouwerij tot oud klooster: vijf bijzondere zomerbars

Genieten van een frisse pint, een glaasje rosé of een mocktail kan weer in de 215 zomerbars die onze provincie telt. Om die allemaal te bezoeken tijdens de zomervakantie, moet je er meer dan drie per dag doen. Onbegonnen werk, dus stellen wij vijf opvallende nieuwkomers voor. Proost!
The post Van oude brouwerij tot oud klooster: vijf bijzondere zomerbars

Lees meer »

Zijn leerkrachten of redders in fout als kind verdrinkt tijdens schooluitstap? “Alles hangt af van hoe ze toezicht hielden”

Er waren verschillende leerkrachten en enkele redders aanwezig. En toch verdronk een jongen van 7 jaar tijdens een klasuitstap in de zwemvijver van een recreatiedomein. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden loopt. Maar riskeren de leerkrachten of de redders vervolging? Een professor strafrecht legt uit wat de mogelijkheden nu zijn.

Lees meer »

‘De Groene Man’ is levenswerk van priester Philippe Vindevogel

Priester Philippe Vindevogel uit de Boezingse wijk Bloemendale is meewerkend priester decanaat in Ieper-Poperinge sinds 2016. Een twintigtal jaar geleden groeide zijn zoektocht naar wat hij noemt de ‘Groene Mannen’, een kraagsteen als Keltisch symbool dat hij ontdekte uit de verwoeste kerk van Lampernisse. Nu schreef hij er een boek over met de toepasselijke naam ‘De Groene Man’.
The

Lees meer »

Hoe Taylor Swift werd meegesleurd in vete tussen prins William en prins Harry: “Ze heeft Meghan Markle afgewimpeld”

Prins William verraste het Britse volk door een ‘casual’ selfie met internationale popster Taylor Swift te delen op zijn sociale media. Hij woonde haar concert bij samen met zijn twee oudste kinderen, en danste erop los. Vanuit het kamp van Harry en Meghan wordt er met de ogen gerold: “William probeert hen te kopiëren”, klinkt het. Maar daar gaat niet

Lees meer »