Zomerbar opent op dak van Fort Napoleon in Oostende: “Je kan hier zelfs een spelletje petanque spelen met zicht op zee”

Petanque, drinks, cocktails, bieren en een hippe foodkaart: dat is het concept van de nieuwe zomerbar met de toepasselijke naam ‘Roof!’. De zomerbar bevindt zich immers op het dak van het Fort Napoleon. Het zicht op de Oostendse skyline en de zee krijg je er gratis bij. “We plannen ook heel wat activiteiten”, zegt Quinten Goekint van Look i Like Group.

Vanaf volgende week zaterdag 29 juni en dat tot en met zondag 1 september – de hele zomer dus – opent zomerbar Roof! op het dak van Fort Napoleon. Roof! is een creatie van de Belevingsbrasserie die al vier jaar aanwezig is in het Fort en Herita, die de renovatie van het Fort Napoleon coördineerde en uitvoerde. “We zijn gestart in maart 2020”, duidt Goekint. “Zoals iedereen weet, was dat de maand waarin het coronavirus uitbrak. Maar alles was klaar om te openen en dus gingen we ook open. Enkele dagen later moesten we terug de deuren sluiten. Niet de beste start dus.”

Trekpleister

Op vandaag is de Belevingsbrasserie uitgegroeid tot een trekpleister voor het Fort Napoleon dat de voorbije maanden grondig gerenoveerd werd, inclusief het dak. “En dus dachten we eraan om daar iets mee te doen”, gaat Quinten verder. “We zijn tijdens de renovatie in gesprek gegaan om te bekijken of we de accommodatie op het dak zo konden aanpassen zodat we er een zomerbar konden installeren. Elke keer als ik hierboven kom, dan sta ik nog steeds versteld van het zicht dat je hier voorgeschoteld krijgt. Je hebt zicht op de skyline van Oostende, maar ook op de zee. Het is haast onmogelijk om daar niets mee te doen.”

Unieke ervaring

En dus gaat de zomerbar volgende week zaterdag open met ruim tweehonderd zitplaatsen en dat ferme zicht. Er is zowel een overdekt gedeelte als een openluchtgedeelte. “Een unieke ervaring wordt gegarandeerd. Er zullen verschillende activiteiten zijn zoals een breekdeweek, er komen yogasessies met zicht op zee, verschillende dj-sets, enzovoort. Maar er is nog meer. Zo gaan we vermoedelijk de hoogste petanquebaan in Vlaanderen installeren op het dak. Wie hier iets komt drinken of eten, kan een spelletje petanque spelen met zicht op zee. Daar zijn we best wel trots op”, besluit Quinten.

The post Zomerbar opent op dak van Fort Napoleon in Oostende: “Je kan hier zelfs een spelletje petanque spelen met zicht op zee” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hij is een voortvluchtige crimineel”: Poetins bezoek aan Mongolië leidt tot internationale kritiek

Vladimir Poetin (71) krijgt de wind van voren vanwege zijn bezoekje aan Mongolië. Ondanks het arrestatiebevel van het Internationaal Gerechtshof (ICC) heeft het land de Russische president bij zijn aankomst niet in de boeien geslagen, maar met een erehaag ontvangen. “Poetin is een voortvluchtige crimineel die de internationale wetgeving met de voeten zal blijven treden”, klinkt het onder critici.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Wat kan Louis Clincke in de wegrit?

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin plaatste zich later in een paralympisch record voor de finale van de 100 meter, kan hij deze voormiddag al voor nieuw eremetaal zorgen?

Lees meer »

Vlaams Belang Oostende stelt lijst en programma voor verkiezingen voor: “Geen armoede importeren in de stad”

Vlaams Belang Oostende stelde zaterdagmorgen haar volledige lijst en programma voor de komende verkiezingen voor. Eerder raakte al bekend dat Tom Lamont – sinds kort verhuisd van Deerlijk naar Oostende – lijsttrekker wordt. De lijst wordt geduwd door Christian Verougstraete, tot voor kort dé man bij de Oostendse afdeling van de radicaal-rechtse partij.
The post Vlaams Belang Oostende stelt

Lees meer »

Man riskeert zes maanden cel voor geweld tegen parkeerwachter: “Slachtoffer is dramaqueen”

Een ruzie over een parkeerboete in Roeselare draaide in april vorig jaar uit op geweld. De 38-jarige B.D. uit Menen schopte een parkeerwachter en beschadigde zijn gsm. “Mijn cliënt heeft onbetamelijk gereageerd op de situatie maar de tegenpartij is een dramaqueen”, pleitte advocaat Thomas Vandemeulebroucke voor B.D.
The post Man riskeert zes maanden cel voor geweld tegen parkeerwachter: “Slachtoffer

Lees meer »

Duitslandkenner Geert Van Istendael over triomftocht van AfD: “Er zijn zorgwekkende parallellen te trekken met het verleden”

Voor het eerst sinds Wereldoorlog II is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitslandexpert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

Lees meer »

Duitse bondskanselier Scholz roept op om “stabiele regeringen te vormen zonder extreemrechts” na “bitter resultaat” bij deelstaatverkiezingen

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz (SPD) heeft maandag bezorgd gereageerd op de uitslag van het extreemrechtse AfD bij de deelstaatverkiezingen in Saksen en Thüringen, in het oosten van Duitsland. Die partij kreeg in beide deelstaten meer dan 30 procent van de stemmen. De bondskanselier noemde het een “bitter” resultaat.

Lees meer »

Ziekenhuis helpt Land of Love voor goed doel

Volgend jaar in het hemelvaartsweekend nemen weer drie teams van acht medewerkers van het ziekenhuis AZ Delta deel aan de fietshappening ‘De 1000 km voor Kom op tegen Kanker’. Om aan de start te komen, dienen ze 5.500 euro per ploeg te verzamelen, of 16.500 euro in totaal. Om geld in het laatje te krijgen,
The post Ziekenhuis helpt

Lees meer »