Wesley (45) staat voor eerst oog in oog met man die hem opzettelijk overhoop reed: “Het draaide om een vrouwenkwestie, maar ik was het verkeerde slachtoffer”

“Mijn leven staat stil. Ik ben bang om ’s avonds nog buiten te wandelen.” Ruim 8 maanden nadat hij op de Kuurnse Ezelsfeesten met opzet overhoop is gereden, blijft Wesley Ketels (45) uit Kuurne het moeilijk hebben om zijn leven opnieuw op de rails te krijgen. Vandaag startte in Kortrijk het proces tegen zijn aanrijder en een kompaan. Ze riskeren tot 40 maanden cel. “Een lachertje”, vond advocaat Filip De Reuse.

Op maandag 2 oktober 2023 stond Wesley Ketels op de Markt in Kuurne aan te schuiven aan een hamburgerkraam. Het was kermis in de gemeente en heel wat volk op de been. De sfeer was goed, tot plots een wagen in de verkeersvrije zone arriveerde, twee mannen met een wapenstok en ijzeren staaf uitstapten en in het rond begonnen te zwaaien. De menigte maande hen aan tot kalmte, waarop Djordy V. (27) en Clarens D. (31) uit Kuurne opnieuw in de wagen stapten. V. nam plaats achter het stuur, reed achteruit en gaf daarna vol gas. “Ik hoorde mijn vriend nog net ‘Ketels, spring weg!’ roepen”, vertelt Wesley. Seconden later vloog ik via de motorkap van de wagen in de lucht en kwam met een harde smak op de grond, op mijn hoofd terecht. Ik moet even het bewustzijn verloren hebben want herinner me niet alles meer.”

Wesley liep een gebroken staartbeen, een whiplash en een gapende wonde aan het hoofd op. Het begin van een ellende die nu al ruim 8 maanden duurt. “Ik was net uit een financiële put aan het klimmen maar kan nu al maandenlang niet meer werken”, schetst hij de gevolgen. “Maandelijks verlies ik wel 1.000 euro. Ik werkte in de bouw maar dat zal in de toekomst niet meer mogelijk zijn. Ik ben enorm vergeetachtig geworden. Ik moest in die periode op zoek naar een nieuwe woning maar dat lukte niet. Daardoor ben ik nu in een doorgangswoning van het OCMW terecht gekomen. Mijn leven staat momenteel stil en veel hulp van instellingen krijg ik niet. Ook mijn kinderen van 10 en 13 jaar zijn daardoor slachtoffer. Weet je dat door het incident mijn autoverzekering me zelfs heeft laten vallen. Omdat ik een te groot risico ben. Op korte tijd had ik inderdaad enkele kleinere ongevalletjes, maar nu ben ik zelf omver gereden. En te weten dat ik gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was. Ik was niet het doelwit van de raid van Djordy V. Alles draaide blijkbaar rond een liefdesaffaire. Het was een andere man die V. moest hebben. Het is een mirakel dat enkel ik het slachtoffer ben geworden. Evengoed reed hij nog tal van andere aanwezigen of kinderen aan. Wat bezielde hem in godsnaam?”

Oorlogspad

Zowel chauffeur Djordy V. als passagier Clarens D. stonden vandaag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk terecht. V. riskeert voor poging moord 40 maanden celstraf. De openbare aanklager vond een streng signaal noodzakelijk. “Ze waren op oorlogspad”, vond de procureur. “Is dat een streng signaal, 40 maanden celstraf?”, vroeg Wesleys advocaat Filip De Reuse zich af. “Er ontbreekt nog net een bos bloemen.”

Djordy V. boog voor de rechtbank het hoofd. “Hij was verslaafd aan alcohol en drugs en dat moet stoppen”, aldus zijn advocaat Thomas Vandemeulebroucke. “Een uitdagend sms’je was voldoende om zijn zieke brein te doen ontploffen. Ik denk niet dat hij de bedoeling had iemand aan te rijden of iemand te doden. Hij dacht dat iedereen wel zou wegspringen. Maar niettemin is de poging moord bewezen. Een lange celstraf is echter niet de oplossing, wel een strenge begeleiding om van de drank en drugs af te geraken en te blijven.”

Schadevergoeding

Zijn kompaan Clarens D. moest zich verantwoorden voor verboden wapendracht, het vernielen van een auto en een voordeur van de liefdesrivaal van V. en slagen met de wapenstok. Ook hij kampt met een drugsprobleem en vroeg de rechter een straf met probatievoorwaarden. “Ik zou heel graag residentieel opgenomen worden. Het is nodig”, klonk het. “Ik heb spijt van wat er die avond is gebeurd. Het was niet de bedoeling op iemand in te rijden. Ik was onder invloed, er was daar veel commotie…”, besloot Djordy V. Bij zijn eerste verhoor verklaarde Clarens D. wel dat “het de bedoeling was Bert (de liefdesrivaal van V., nvdr) omver te rijden.” V. bedreigde vanuit de gevangenis ook nog telefonisch die liefdesrivaal.

“Ik hoop dat gerechtigheid geschied en ik opnieuw verder kan met mijn leven”, aldus Wesley Ketels. “Al besef ik wel dat ik na de uitspraak niet meteen de toegekende schadevergoeding in mijn handen zal hebben. Gelukkig kan ik op veel steun van Kelly Beyls en Wesley Kruyt rekenen. Ik weet niet hoe ik anders tot op vandaag het hoofd boven water zou hebben kunnen houden.” Vonnis op 25 juni. (LSi)

The post Wesley (45) staat voor eerst oog in oog met man die hem opzettelijk overhoop reed: “Het draaide om een vrouwenkwestie, maar ik was het verkeerde slachtoffer” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brugs Beertje uitgedost als Canadese militair

Het Brugs Beertje aan de Poortersloge kreeg vrijdag het kostuum van een Canadese militair aangemeten. Dat gebeurde ter gelegenheid van de bevrijding van Brugge door Canadese troepen in de Tweede Wereldoorlog, ondertussen 80 jaar geleden.
The post Brugs Beertje uitgedost als Canadese militair appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koor Gaudia Canticorum steunt Zorghuis Oostende

Met het geslaagde dubbelconcert ‘Lie! Lie! Lie! Lie! Liefde voor Muziek!’, dat plaatsvond in De Grote Post op 15 en 16 juni, kon het Oostends gemengd koor Gaudia Canticorum het bedrag van 2.000 euro verzamelen. De bijhorende cheque werd overhandigd aan de vertegenwoordigers van Zorghuis Oostende, ‘een bijna-thuis voor mensen met kanker’. Meer info over
The post Koor Gaudia

Lees meer »

“Hij werd bozer en bozer”: politieverhoren over incident tussen Joost Klein en cameravrouw op Songfestival zijn gelekt

De cameravrouw naar wie zanger Joost Klein een dreigende beweging maakte tijdens de halve finale van het Songfestival, eiste een schadevergoeding van 7000 kroon, ruim 600 euro. Dat meldt de Zweedse krant ‘Aftonbladet’ die de politieverslagen heeft kunnen inkijken. Klein miste door het incident de finale. Het onderzoek van de Zweedse openbaar ministerie naar Joost Klein is intussen afgesloten wegens

Lees meer »

AZ Delta bant alcohol uit bistro en shop: “Lekkere alcoholvrije alternatieven, maar bubbels op materniteit wel nog toegestaan”

Bij AZ Delta (Roeselare-Torhout-Menen) is er voortaan geen alcolhol meer te verkrijgen. Een maatregel die van hogerhand sowieso op 1 april 2025 werd opgelegd, maar bij AZ Delta bant men alcohol dus al zeven maanden eerder. Om de geboorte van een kindje te vieren, is het wel nog toegestaan om een glas te serveren op de materniteit. Het ziekenhuis was

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. Anderlecht en Union halen aanvallende versterking – “Depay kan 400.000 euro per maand verdienen in Brazilië”

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden, maar vandaag wordt een cruciale dag voor onze Belgische ploegen die Europees spelen. Want: vannacht om 00u moeten de definitieve spelerslijsten

Lees meer »

“Je was mijn grote held. Nu wil ik je nooit meer zien”: dochter richt zich rechtstreeks tot vader in rechtszaal na jarenlang seksueel misbruik

“Eindelijk had ik ook iemand die mij ‘papa-dingen’ kon leren zoals een penalty trappen of een lamp leren vervangen. In de plaats daarvan hielp je mijn leven naar de klote.” Je kon donderdag een speld horen vallen in de correctionele zittingzaal in Mechelen na de vreselijke getuigenis over kindermisbruik. Een vader (40) uit Lier stond er terecht voor het gruwelijke

Lees meer »

Fernand (65) zwaait na 48 jaar af bij Vandaele Machinery: “Ik zal het niet kunnen laten om geregeld nog eens binnen te wippen”

Bij de firma Vandaele Machinery werd een heerlijk personeelsfeestje gebouwd naar aanleiding van het pensioen van de geliefde en gewaardeerde werknemer Fernand Wille.
The post Fernand (65) zwaait na 48 jaar af bij Vandaele Machinery: “Ik zal het niet kunnen laten om geregeld nog eens binnen te wippen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ensemble Respiro brengt concert ‘Barok & Beyond’: “Barok in een geheel nieuw jasje”

Op zaterdag 19 oktober vanaf 20 uur speelt het Ensemble Respiro een Concerti Grossi van Händel en Vivaldi én een gloednieuw Concerto Grosso van Siewald Degraeve, speciaal georkestreerd voor het ensemble. Het concert gaat door in de Sint-Godelievekerk in Heule-Watermolen.
The post Ensemble Respiro brengt concert ‘Barok & Beyond’: “Barok in een geheel nieuw jasje” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Karmelieten laten je drie maanden proeven van het kloosterleven in Brugge

Vanaf december kan iedereen die geïnteresseerd is in het kloosterleven het een tot drie maanden komen ‘uitproberen’ in het karmelietenklooster in Brugge. Voor de derde keer biedt het Vlaamse karmelietenklooster het programma “Come & See” aan. Deelnemers volgen het dagelijkse ritme van de broeders en krijgen ook een eigen initiatieprogramma. Omdat de belangstelling voor de karmelieten in het buitenland toeneemt,

Lees meer »