VS trekken mogelijk binnen enkele weken stekker uit honderden miljoenen kostende noodpier voor Gaza

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Oef: dankzij gps-tracker kan Luca Brecel op cruciaal toernooi toch met achtergebleven keu spelen (en dat maakt een wereld van verschil)

Oef. De keu van Luca Brecel (29) is dan toch tijdig gearriveerd voor het prestigieuze Snooker Masters-toernooi in Saoedi-Arabië. Even was er paniek omdat die was achtergebleven in Rome. Alles werd in het werk gesteld om het probleem op te lossen. En vanavond kan Brecel dus gewoon met zijn befaamde Ton Praram spelen. En dat maakt een wereld van verschil.

Lees meer »

Gepensioneerde elektricien drogeerde jarenlang zijn vrouw en liet haar door 70 mannen verkrachten. Nu kijkt Gisele de daders in de ogen

“Ik dacht dat zijn vrouw het wist, dat het een kinky rollenspel was”, aldus één van de 51 mannen die vanaf deze week tijdens een monsterproces in Frankrijk terechtstaat. De feiten zijn pure horror: een man drogeerde jarenlang zijn echtgenote, waarna hij haar door tientallen onbekenden liet verkrachten. Ze riskeren nu allemaal 20 jaar cel.

Lees meer »

Hubert De Meester (96), ooggetuige van de bevrijding: “Bruggelingen juichten de Canadezen toe, maar ik zag ook beestigheden”

De Bruggelingen stonden de Canadezen toe te juichen, maar ik zag ook beestigheden: aan de Eiermarkt werd een collaborateur met een hockey stick afgeranseld. Het bloed gutste over zijn aangezicht. Dat beeld vergeet ik nooit”, zegt Hubert De Meester (96). Een ooggetuigenverslag van de laatste oorlogsdagen en bevrijding van Brugge op 12 september 1944, tachtig jaar geleden.
The post

Lees meer »

Veurne herdenkt 80 jaar bevrijding: “Gebeurde zonder slag of stoot maar de Duitsers bliezen wel de bruggen op”

In 2024 is het 80 jaar geleden dat de geallieerden Europa bevrijdden van de Duitse bezetting. Dat laat ook Veurne niet onopgemerkt voorbij gaan. Terwijl 6 juni 1944, ook D-Day genoemd, het begin was van die bevrijding, duurde het nog tot 8 september vooraleer de Duitse bezetter uit Veurne verdreven werd.
The post Veurne herdenkt 80 jaar bevrijding: “Gebeurde

Lees meer »

K3 vertrekt voor 5 weken naar Malta voor filmopnames: “Het voelt een beetje dubbel, dat geef ik eerlijk toe”

Dinsdagavond zijn Hanne, Marthe en Julia vanaf vliegveld Brussel Zaventem vertrokken naar Malta voor de opnames van ‘K3 en Het Lied van de Zeemeermin’. Op het idyllische eiland zullen de drie K3-zangeressen en de andere castleden de hele maand september verblijven om de mooiste filmbeelden te maken. Reporter Jarne polst naar de zenuwen, vlak voor ze het vliegtuig opstapten. Bekijk

Lees meer »

Sofie Wyffels (47) is de nieuwe directeur van VBS ‘t Brugske in Dadizele: “Ik werd hier met open armen ontvangen”

Sofie Wyffels (47) uit Rumbeke startte het nieuwe schooljaar als nieuwe directrice van de Vrije Basisschool ’t Brugske in Dadizele. Sofie werkte 26 jaar in de Sint-Jozefsschool in Roeselare. “Ook als directeur heb je een connectie met de kinderen”, aldus Sofie, die samen met haar team op 2 september de kinderen via de Moorsledestraat ontving.
The post Sofie Wyffels

Lees meer »