Voorstellingen, zoektochten, en yoga: Mariakerke biedt opnieuw een zomers aanbod voor gezinnen met kinderen

Oostende profileert Mariakerke al enkele jaren als de meest kindvriendelijke badplaats aan de kust en ook nu stellen ze opnieuw een heus programma voor waar kinderen voorop staan. Workshops, theatervoorstellingen en een unieke zomerzoektocht maken deel uit van de activiteiten die komende zomer op de agenda staan.

Het aanbod in Mariakerke is de voorbije jaren sterk uitgebreid. Toerisme Oostende slaat dit jaar de handen in elkaar met Het Hannekesnest, de uitgeverij van Hanne Luyten, om een zomerzoektocht te organiseren. Het hoofdpersonage is Gasten de garnaal. Dat moet voor de lokale handelaars extra bezoekers aantrekken, want gezinnen moeten bij de handelaars langsgaan tijdens de zoektocht. Maar er zijn nog meer zoektochten. Zo is er ook een zoektocht gebaseerd op het doe-boek van Dieter Coppens en is er zelfs een mysterieus onderzoek in Cluedo-stijl onder de noemer het Mariakerkemysterie.

“Mariakerke is het hele jaar door een leuke bestemming voor gezinnen met kinderen”, zegt David Naessens, voorzitter van de Handelaarsbond Mariakerke. “Naast de vele activiteiten heeft Mariakerke nog veel meer te bieden. Denk maar aan de beachbars en de vele horecazaken.”

Voor iedereen

In het houten amfitheater vinden een twintigtal voorstellingen plaats, gericht op kinderen vanaf 6 jaar. Maar er zijn ook ouder en kind-pilates en yoga op het strand. De sessies worden gratis gegeven. Inschrijven is echter verplicht. Verder zijn er ook nog creatieve workshops in samenwerking met Horizon Educatief en worden er opnieuw surfsessies aangeboden dankzij Surfclub Inside Outside.

“We bieden met deze activiteiten een unieke ervaring op maat”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). “We hebben het programma van de voorbije jaren verder uitgebreid om iedereen de kans te geven om van het zomerse aanbod te genieten. Er is ook een tijdelijk infopunt op het Strandplein waar je terecht kan voor alle info.”

The post Voorstellingen, zoektochten, en yoga: Mariakerke biedt opnieuw een zomers aanbod voor gezinnen met kinderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert

Het is een traditie geworden: ook dit jaar strijkt op de eerste woensdag van juli het literatuurfestival KANTeLing neer in en rond Kasteel Beauvoorde. Twee literaire grootheden staan dit jaar centraal: Guido Gezelle en Lucebert, respectievelijk 125 jaar geleden gestorven en 100 jaar geleden geboren.
The post Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert appeared first on

Lees meer »

Militaire staatsgreep in Bolivia lijkt afgewend: generaal opgepakt na binnenvallen van presidentieel paleis

De militairen die zich woensdag in Bolivia verzameld hadden bij het presidentieel paleis in La Paz en er door president Luis Arce van beschuldigd werden een staatsgreep te willen plegen, zijn weer vertrokken. Dat deden ze nadat president Luis Arce nieuwe militaire leiders had benoemd te midden van wat regionale leiders hebben veroordeeld als een poging tot staatsgreep.

Lees meer »

Première danskomedie ‘De Ballroombeker’ doet voeten zweven én maakt deze zomer het mooie weer in het Fakkeltheater

Een zwoele zomeravond vol lach en dans. Zo kan de première van De Ballroombeker samengevat worden. De première van “De Ballroombeker” in het Fakkeltheater was een ware triomf. Het publiek genoot met volle teugen van deze zwoele zomerkomedie, die de perfecte mix bood van humor, dans en emotie. Deze sprankelende voorstelling, geschreven en geregisseerd door Jeroen Maes, liet opnieuw zien

Lees meer »

“Gevaar voor tornado’s, hagel en zware regenval”: vrees voor extreem slecht weer tijdens Duitsland-Denemarken zaterdagavond

Duitsland speelt als thuisland de tweede achtste finale op dit EK voetbal in Dortmund, waar zware onweders worden voorspeld. Het is nog af te wachten in welke mate het gaat regenen of zelfs hagelen, maar apocalyptische beelden zagen we in het Signal Iduna Park al op de eerste speeldag voor Turkije – Georgië. Duitsland plaatste zich als groepswinnaar in de

Lees meer »

Afval daalt fors op festivals door herbruikbare bekers

Voorjaarsfestivals en -evenementen hebben door de invoering van herbruikbare bekers veel minder afval. Dat blijkt uit een monitoring van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). “Evenementen produceren opmerkelijk minder afval, de opkuis verloopt vlotter en de terreinen blijven netter,” klinkt het.

Lees meer »

Mechels gerecht gaat nu toch aan de slag met extra “bewijsmateriaal” veroordeelde procureur

Het kort geding dat voormalig Gents procureur Johan Sabbe had aangespannen tegen de Belgische staat in verband met zijn veroordeling uit 2021 voor grensoverschrijdend gedrag en aanranding, wordt woensdag niet behandeld door de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Het kort geding is zonder voorwerp geworden en zal geschrapt worden nu het Mechelse parket toch aan de slag wil met het

Lees meer »

Een zomer vol met aangename beleving aan de Kust

De toeristische sector aan zee en de tien kustgemeenten presenteren een zomer vol met aangename belevingen. Na een sterke start met ongeveer 650.000 bezoekers blijft ook Triënnale Beaufort een unieke zomertroef voor de Kust.
The post Een zomer vol met aangename beleving aan de Kust appeared first on KW.be.

Lees meer »

1 persoon overleden en 3 mensen in kritieke toestand na brand in Kennedytoren in Luik, brandweer doorzoekt nog enkele verdiepingen

Bij de brand in de Kennedytoren in Luik is 1 persoon overleden en zijn 3 mensen in kritieke toestand. Dat zegt de brandweerkapitein tijdens een persconferentie. De hulpdiensten hebben de hele nacht naar slachtoffers gezocht. Er moeten nog 3 verdiepingen doorzocht worden. In totaal zijn 14 mensen naar het ziekenhuis overgebracht en zijn 252 bewoners geëvacueerd.

Lees meer »

Oog in oog met de maritieme geschiedenis van De Haan op de expo ‘Een strand vol geschiedenis’: “Boeiende reis door de tijd”

Van 1 juli tot 30 augustus duiken bezoekers in de varende en vissende geschiedenis van de gemeente De Haan tijdens de expo ‘Een strand vol geschiedenis’ in het Wielingencentrum. Blikvangers zijn een zeventiende-eeuws scheepskanon en een zeven meter lange boomstamkano van Zuid-Amerikaanse origine, beiden gevonden op het strand van De Haan.
The post Oog in oog met de maritieme

Lees meer »