Studeren werd twintig procent duurder maar studiebeurs volgde niet: ‘Ik heb al lessen moeten skippen om extra shiften te werken’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Jongen die beelden van Brugse school rondstuurde met dreigende teksten, opgepakt voor verhoor

De politie heeft een jongeman opgepakt die onheilspellende teksten verstuurde op sociale media, met beelden van de school Sint-Andreaslyceum (SASK) in Sint-Kruis-Brugge. Het parket van Oost-Vlaanderen dat het onderzoek voert, bevestigt dat de man is meegenomen voor verhoor.
The post Jongen die beelden van Brugse school rondstuurde met dreigende teksten, opgepakt voor verhoor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heraangelegde atletiekbaan in Torhout mist noodzakelijke buitenlijn

In Torhout is de heraangelegde stedelijke atletiekbaan nog niet volledig gekeurd voor officiële wedstrijden. Er ontbreken namelijk markeringen aan de rand van de buitenbaan. Raadslid Bavo Parmentier (Groen) bracht het punt tijdens de gemeenteraadszitting van maandag ter sprake.
The post Heraangelegde atletiekbaan in Torhout mist noodzakelijke buitenlijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geschorste procureurs nog drie maanden langer aan de kant geschoven

West-Vlaams procureur Filiep Jodts verlengt de schorsing van twee van zijn substituut-procureurs met drie maanden. Voormalig afdelingshoofd Y.S. van het Brugse parket en zijn Ieperse evenknie J.L. werden in maart geschorst in de nasleep van de affaire rond de fraude met de examenvragen bij de Hoge Raad voor de Justitie. Het gerechtelijk onderzoek naar die fraude loopt ondertussen volop.

Lees meer »

Cipier getuigt over wantoestanden in Antwerpse gevangenis: “Die noodknoppen? Bij mijn weten zijn die nog nooit gecontroleerd”

Een gedetineerde wordt drie dagen gefolterd in zijn cel. Een maatschappelijk werkster wordt verkracht tijdens een één-op-één gesprek. Het lijkt wel of ze in de gevangenis van Antwerpen van incident naar incident leven. “Het voelt alsof hier permanent iemand met een kettingzaag achter ons aan loopt. We wandelen niet hoor, we lopen”, vertelt een cipier anoniem aan HLN.

Lees meer »

Dam in zuidwesten van Polen stroomt over: “Laatste kans om te evacueren” – Storm Boris eist vijf levens in Roemenië, bergwandelaar in Oostenrijk bedolven door lawine

In verschillende landen in Centraal-Europa houden inwoners hun hart vast voor cycloon Boris. In enkele dagen tijd valt ongeveer net zoveel regen als gemiddeld in vier maanden. Tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom en verschillende dorpen zijn al geëvacueerd. In Roemenië zijn zeker vijf mensen omgekomen en Polen, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk en Duitsland bereiden zich voor op het hoge water. Volg

Lees meer »

VVC Beernem A ongeslagen aan de leiding

Na twee speeldagen bezet VVC Beernem A de leidersplaats in derde provinciale B. Nu staat een loodzware verplaatsing naar Zerkegem op het programma. “Er loopt veel meer concurrentie rond in vergelijking met vorig kampioenschap”, zegt Michiel Bourgois.
The post VVC Beernem A ongeslagen aan de leiding appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kwaliteit kinderopvang is verbeterd, educatieve ondersteuning blijft matig

In de kinderopvang heeft zowel het aantal kinderen in de groep als het aantal kinderen per begeleider een invloed op de pedagogische kwaliteit van de opvang. Zo scoren opvanginitiatieven met grotere groepen of met meer kinderen per begeleider op een aantal vlakken duidelijk lager. Dat blijkt uit een nieuwe meting met MeMoQ, het instrument dat de pedagogische kwaliteit in de

Lees meer »

Meer dan duizend gewonden nadat biepers van Hezbollah ontploffen, ook Iraanse ambassadeur in Beiroet geblesseerd

Honderden mensen in verschillende regio’s van Libanon zijn dinsdag gewond geraakt toen hun biepers ontploften. Dat heeft de Libanese minister van Gezondheid Firas Abiad gezegd. Veiligheidsbronnen spreken tegenover persbureau Reuters van meer dan duizend gewonden. Een bron binnen de machtige pro-Iraanse beweging Hezbollah zegt dat een “groot aantal” van hun leden gewond geraakt is. Doden zouden er volgens die bron

Lees meer »

Alles was geregeld voor hun huwelijk, tot nietsvermoedende bruid krijgt te horen dat ze maand eerder al trouwde

Een vrouw uit het Franse Vélizy-Villacoublay (op zo’n 15 kilometer van Parijs) had haar speciale dag heel anders voorgesteld. Tijdens het plannen van haar bruiloft kwam ze erachter dat zij op papier al getrouwd was. Een andere vrouw bleek onder haar naam, met behulp van haar identiteitskaart die zij eerder was kwijtgeraakt, een maand eerder getrouwd te zijn.

Lees meer »