Stefaan en Stephanie laten na 20 jaar horecazaak De Smisse over aan twee medewerkers: “Tijd voor een nieuwe uitdaging”

Opmerkelijk horecanieuws uit Damme: twintig jaar na de opstart laten Stefaan Claeys en Stephanie Traen hun immens populaire horecazaak De Smisse over aan Jeroen Boussemaere en Aaron Desmet, twee medewerkers die de zaak door en door kennen. “Na twintig jaar is het tijd voor een nieuwe uitdaging”, zegt Stefaan.

Van een bommetje in de horeca in Damme en omstreken gesproken. Als uit het niets laten Stefaan Claeys en Stephanie Traen weten dat ze De Smisse, de bijzonder geliefde horecazaak in het centrum van Damme, na twintig jaar uitbating overlaten aan twee medewerkers. Vanaf 30 juni zijn Jeroen Boussemaere (41) en Aaron Desmet (22) de nieuwe uitbaters van de zaak.

“Toen de datum van onze twintigste verjaardag naderde, zijn mijn vrouw en ik gaan nadenken wat we nu precies nog wilden doen. En we kwamen tot de constatatie dat we met De Smisse eigenlijk alles gedaan hebben wat we wilden en konden. Van een klein cafeetje hebben we het uitgebouwd, letterlijk en figuurlijk, tot een grote zaak met ook een mooie eetkaart. We hebben jarenlang ook een grote kersttent geplaatst op de randparking langs de Damse Vaart, hebben allerlei thema-evenementen gedaan en speelden ook in op het EK en WK voetbal”, zegt Stefaan Claeys. “Voor ons is het dus mooi geweest. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Al weten we nog niet wat die zal zijn en we zullen rustig onze tijd nemen om dat te bekijken.”

Niet aan gelijk wie

“Maar ik wilde de zaak ook niet zomaar aan gelijk wie overlaten. Jeroen Boussemaere werkt al twintig jaar bij ons als trouwe barman en is echt een gezicht van de zaak, die hij ook door en door kent”, gaat Stefaan verder. “Hij zal het samen doen met Aaron Desmet, die hier begonnen is als jobstudent maar in vijf jaar tijd een enorme progressie heeft gemaakt. Ik heb hem dan ook een tijdje terug aangeduid als maître. En ik ben ervan overtuigd dat ze dat samen schitterend zullen doen.”

The post Stefaan en Stephanie laten na 20 jaar horecazaak De Smisse over aan twee medewerkers: “Tijd voor een nieuwe uitdaging” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde”

Afgelopen weekend is de culturele duizendpoot Arnold Gheysen overleden. De geboren en getogen Winkelnaar, die twee jaar geleden nog de Cultuurprijs won, werd 88 jaar oud.
The post Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Er komt einde aan 14 jaar conservatief bewind in Groot-Brittannië: “Het VK zal anders voelen, daar ben ik van overtuigd”, reageert expert

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

Zemst plaatst kooien om duivenplaag aan te pakken

In Elewijt bij Zemst gaat de gemeente kooien plaatsten om duiven te vangen. De gemeente kampt al een tijdje met een duivenplaag. De gevangen duiven worden naar een opvangcentrum in Limburg gebracht. Aan de inwoners wordt ook gevraagd om de duiven niet voederen.

Lees meer »

Website om overal in Vlaanderen aangepaste fiets voor mensen met beperking te huren voorgesteld bij het GielsBos in Lille

Bij zorgvoorziening Het GielsBos in Gierle, bij Lille, heeft G-sport Vlaanderen vandaag een nieuwe website voorgesteld waarop mensen met een beperking overal in Vlaanderen een aangepaste deelfiets kunnen huren. Het GielsBos gebruikt zelf al enkele jaren zulke aangepaste fietsen, en verhuurt die ook via een fietspunt aan andere mensen buiten de zorgvoorziening. Door aan te sluiten bij het online platform,

Lees meer »

Benefietconcert in de Sint-Pieterskerk in Tielt voor huizenproject in Oeganda

Op maandag 1 juli kan je in de Sint-Pieterskerk in Tielt terecht voor een bijzonder benefietconcert. ‘Een reis door de tijd’ wordt georganiseerd door Harmonie van Hoop. De opbrengst wordt geschonken aan priester-missionaris Sander Kesseler, die momenteel werkzaam is in Oeganda. “We hebben financiële hulp nodig om huizen opnieuw op te bouwen. De steun kan echt het verschil maken.”

Lees meer »

“Ze urineerden op hem en dreigden om hem aan steen in vaart te gooien”: tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens horrornacht in Brugge

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen. Tót het vliegtuigje begon te tollen: “Haar vriend probeerde nog zacht te landen, maar het was te laat”

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Twee gewonden na botsing met twee voertuigen op kruispunt in Zarren

Op een kruispunt in Zarren, een deelgemeente van Kortemark, zijn vrijdagmiddag twee voertuigen op elkaar gebotst. De brandweer moest een vrouw bevrijden uit haar auto omdat haar deur volledig ingedeukt was.
The post Twee gewonden na botsing met twee voertuigen op kruispunt in Zarren appeared first on KW.be.

Lees meer »