Polyvalente middenvelder Jeppe Erenbjerg eerste versterking voor Essevee

Zulte Waregem heeft zijn eerste inkomende zomertransfer afgerond met de 24-jarige Jeppe Erenbjerg. De Deense middenvelder tekende een contract aan de Gaverbeek voor twee seizoenen met optie op twee bijkomende seizoenen. Hij komt over van Boldklubben af 1893, uit de Deense tweede klasse.

Erenbjerg is een aanvallende middenvelder die vanuit de jeugdreeksen van Boldklubben uitgroeide tot een vaste waarde in het eerste elftal. Het voorbije seizoen was de linksvoetige Deen goed voor zes doelpunten en vier assists in 22 wedstrijden. Erenbjerg maakt voor het eerst in zijn carrière de overstap naar een ploeg in het buitenland. “Het is voor mij allemaal heel spannend, maar ik had nood aan deze nieuwe uitdaging in mijn carrière”, vertelt Erenbjerg. “Voetballen voor een ploeg buiten Denemarken was voor mij altijd al een droom, maar dan moest het project kloppen. Bij Essevee voelde ik meteen een klik en de gesprekken met verschillende mensen binnen de club hebben me overtuigd.”

“Het aantrekken van Jeppe betekent de komst van een dynamische aanvallende middenvelder die op verschillende posities uit de voeten kan”, klinkt het bij Essevee. “Bij Boldklubben kon hij erg sterke cijfers voorleggen wat betreft geslaagde dribbels en finale passes die hij combineert met lef en durf in zijn aanvalsspel.” (JC)

The post Polyvalente middenvelder Jeppe Erenbjerg eerste versterking voor Essevee is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunstenfestival Watou lokte goede 20.000 bezoekers

Het Kunstenfestival Watou, een organisatie van de stad Poperinge, heeft zijn editie van 2024 afgesloten met meer dan 20.000 bezoekers. Het enthousiasme van de bezoekers voor ‘Landscape of the Imagination’ was groot, wat zich weerspiegelde in een mooie stijging van de daggemiddelden, zelfs met de latere start van het festival en een extra sluitingsdag per week.
The post Kunstenfestival

Lees meer »

Eerste onderzoek vliegtuigramp Brazilië wijst op ijsvorming op vleugels

Een eerste onderzoek naar het ongeluk met een vliegtuig van de Braziliaanse maatschappij Voepass waarbij vorige maand alle 62 inzittenden om het leven kwamen, wijst op mogelijke ijsvorming op de vleugels. Het toestel stortte begin augustus neer bij Vinhedo, een plaats zo’n honderd kilometer van de eindbestemming, luchthaven Guarulhos in São Paulo.

Lees meer »

Gered dankzij briefje in McDonald’s: ouders houden eigen dochter gevangen om haar uit te huwelijken in Turkije

Een briefje met een noodkreet dat ze ontvoerd was, tijdens een tussenstop in de handen geduwd van een verkoopster bij McDonalds in Hongarije. Dat bracht de gevangenhouding van een meisje door haar eigen ouders ten einde voor ze helemaal in Turkije waren. Haar ouders uit Hamme, en enkele familieleden die hielpen bij de ontvoering, werden door de Dendermondse rechtbank veroordeeld.

Lees meer »

Proces rond grote cocaïnetrafiek verhuist om veiligheidsredenen van Brugge naar Brussel

Het proces rond een grootschalige cocaïnetrafiek zal om veiligheidsredenen in Brussel gehouden worden. Dat bevestigt de persrechter van de West-Vlaamse rechtbank van eerste aanleg. In totaal moeten dertig beklaagden zich verantwoorden, maar de vermoedelijke spilfiguren zijn Flor Bressers (37) en de Braziliaan Sergio Roberto de Carvalho (65).
The post Proces rond grote cocaïnetrafiek verhuist om veiligheidsredenen van Brugge naar

Lees meer »

Audi Vorst krijgt geen nieuw model meer. Waarom het voor 3.000 werknemers hopen is op Chinezen

Op een bijzondere ondernemingsraad dinsdag liet het bestuur van Audi Brussels de sociale partners weten dat de fabriek geen nieuw model toegewezen krijgt eens de productie van de Q8 e-tron volgend jaar wordt stopgezet. “Dat betekent een sluiting van de fabriek”, zeggen de vakbonden. Audi zelf vindt dat uiteraard allemaal te voorbarig. Maar heeft het bedrijf nog toekomst om er

Lees meer »

Ook met zijn eigen keu gaat Brecel meteen onderuit: ex-wereldkampioen uitgeschakeld door Chinees Pang Junxu op Snooker Masters in Saudi-Arabië

Luca Brecel (WS-6) heeft zich dinsdag in Riyadh niet voor de achtste finales van het Saudi Arabia Snooker Masters kunnen plaatsen. In de eerste ronde moest de 29-jarige Limburger met 5-2 het onderspit delven voor de Chinees Pang Junxu (WS-28). En dat met z’n eigen keu, nadat die in allerijl nog werd overgevlogen vanuit Rome waar die oorspronkelijk was achtergebleven.

Lees meer »

VRT-netmanager Lotte Vermeir had statuut van klokkenluider

Lotte Vermeir, de netmanager van TV1 en VRT Canvas die vorige week is ontslagen, had het statuut van klokkenluider. Dat heeft VRT NWS vernomen uit betrouwbare bron. Als dat zo is, heeft de VRT mogelijk een fout gemaakt door haar vorige week te ontslaan, reageert de christelijke vakbond ACV. De VRT-directie zegt geen weet te hebben van een klokkenluidersmelding door

Lees meer »

“Surreëel en oneerlijk”: Spaanse speelt paralympische medaille kwijt door dramatisch moment op 10 meter van marathonfinish

Drama, gisteren, op de slotdag van de Paralympische Spelen. De Spaanse Elena Congost (36) werd derde op de marathon (T12), maar door een ‘foutje’ op tien meter van de meet speelde ze haar bronzen medaille nog kwijt. De gids van de slechtziende loopster kreeg krampen en viel bijna, waarna ze in een poging om te helpen het touwtje even loste

Lees meer »

Varen voor het goede doel op jaarlijkse zeezeildag in Nieuwpoort

De jaarlijkse zeezeildag voor het goede doel in Nieuwpoort vindt plaats op zondag 8 september. Je kan kiezen tussen een tocht op zee of op de IJzer. De Fifty One Club Westkust organiseert dit benefietevenement samen met de Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort en ook met de steun van de schippers van de VVW Westhoek.
The post Varen voor het goede

Lees meer »

Hanne, Marthe en Julia van K3 vertrekken voor 5 weken naar Malta voor filmopnames: “Het voelt een beetje dubbel”

Dinsdagavond zijn Hanne, Marthe en Julia vanaf vliegveld Brussel Zaventem vertrokken naar Malta voor de opnames van ‘K3 en Het Lied van de Zeemeermin’. Op het idyllische eiland zullen de drie K3-zangeressen en de andere castleden de hele maand september verblijven om de mooiste filmbeelden te maken. Reporter Jarne polst naar de zenuwen, vlak voor ze het vliegtuig opstapten. Bekijk

Lees meer »