Politie betrapt gsm’ende wegmisbruiker: “Rijverbod tot 2030 en al 11 jaar vervallen voorlopig rijbewijs”

Politiezone Polder hield woensdag korte verkeerscontroles specifiek gericht naar bestuurders die hun gsm gebruikten achter het stuur. Op korte tijd hadden ze driemaal prijs. Daarbij werd zelfs een echte wegmisbruiker betrapt: een 36-jarige man die aan het bellen was in zijn lichte vrachtauto, een rijverbod had tot 2030 en bovendien al elf jaar een vervallen voorlopig rijbewijs op zak had.

Alhoewel het eerder om korte verkeerscontroles ging, specifiek gericht naar gsm-gebruik achter het stuur, konden verkeersploegen van zone Polder op korte tijd toch drie bestuurders betrappen. Daarbij zat een echte verkeerszondaar. “De ploegen zetten in de voormiddag een 36-jarige man uit Mechelen aan de kant die in zijn lichte vrachtauto aan het bellen was terwijl hij aan het rijden was”, meldt de politie. “Na controle bleek dat de 36-jarige man al een rijverbod had lopen tot in 2030 en dat hij bovendien nooit een definitief rijbewijs heeft behaald. Sinds 2013 beschikte hij enkel over een voorlopig maar vervallen rijbewijs.” De man kreeg een pv mee en zal zich aan een fikse rekening mogen verwachten bij de politierechter.

“Nog in Koekelare betrapten we ‘s middags een 32-jarige man die een tractor met oplegger bestuurde en eveneens aan het bellen was met zijn gsm achter het stuur. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor vijftien dagen. En in Merkem werd tot slot nog een 56-jarige man betrapt toen hij belde met de gsm in de hand.” Ook die verloor het rijbewijs voor vijftien dagen. (JH)

The post Politie betrapt gsm’ende wegmisbruiker: “Rijverbod tot 2030 en al 11 jaar vervallen voorlopig rijbewijs” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om covoorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het covoorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Nieuwe details over koningin Letizia’s vermeende affaire overschaduwen militaire ceremonie van prinses Leonor

Een nieuwe stap in haar militaire opleiding: prinses Leonor (18) van Spanje is woensdag benoemd tot onderofficier tijdens een officiële ceremonie. Aanwezig en apetrots waren haar ouders koning Felipe (56) en koningin Letizia (51). Ze leken zorgeloos, terwijl er enkele uren voor de ceremonie een explosief interview heeft plaatsgevonden met de vermeende minnaar van Letizia. Jaimie Del Burgo, tevens haar

Lees meer »

Hulpdiensten houden grote reddingsoefening op strand van Bredene: “Net zoals het er bij een echte interventie aan toe zou gaan”

Een tachtigtal mensen – hulpdiensten en figuranten – namen dinsdag deel aan een grote reddingsoefening in Bredene. Daarbij werden twee scenario’s gesimuleerd. “Jaarlijks zijn er een tweetal incidenten waarbij kinderen onder het zand bedolven geraken”, zegt gouverneur Carl Decaluwé over één van de scenario’s. Verder werd ook een aanvaring op zee gesimuleerd waarbij vier drenkelingen betrokken waren.
The post

Lees meer »

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere rock en punk”

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde studeerde dit schooljaar af aan MUDA, richting singer-songwriter. Voor haar zangexamen mocht ze optreden in Missy Sippy. Daarnaast zingt ze in de band Junkyjardpool, die deze zomer optreedt tijdens de Gentse Feesten.
The post Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere

Lees meer »

“De politie treft de uitgebrande wagen met haar verkoolde lichaam aan”: de strafste verhalen achter de grootste zomerhits

‘The Ketchup Song’ is intussen meer dan twintig jaar oud, maar het catchy refreintje en bijhorende gekke dansje zitten nog steeds in het collectieve geheugen. De zussen van Las Ketchup staan vanavond op het podium van de Foute Party van Qmusic. Fout of niet, het werd een hele dikke zomerhit die de ‘Lambada’ en ‘Macarena’ moesten doen vergeten. Dit is

Lees meer »