Oostendse horeca kijkt reikhalzend uit naar mooie zomer na kwakkelweer: “Juni is een pijnlijke maand voor ons”

Van mooi weer is voorlopig nog geen sprake, maar daar komt, als we de weerman mogen geloven, binnenkort verandering in. De Oostendse horeca is dan ook klaar voor komende zomer. Ondertussen kregen de organisatoren van Ostend Beach Festival de ‘Gouden Zandkorrel’ toegekend. “Ze dragen met hun festival bij aan het verblijfstoerisme aan de kust”, zegt Bart Boelens van Horeca-Middenkust.

Momenteel regent het nog pijpenstelen, maar vanaf komend weekend begint het weerbeeld stilaan te veranderen en kan er hoopvol uitgekeken worden naar de zomer. Dat doen ze ook in Oostende, vooral in horecamiddens dan. “Juni is voor de horeca aan de kust letterlijk in het water gevallen”, zegt Boelens. “We zijn net voorbij halverwege, maar goedmaken kunnen we dit niet meer, zelfs niet bij mooi weer. Dit is een pijnlijke maand voor de lokale horeca. Maar we kijken ondertussen reikhalzend uit naar een mooie zomer.”

Tal van events

In juni geeft de Oostendse horeca traditioneel de aftrap van het zomerseizoen. Dat deden ze dinsdag. “Het eerste evenement vindt komend weekend plaats met Ostendaise – North Sea Food Fest, waarbij 24 Oostendse restaurants hun kunsten tonen met het beste wat de Noordzee te bieden heeft. En dat is pas het begin. Er is een divers aanbod van evenementen met onder andere Summerlove en Ostend Beach, Theater aan Zee, de Paulusfeesten, W-festival, enzovoort. Ook Kursaal Oostende heeft heel wat optredens in petto. En de Oostendse horeca bloeit als nooit tevoren met enkele nieuwe en vernieuwde zaken en dan hebben we de Oostendse beachbars nog niet genoemd. Komt daarbij dat C-Hotels een grote impact heeft op de hotelsector”, aldus Boelens.

‘Gouden Zandkorrel’ voor Ostend Beach

Elk jaar wordt de ‘Gouden Zandkorrel’ uitgereikt en die ging dit jaar naar Ostend Beach. Organisatoren Jan Mortelmans en Kevin Beirens namen hun trofee in ontvangst. “We eren diegenen die een sterke impuls geven aan het toerisme in de regio en dat doen Jan en Kevin met Ostend Beach zeker”, besluit Boelens.

The post Oostendse horeca kijkt reikhalzend uit naar mooie zomer na kwakkelweer: “Juni is een pijnlijke maand voor ons” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dam in Polen stroomt over: “Al meer regen gevallen dan bij vernietigende overstromingen in 1997″ – Cycloon Boris eist vijf levens in Roemenië, Oostenrijkse deelstaat uitgeroepen tot rampgebied

In het zuiden van Polen is een dam overstroomd als gevolg van de cycloon Boris. Er viel een eerste dode in het land, bevestigt premier Donald Tusk. Op verschillende plekken is al meer regen gevallen dan bij de zogenaamde Millenniumvloed, de vernietigende overstromingen van 1997. Aan de Pools-Tsjechische grens werden duizenden inwoners geëvacueerd. In Roemenië maakte het natuurgeweld al zeker

Lees meer »

Voormalige spelersbus KSV Diksmuide duikt op in… Noord-Duitsland

Op de wegen van het eiland Rügen, in het uiterste noorden van Duitsland, werd een opvallend voertuig gespot: een voormalige spelersbus van voetbalclub KSV Diksmuide, nu uitgerust met Duitse nummerplaten uit Landkreis Diepholz in Nedersaksen. De bus is nog steeds voorzien van de originele belettering en reclame.
The post Voormalige spelersbus KSV Diksmuide duikt op in… Noord-Duitsland appeared first

Lees meer »

“Hier spelen we geen spelletjes”: bodycambeelden tonen hoe NFL-vedette Tyreek Hill hardhandig wordt geboeid en wat de aanleiding was

De politie van Miami heeft bodycambeelden vrijgegeven die meer duidelijkheid brengen over de confrontatie van American Football-vedette Tyreek Hill (30) met de politie. De speler van Miami Dolphins werd zondag op weg naar het stadion voor de openingsmatch staande gehouden omdat hij zijn gordel niet droeg en te snel reed. Al snel escaleerde de situatie. “Wat als ik niet Tyreek

Lees meer »

Ex-Miss België Kedist Deltour zit op een roze wolk: “Zó verliefd”

Kedist Deltour, Miss België 2021, is mama geworden van Lasana. Na een pittige zwangerschap mochten zij en haar verloofde – MMA-fighter Keita Losene – hun zoontje verwelkomen. “Hij is om op te eten!”, klinkt het enthousiast.
The post Ex-Miss België Kedist Deltour zit op een roze wolk: “Zó verliefd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luchthaven Charleroi ligt plat door wilde staking: wie betaalt de miljoenenfactuur van alle geschrapte vluchten?

Met hun wilde staking maakt het luchthavenpersoneel in Charleroi een kruis over zo’n 170 vluchten en de reisplannen van bijna 30.000 passagiers. “De startbaan blokkeren, da’s onverantwoord en ongezien in de Europese luchtvaart”, zucht transporteconoom Wouter Dewulf (UAntwerpen), die het torenhoge prijskaartje van een dagje staken op 2 miljoen euro becijfert. Wie gaat dat betalen?

Lees meer »

Julia van K3 krijgt in allereerste film meteen een lief, en het is geen onbekende: “Die kusscène wordt toch nog even spannend”

“Mensen hebben hier totaal geen besef van wie we zijn. ‘We’re a Belgian popgroup’, moeten we tientallen keren per dag uitleggen.” Maar liefst vijf weken brengen Hanne, Marthe en Julia van K3 door op Malta voor hun allereerste film samen. Omringd door 55 crewleden, 60 figuranten, 12 Belgische en 16 Maltese dansers, en… schildpadspotters. Want de natuur wil niet echt

Lees meer »

Voetballer (16) stuikt in elkaar tijdens training in Tessenderlo: “We hebben 20 à 30 minuten gereanimeerd, tot de spoedarts er was”

Een 16-jarige voetballer van Ham United is woensdagavond tijdens de training onverwacht in elkaar gestuikt. De jongen werd eerst nog gereanimeerd door trainer én ambulancier Wesley Claes, maar werd later in kritieke toestand afgevoerd naar het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. “Elke winter krijgen we in samenwerking het Rode Kruis EHBO-cursussen op de club. Maar je hoopt natuurlijk dat je dat

Lees meer »

Johny schiet vriend met motor te hulp, maar krijgt rake klappen van omwonende: “Hij stuurde z’n vrouw naar binnen en haalde een hamer uit zijn zak”

Johny Heymans (53) uit Ninove werd op 1 september in elkaar geslagen door een twintiger in de Achturenstraat in Ninove. De feiten deden zich voor nadat Johny een vriend was gaan helpen om een gevallen motorfiets van 400 kilogram terug in de garage te zetten. “Op weg naar huis kreeg hij rake klappen met een kleine hamer op zijn hoofd”,

Lees meer »