Matthias Simoen plaatst zich voor Ironman Hawaï

Matthias Simoen (30) uit De Klijte mag zich opmaken voor deelname aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Vorige weekend zette hij in de Ironman van Nice nog een tijd van 11 uur en 5 minuten neer.

Matthias Simoen was vorig weekend naar Nice afgereisd om er deel te nemen aan de Ironman. De 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42 kilometer legde hij af in een behoorlijke tijd van 11 uur en 5 minuten. De keuze voor de Zuid-Franse stad was voor de 30-jarige atleet vlug gemaakt. “De organisatie spreekt over de mooiste wedstrijd in Europa en pakt uit met zon en zee. Alleen vergeten ze er bij te vertellen hoe zwaar de wedstrijd wel is”, lacht Matthias. Toch mag hij tevreden terugblikken. “Ik had een zeer goed gevoel in het zwemmen, waarna ik in het fietsen door de vele hoogtemeters een beetje een minder moment had. Tijdens de marathon kreeg ik last van de darmen en verloor ik veel tijd met het zoeken naar een propere wc. Het lopen is ook het lastigste onderdeel, aangezien dit op het einde komt en een marathon is sowieso niet van de poes. Ik had tijdens de voorbereiding alle steun van mijn vriendin Carla. Er waren ook heel veel supporters op het thuisfront die alles volgden via de app, maar er helaas niet bij konden zijn.”

Verrassing

Na de wedstrijd werd Matthias aangenaam verrast. Hij kreeg namelijk te horen dat hij ook nog eens geselecteerd werd voor de Ironman van Hawaï. “Normaal plaatst alleen de top tien zich voor Hawaï, maar de rolldown bleef maar gaan en niemand nam zijn slots op. Het is dus met meer geluk dan kunde dat mijn 84ste plaats in mijn leeftijdscategorie volstaat, maar dat kan me weinig schelen. Ik ga naar Hawaï! Het was totaal onverwacht gezien mijn eindstand, maar Hawaï is het neusje van de zalm voor de triatlonsport. Niet iedereen kan zeggen dat hij daar aan de start gestaan heeft. Het is de bakermat van de Ironman.”

De Ironman van Hawaï staat geprogrammeerd op zaterdag 26 oktober. Matthias Simoen is aangesloten bij Kemmelse Doortrappers, de wielertoeristenclub uit Kemmel, en startte dit jaar het seizoen met een stunt voor De Warmste Week door liefst dertig keer de Kemmelberg op te fietsen. Vooraf had Matthias zich daarvoor laten sponsoren. Elke storting van 25 euro stond gelijk aan één beklimming. Er werd in totaal 750 euro gestort, wat dus goed was voor 30 beklimmingen. De voorbije jaren fietste Matthias respectievelijk 20 keer en 21 keer vanuit de Bergstraat naar de Belvédère. (MDN)

The post Matthias Simoen plaatst zich voor Ironman Hawaï is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Peuter verdrinkt in zwembad in de tuin: broertje van vier sloeg alarm, maar tevergeefs

Twee dagen nog vocht het peutertje voor zijn leven, maar uiteindelijk kon geen hulp meer baten. Een jongetje van net geen twee jaar is gestorven nadat het thuis in het zwembad is beland in Zandvoorde (Oostende). Dat gebeurde zaterdagmiddag. Buren reanimeerden hem nog, maar hij stierf uiteindelijk maandagmorgen in het ziekenhuis. Alles wijst op een tragisch ongeval. “Maar de precieze

Lees meer »

“We gingen niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Stinkend rijk luxeleventje in LA, maar veel trauma uit het verleden: ‘Kaulitz & Kaulitz’ onhult hoe het gaat met Tokio Hotel

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) onthult team voor gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist… mét steun van Valéry Lippens

Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling ‘Photography Exhibition by Valéry Lippens’ stelde burgemeester Jan Morbee de kandidaten van Gemeentebelangen voor die in oktober zullen opkomen in Knokke-Heist. “De lijst bestaat uit ervaren schepenen en gemeenteraadsleden, voor de helft aangevuld met nieuwe mensen uit alle deelgemeenten en van alle leeftijden. De positieve sfeer was duidelijk voelbaar en het viel op

Lees meer »

Philipsen (2de) en De Lie (4de) kijken vol bewondering naar recordzege Cavendish: “Bijna 40! Maar Mark rijdt rond alsof het zijn eerste Tour is”

Bevoorrechte Belgische getuigen van Mark Cavendish’s recordzege in Saint-Vulbas: Jasper Philipsen (tweede) en Arnaud De Lie (vierde). Zij beleefden de historische sprint vanop de eerste rij. En kwamen diep onder de indruk. “Ongelooflijk dat hij dit nog voor mekaar krijgt. Dit gaan er hem niet veel meer nadoen.”

Lees meer »

Aantal meldingen van kindermishandeling vorig jaar opnieuw gestegen

Vorig jaar ontving het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling (VK) meer dan 7.500 meldingen van geweld tegen of misbruik van kinderen. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). Dat is een stijging van 7 procent. De organisaties vragen de volgende Vlaamse regering meer te investeren in preventie en hulpverlening.

Lees meer »

Onze F1-watcher is in Oostenrijk getuige van spanningen bij Red Bull: “Vader Verstappen weigerde om Horner een hand te geven”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Spielberg? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Over Corinna Schumacher die haar zoon bij de juiste mensen komt promoten, een voorvleugel als wild gerucht, remmen die mogelijks niet remmen en ruzie die weer oplaait bij Red Bull. “Ik heb het helemaal gehad met Christian Horner.”

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein in Oostkamp: zomerse vibes met circustent, strand, zomerbar en podium

Op het evenementenplein achter Oostcampus is de aftrap gegeven voor een bruisende zomer in Oostkamp. Net zoals de vorige jaren is het plein omgetoverd tot een sfeervolle en gezellige ontmoetingsplaats met een strand, circustent, zomerbar en een podium. Tot en met 14 juli is er bijna dagelijks iets te beleven.
The post Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein

Lees meer »