LIVEBLOG VOORBEREIDING. Kana en Flips beginnen morgen aan voorbereiding met Anderlecht

Het EK voetbal loert om de hoek, maar ook onze eersteklassers staan te popelen om eraan te beginnen. Verschillende ploegen zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2024-2025. Volg al het nieuws via onderstaande liveblog op de voet. 

Meer krantenkoppen in België

Vijftien jaar geleden moest Anita haar dochter Yasmine afgeven: “Ze heeft nooit gezegd dat ze het leven niet meer aankon”

Voor Walter (86) en Anita Rens (83) is het vandaag geen dag als alle andere. Het is precies 15 jaar geleden dat hun jongste dochter Hilde, zoals zangeres Yasmine echt heette, uit het leven stapte. De tijd heelt beslist niet alle wonden. “Over Hilde praten blijft erg emotioneel. Ik ben daar dan dagen niet goed van”, laat Anita ons weten.

Lees meer »

VRT Canvas zendt vanavond “beste film aller tijden” uit en nieuwe docu over regisseur Chantal Akerman

Chantal Akerman, een van de grote Belgische regisseurs, staat vanavond centraal op VRT Canvas. De nieuwe documentaire ‘Chantal Akerman – Altijd onderweg’ laat je kennismaken met enkele hoogtepunten uit haar carrière. En meteen daarna volgt ‘Jeanne Dielman, 23, quai du Commerce, 1080 Bruxelles’, haar film die in 2022 door het British Film Institute (BFI) tot "beste film aller tijden" werd

Lees meer »

Opruiming drugslab in mergelgroeve in Riemst afgerond, nu volgt bodemonderzoek naar mogelijk gelekte giftige stoffen

De civiele bescherming en een gespecialiseerd team van de federale politie zijn klaar met de opruiming van het drugslab in een mergelgroeve in Riemst. Die opruiming -een gevaarlijke operatie- heeft drie dagen geduurd. Nu volgt een milieu-onderzoek door de openbare afvalstoffenmaatschappij OVAM, vertelt burgemeester Marc Vos (CD&V), want de kans is groot dat er giftige stoffen zijn gelekt.

Lees meer »

Bordeelhouders mogen belastingen cash betalen: “Niemand betaalt hier met de kaart en banken weigeren ons als klant”

Twee bordeelhouders die samen 53 vitrines verhuren in het Antwerpse Schipperskwartier, mogen hun belastingen voortaan cash betalen. Dat heeft een rechter in Brussel beslist. De reden waarom de twee naar de rechtbank stapten is simpel: niemand betaalt er met de kaart. En bovendien heeft de sector het nog altijd lastig om een rekening te kunnen openen bij de bank.

Lees meer »

Agenten die valse moordbekentenis afdwongen, gaan vrijuit

Twee agenten van de politiezone Grensleie die zelf voor de rechter stonden op beschuldiging van valsheid in geschrifte gaan vrijuit. Het onderzoek naar de feiten heeft volgens de rechtbank te lang geduurd. De twee zouden in april 2011 een zwakbegaafde man gedwongen hebben een moord te bekennen die hij niet had gepleegd en daarover het proces-verbaal niet correct opgesteld hebben.<br

Lees meer »