LIVE. Federaal informateur De Wever bij koning Filip – Vlaamse formatie gaat van start met Matthias Diependae­le (N-VA) als formateur

De kaarten zijn geschud, de kiezer – u – heeft gesproken. De grote vraag is hoe het nu verder moet. Volg alle updates over de formatiegesprekken en ander verkiezingsnieuws via onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goedgekeurd

Paus Franciscus heeft maandag, samen met het college van kardinalen de heiligverklaring van Carlo Acutis goedgekeurd. Acutis overleed in 2006 aan leukemie, maar verspreidde tijdens zijn leven het geloof via het internet en kreeg zo de bijnaam ‘God’s influencer’. Sinds zijn overlijden werden al twee wonderen aan hem toegeschreven. In 2025 zal hij naar alle waarschijnlijkheid de eerste millennial worden

Lees meer »

Belgen verbruikten vorig jaar minste energie in bijna 30 jaar

Het energieverbruik in België lag vorig jaar op het laagste peil sinds 1995. De daling heeft te maken met de erfenis van de energiecrisis, de industriële activiteit die op een laag pitje staat en de mildere winters. Het merendeel van die verbruikte energie is nog altijd fossiel, maar het aandeel hernieuwbare energie stijgt licht.

Lees meer »

Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker”

De vestiging van apotheek Omni-Chimie op de Markt in Langemark verhuisde naar een nieuwbouw enkele meters verder. Niet alleen is het pand veel ruimer en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buiten hangt er nu een muurautomaat waar je ook ’s nachts en op zondag zowat het hele aanbod behalve geneesmiddelen kan kopen.
The post Apotheek Omni-Chimie zit

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen

Erfgoedvereniging Dement uit Oostende voert de strijd op tegen de bouwplannen op de site van het Thermae Palace, dat dringend aan renovatie toe is. Vooral de private financiering ligt zwaar op de maag. Hun aanvraag om de omgeving te beschermen viel in dovemansoren.
The post Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen appeared first

Lees meer »

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »

Groothertog Henri bereidt troonafstand voor: Luxemburg verwelkomt opnieuw Belgische groothertogin

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over gemeenteraadsbeslissingen in Tielt: “Administratie verliest hier erg veel tijd mee”

In deze bestuursperiode zijn er bij het Agentschap Binnenlands Bestuur al 24 klachten binnengelopen over Tieltse gemeenteraadsbeslissingen. En dat leidt tot veel frustratie bij het schepencollege en bij de algemeen directeur. “Inhoudelijk hebben de klachten telkens weinig om het lijf, maar de administratie verliest er erg veel tijd mee.”
The post Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over

Lees meer »

FC Gullegem strikt ex-prof Bob Straetman: “Over mijn nieuwe club had ik niets dan lof gehoord”

FC Gullegem hield zich aanvankelijk in de luwte, in z’n zoektocht naar versterking. Tot de rood-witten onlangs fier als een gieter uitpakten met de komst van Bob Straetman, die overkomt van de failliete kampioen Eendracht Aalst. De 26-jarige Straetman was ooit prof bij SC Lokeren, en kan bij Gullegem een belangrijke rol spelen.
The post FC Gullegem strikt ex-prof

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na betogingen in Kenia

De Keniaanse politie heeft meer dan 270 mensen gearresteerd voor het plegen van criminele feiten tijdens de anti-regeringsbetogingen van dinsdag. Al twee weken lang komen vooral jongeren in het land op straat om te betogen tegen de plannen van de regering.

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Ik was volledig in fout”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De vrouw viel daarbij met haar 5-jarige kleinzoon in het water. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de

Lees meer »