“Hopelijk zet Nafi Thiam of Remco Evenepoel straks een Bavik of Kwaremont aan de lippen”: brouwerij De Brabandere partner van Lotto Belgium House tijdens Olympische Spelen

De vele Belgische fans op de Olympische Spelen in Parijs zullen dankzij Brouwerij De Brabandere hun tricolore gevoel nóg sterker kunnen laten weerklinken. De West-Vlaamse brouwer is met Bavik Super Pils en Kwaremont officieel partner van het Lotto Belgium House in Parijs én het Olympic Festival in Middelkerke. “Wij willen helpen om mensen samen te brengen.”

Olympische Spelen zonder Lotto Belgium House, dat is zoals een café zonder bier. Het iconische Les Salons Hoche in Parijs, op amper vijfhonderd meter van de Arc de Triomphe, moet hét Belgische epicentrum tijdens de Spelen worden.

Daar zullen ze onze atleten toejuichen met West-Vlaams bier in de handen. Brouwerij De Brabandere uit de Harelbeekse deelgemeente Bavikhove zal er als officiële partner zowel Bavik Super Pils als Kwaremont schenken. Dankzij een samenwerkingsverband met brouwerij Vanhonsebrouck uit Izegem en De Halve Maan uit Brugge zal er ook Filou en het alcoholvrije Sportzot uit de tapkranen stromen.

SV Waregem

“Een mooiere manier om onze 130ste verjaardag te vieren, kunnen we niet bedenken”, glimlachen CEO Bert De Brabandere en salesdirecteur Tanguy Vermeeren. “Onze brouwerij heeft een lange geschiedenis wanneer het over sportsponsoring gaat. Denk bijvoorbeeld aan onze shirtsponsoring tijdens de gloriejaren van SV Waregem, maar we zijn ook nadrukkelijk aanwezig tijdens de voorjaarsklassiekers van Flanders Classics.”

“Via sportorganisator Golazo en Gracias zijn we ook partner van het golftornooi Soudal Open, net als de 3×3-basketbal en de Flanders Darts Trophy van september in Antwerpen. Toen we de kans kregen om mee het Lotto Belgium House in Parijs te kleuren, hebben we geen seconde getwijfeld.”

“De Olympische Spelen zijn de absolute hoogmis van de internationale topsport. Wij staan eveneens voor absolute kwaliteit, daarom linken we onze naam en merken met veel plezier aan dit prachtig event”

Bert De Brabandere en Tanguy Vermeeren omschrijven de Olympische Spelen als de absolute hoogmis van de internationale topsport. “Wij staan eveneens voor absolute kwaliteit, daarom linken we onze naam en merken met veel plezier aan dit prachtige event.”

In het Lotto Belgium House zullen van 26 juli tot en met 11 augustus om en bij de 40.000 supporters over de vloer komen. “En die krijgen allemaal de kans om van onze bieren te genieten. Wij willen helpen om mensen samen te brengen.”

Middelkerke

In het Lotto Belgium House worden alle medaillewinnaars en atleten die een topachtplaats – met bijhorend olympisch diploma – behaald hebben, in de bloemetjes gezet. “Hopelijk zetten toppers als Nafi Thiam en Remco Evenepoel dan een Bavik of Kwaremont aan de lippen. Bovendien kan je vanuit Les Salons Hoche driekwart van alle olympische sites en stadions te voet bereiken. Een toplocatie, dus.”

Ook dichter bij huis wordt een olympisch dorp opgetrokken. “In Middelkerke moet het Olympic Festival, pal naast het gloednieuwe casinogebouw, 50.000 fans lokken. “Ook daar komen alle Belgische atleten met een diploma of medaille binnen de 72 uur na het behalen van hun resultaat langs.”

Unieke sportervaring

Voor brouwerij De Brabandere zijn beide olympische locaties de ideale gelegenheid om klanten een unieke sportervaring aan te bieden. “Op een steenworp van onze brouwerij de Olympische Spelen vanop de eerste rij kunnen meemaken, gebeurt maar één keer in je leven. Wij duimen mee dat ons land met een recordoogst aan medailles en ereplaatsen naar huis komt.”

Het Olympic Festival in Middelkerke is gratis te bezoeken, een ticket voor het Lotto Belgium House heb je al vanaf 20 euro.

The post “Hopelijk zet Nafi Thiam of Remco Evenepoel straks een Bavik of Kwaremont aan de lippen”: brouwerij De Brabandere partner van Lotto Belgium House tijdens Olympische Spelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit

Na 29 mooie jaren bij basisschool ’t Klavertje, gaat juf Carine Cabooter (64) straks met pensioen. Maar eerst kreeg ze deze week nog een passend afscheid.
The post Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Helft Zwitsers ziet Eurovisiesongfestival daar niet zitten

Bijna de helft van de Zwitsers ziet het niet zitten dat hun land komend jaar het Eurovisie Songfestival organiseert. Dat blijkt volgens de krant ‘Blick’ uit een peiling onder 25.000 mensen. Zwitserland is komend jaar verantwoordelijk voor de organisatie, omdat het land dit jaar heeft gewonnen.

Lees meer »

Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke

Elke zomer organiseert het André Demedtshuis, Sint-Bavostraat 19 in Sint-Baafs-Vijve, een fototentoonstelling onder de noemer ‘Zomer van fotografie’. Dit jaar zijn ze er in geslaagd om de unieke expo Golden Lamb van MortAmour naar Sint-Baafs-Vijve te halen.
The post Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dromen van Oostende vervult vierde en grootste droom van Babette: beachfestival mét reuzepopcornmachine

Stad Oostende organiseerde in het najaar van 2023 de wedstrijd ‘Dromen van Oostende’ voor alle kinderen uit het lager onderwijs. Uit 826 dromen koos de Kindergemeenteraad een grote winnaar en kregen nog enkele dromen een juryprijs. De vierde droom die in vervulling gaat, is de grote droom gekozen door de Kindergemeenteraad. De tienjarige Babette zag het groot: “Ik droom van

Lees meer »

1 jaar cel voor koppel uit Liedekerke dat nummerplaat van dorpsgenoot met dezelfde auto namaakt om aan rijverbod te ontsnappen 

Een koppel uit Liedekerke dat maandenlang rondreed met een valse nummerplaat die ze gekopieerd hadden van een dorpsgenoot is veroordeeld tot 1 jaar cel. De man en vrouw hadden samen maar liefst 75 veroordelingen door de politierechtbank opgelopen en gebruikten de valse nummerplaat om aan hun rijverbod te ontsnappen. De dorpsgenoot had een wagen van hetzelfde merk en model en

Lees meer »