Familie Herman uit Sint-Eloois-Winkel supportert voor de Rode Duivels: “Na enkele overwinningen zal EK wel beginnen leven”

Het EK voetbal is begonnen… en dat is ook te zien aan de woning van de familie Saelens – Herman. Zij kleedden hun woning op de hoek van de Sint-Eloois-Winkelsestraat en de Hugo Verriestlaan weer helemaal aan in Duivelse kleuren.

Bij elk groot voetbaltoernooi waaraan de Rode Duivels deelnemen, versiert het gezin Herman hun woning met vlaggen, slingers, hoeden of beertjes. “Een traditie. Vroeger deden we het al toen we nog in Heule woonden, nu is het de tweede keer sinds we in Ledegem wonen dat de Rode Duivels zullen schitteren op een groot voetbaltoernooi”, aldus Inga.

Het gezin Saelens-Herman ademt voetbal. Inga speelde vroeger nog bij de jeugd van Zuid-West, papa Nick voetbalde bij de jeugd van Heule. Hun zonen traden in hun voetsporen. Matteo (10) is doelman bij Olympic Ledegem. Luca voetbalt voor G-oalympics, de G-voetbalploeg in Ledegem. “We kijken uit naar elke wedstrijd van de Rode Duivels. De matchen tegen Slovakije en Oekraïne volgen we thuis. Met een hapje en een drankje. We zijn dan ook telkens gekleed als echte fans. Met truitjes, slingers en hoeden.”

Vlaggen en lampjes

Matteo loopt school in de vrije basisschool De Peereboom, waar de wedstrijd tegen Roemenië op groot scherm wordt vertoond. “Samen met de andere ouders en kinderen zullen we er zaterdag supporteren voor onze Rode Duivels.” Inga startte twee weken geleden met het hangen van de vlaggen, het aanbrengen van tennisbandjes rond de lampjes aan de voordeur en het plaatsen van Rode Duivels-beertjes. Binnen kleuren hoeden en slingers het interieur. “Vroeger hadden we ook nog zo van die hoesjes voor over onze autospiegels. Die zijn echter stuk. We hebben dit jaar geen nieuwe objecten bijgekocht.”

Lukaku en Courtois

Het gezin gelooft nog in de EK-kansen van de Rode Duivels. “Ze zullen het goed doen. Hopelijk begint het EK na enkele mooie overwinningen al snel overal in Vlaanderen te leven en verschijnen er her en der leuke Duivelsattributen in het straatbeeld.”

Volgens Luca wordt Lukaku de man van het toernooi. Ook Matteo zal vurig supporteren voor de Rode Duivels, al blijft hij wel een beetje op zijn honger zitten. “Ik ben zelf doelman en dus grote fan van Thibaut Courtois. Ik vind het jammer dat hij er in Duitsland niet bij is.”

The post Familie Herman uit Sint-Eloois-Winkel supportert voor de Rode Duivels: “Na enkele overwinningen zal EK wel beginnen leven” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Langs de Bevrijdingslaan, tussen de Bloedput en de Buffelbrug, is een nieuwe hondenloopweide van ruim 1.800 m² groot gerealiseerd. “Hiermee telt Brugge al negen hondenloopweides”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik ben nog niet aan het aftellen naar mijn pensioen”

Directrice Katelijn Callewaert (63) werd op de laatste schooldag door de leerlingen en de collega’s van Gemeenteschool Okido in de bloemen gezet. Eind augustus gaat ze immers met pensioen. “Eens met pensioen zal ik eindelijk tijd hebben voor een aantal klussen die waren blijven liggen”, lacht ze.
The post Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik

Lees meer »

Burgemeester Ward Vergote van Moorslede geschorst na veroordeling wegens belangenneming

Ward Vergote, de liberale burgemeester van Moorslede, wordt voor de rest van de legislatuur geschorst uit zijn functie. Dat is vernomen op het kabinet van Vlaams minister van binnenlands bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD). “Het gaat om een grove nalatigheid en strookt niet met de voorbeeldfunctie die een burgemeester heeft”, zegt de minister.
The post Burgemeester Ward Vergote van

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

Bij een aanval voor de Israëlische ambassade in de Servische hoofdstad Belgrado is zaterdag een politieagent gewond geraakt en de aanvaller doodgeschoten. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? viel een aanvaller een beveiligingsagent bij de ambassade aan met een kruisboog. De agent raakte daarbij gewond. Andere agenten openden daarop het vuur op de aanvaller, die het niet overleefde.

Lees meer »

B&B Stee 23 uit Oostkamp is maandag te zien in ‘Met Vier in Bed’

Maandag 8 juli is B&B Stee 23 te zien in het VTM-programma Met Vier in Bed. In de groene en rustgevende omgeving van het Kampveld ligt B&B Stee 23 in de Papenvijversstraat 23, uitgebaat door Inge Jacobus (51) en Bruno Declerck (53). Zes jaar geleden is de B&B open gegaan na een grondige renovatie van de verschillende gebouwen. Ze hebben

Lees meer »

Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830 uit Hooglede: “We willen interesse aanwakkeren in onze regio”

In café ‘t Geniep in Gits zijn enkele fans van Cercle Brugge met een supportersvereniging van hun favoriete ploeg gestart: 8830, wat verwijst naar de postcode van Hooglede-Gits. “We willen de interesse in Cercle in onze regio vergroten, én het voetbal op het hoogste niveau, want Roeselare is er niet meer.”
The post Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830

Lees meer »