Al ruim 600 doden geteld bij bedevaart in Mekka: moslims lijden onder temperaturen boven 50 graden

Het aantal sterfgevallen tijdens de hadj, de moslimbedevaart in Saoedi-Arabië, is gestegen tot ver boven de zeshonderd. 

Meer krantenkoppen in België

Geen Zomerfeesten meer op Kasteeldomein De Lovie in Poperinge, maar wel Goesting in de Zomer: “Opbrengst is voor goed doel”

Op zondag 30 juni, van 11:00 tot 18:00 uur kan je doorlopend genieten van hartige en zoete hapjes en lekkers voor de dorst op het Kasteeldomein van De Lovie, Krombeekseweg. Er zijn muzikale noten van The Pebble Head Jam, Il Sogno, Bal Merklez en Red Legs.
The post Geen Zomerfeesten meer op Kasteeldomein De Lovie in Poperinge, maar wel

Lees meer »

“Zijn rider met eisen bestaat uit 37 pagina’s”: alles wat u wil weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Bermbrand in Alveringem vlug onder controle

De brandweer van Veurne werd dinsdagnamiddag verwittigd van een rookontwikkeling in de grasberm nabij de wijk Fortem langs de Vaartstraat op het grondgebied van Alveringem nabij de parking van een Minipriwinkel. Het smeulende vuurtje kon snel worden geblust.Vele bermen zijn door de zon en de wind van de laatste dagen al flink opgedroogd zodanig dat
The post Bermbrand in

Lees meer »

“Meest exclusieve rusthuis van Amerika”: Amerikaanse Congres maakt kloof tussen jong en oud pijnlijk zichtbaar

Vannacht nemen Joe Biden en Donald Trump het tegen elkaar op in het eerste presidentiële verkiezingsdebat. Een clash met woorden tussen 2 mannen, van wie de hoge leeftijd een belangrijk punt van kritiek is. De Verenigde Staten hebben trouwens niet alleen de oudste president, maar ook een grote groep oudere senatoren en afgevaardigden. Het levert Amerika de titel ‘gerontocratie’ op,

Lees meer »