Trappistenbrouwerij opent voor het eerst in 230 jaar de deuren: “Bezoekers mogen overal een kijkje nemen”

Brouwerijen van Palm of Duvel bezoeken, dat kon al langer. Maar nu zet ook de trappistenbrouwerij van Westmalle de deuren open. En dat is uitzonderlijk. “We doen dit op vraag van liefhebbers van trappistenbier en van mensen uit de omgeving”, zegt broeder Benedikt.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hoop dat Coenen beseft dat hij met m’n leven speelde”: motorcrosser Liam Everts over akelige crash en “verschrikkelijke uren nadien”

Liam Everts (20) is weer in het land. De motorcrosser kwam zwaar ten val op het circuit in Shanghai na een manoeuvre van een andere landgenoot Lucas Coenen en brak daarbij een nekwervel. Even was hij alle gevoel kwijt, gelukkig viel de schade achteraf – gezien de omstandigheden – mee. “Die eerste uren waren verschrikkelijk.”

Lees meer »

Bedwantsenprobleem in repatriëringscentrum in Steenokkerzeel nog niet meteen van de baan: “Bestrijdingsfirma’s overbevraagd”

Het bedwantsenprobleem in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzaal zal niet meteen opgelost zijn. De procedure om de plaag in te schatten en de daaropvolgende administratie vraagt al enkele weken, en bovendien zijn de bestrijdingsfirma’s overbevraagd. Intussen kunnen nog slechts 1 bewonersvleugel en het administratieve gedeelte worden gebruikt.

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

China hackte honderdduizenden slimme apparaten, waarschuwt FBI

Chinese staatshackers hebben meer dan 260.000 apparaten gehackt om ze te kunnen gebruiken voor grote cyberaanvallen, waarschuwen de autoriteiten van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Daaronder zijn volgens de diensten ongeveer 2700 apparaten in Nederland. Het Nationaal Cyber Security Centrum van het Nederlandse ministerie van Justitie en Veiligheid meldt ook dat enkele duizenden apparaten in

Lees meer »

Gerenommeerd restaurant Epsom maakt plaats om groeiend aantal medewerkers van BrightAnalytics te faciliteren

BrightAnalytics, de West-Vlaamse SaaS scale-up gespecialiseerd in geconsolideerde managementrapportering, heeft onlangs het bekende Epsom Restaurant in Roeselare aangekocht. Deze week starten de werken aan de herontwikkeling van de site, die zal bijdragen aan de verdere groei en de ambitieuze toekomstplannen van het bedrijf.
The post Gerenommeerd restaurant Epsom maakt plaats om groeiend aantal medewerkers van BrightAnalytics te faciliteren appeared

Lees meer »

Leerlingen scholengroep Sigo Eernegem-Gistel leven zich uit op sportdag in de Klokkenputten

Ondanks het minder mooie weer is de sportdag van scholengroep Sigo Eernegem-Gistel zeer goed verlopen. De leerlingen hebben uiteindelijk al hun sportieve activiteiten met heel veel enthousiasme kunnen uitvoeren. Bij de activiteiten met muziek gingen ze volledig uit de bol en konden ze uit volle borst meezingen. De sportdag vond plaats in de Klokkenputten in
The post Leerlingen scholengroep

Lees meer »

Jommeke nodigt uit om samen Koksijdse visserijverhalen te ontdekken langs de nieuwe Jommeke-gezinsfietsroute

Stripheld Jommeke voelt zich duidelijk in zijn sas in Koksijde. Hij heeft er niet alleen zijn eigen ‘Jommekeshuis’, beleeft er avonturen met Potvis Valentijn in zijn nieuwste stripalbum, en voortaan kan je samen met Jommeke boeiende visserijverhalen ontdekken langs het parcours van de nieuwe Jommeke-gezinsfietsroute.
The post Jommeke nodigt uit om samen Koksijdse visserijverhalen te ontdekken langs de nieuwe

Lees meer »

Expo in Waasten werpt licht op bevrijding WO II: “Al 80 jaar geleden, maar we mogen het nooit vergeten”

Nog tot en met 30 september kunnen bezoekers terecht in het voormalige gemeentehuis van Waasten. Een gratis expositie, met unieke foto’s, werpt een licht op de bevrijding van 1944. “Het betekende het einde van een bloederige periode, waar twee conflicten ons bestaan voor altijd hadden gewijzigd.”
The post Expo in Waasten werpt licht op bevrijding WO II: “Al 80

Lees meer »