Tim Moriau op weg naar Club Brugge? Technisch directeur topsport legt na twee jaar functie neer bij Triatlon Vlaanderen

Tim Moriau legt zijn functie als technisch directeur topsport bij Triatlon Vlaanderen neer. Dat bevestigt de organisatie op zijn website. Moriau, de oprichter van het Runners Lab Athletics Team, zou volgens mediaberichten een aanbieding van Club Brugge op zak hebben.

Moriau stapte in de zomer van 2022 van Gymfed, waar hij topsportmanager was, over naar Triatlon Vlaanderen. “Tijdens de periode dat hij in dienst was, werd de topsportstructuur van de organisatie grondig herzien en werden er duidelijke structuren en criteria geïmplementeerd. Het werk is echter nooit af, beseft ook Tim, maar nieuwe kansen boden zich aan”, stelt de federatie.

Naar Club Brugge?

Moriau, de oprichter van het Runners Lab Athletics Team, zou volgens mediaberichten een aanbieding van Club Brugge op zak hebben. “Het was een zeer moeilijke beslissing aangezien we binnen 3VL een topteam hebben met zeer leuke collega’s en een Raad van Bestuur die ons steunt in onze beslissingen. Ik zal op een positieve manier afscheid nemen van 3VL na de Olympische Spelen en met veel passie en professionaliteit alles blijven geven tot dan”, legt Moriau uit. Team Belgium heeft met Marten Van Riel, Jelle Geens, Jolien Vermeylen en Claire Michel vier triatleten in Parijs.

Verrassing

Volgens Triatlon Vlaanderen wordt de samenwerking “in goede verstandhouding verbroken” en zal men “alles in het werk stellen om een optimale overdracht van kennis mogelijk te maken richting de toekomstige technisch directeur topsport”. Wie dat wordt, ligt nog niet vast. “We bekijken eerst intern welke procedure hiervoor zal worden gehanteerd. We beseffen dat dit een sleutelpositie is binnen onze werking en zullen de nodige stakeholders betrekken bij dit traject. De focus ligt momenteel op het verder ondersteunen van onze huidige toppers en de continuïteit te bewaken.”

Simon Plasschaert, algemeen directeur van Triatlon Vlaanderen, vult aan: “Het beëindigen van de samenwerking komt enigszins als een verrassing voor onze organisatie en atleten. Er ligt nog werk op de plank binnen topsport, maar we hebben respect voor de beslissing van Tim en bedanken hem uitdrukkelijk voor de geleverde inspanningen en wensen hem uiteraard alle succes toe in de nieuwe uitdaging.”

The post Tim Moriau op weg naar Club Brugge? Technisch directeur topsport legt na twee jaar functie neer bij Triatlon Vlaanderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE ROEMENIË-NEDERLAND (18u). “Duidelijk dat alles véél beter moet”: na wanprestatie is druk op Oranje (en vooral Koeman) erg hoog

De Nederlanders plaatsten zich in een lastige poule met Frankrijk en Oostenrijk als derde voor de achtste finales op dit EK voetbal. Toch zal het verlies tegen de Oostenrijkers op de laatste speeldag voor een flinke deuk in het vertrouwen gezorgd hebben. Roemenië verraste dan weer vriend en vijand door als groepswinnaar uit de poule van de Rode Duivels te

Lees meer »

Vrouw (91) komt om bij nachtelijke brand in Harelbeke

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de brandweer iets voor twee uur opgeroepen voor een brand in de Deerlijksestraat in Harelbeke. Voor de 91-jarige bewoonster kwam alle hulp te laat.
The post Vrouw (91) komt om bij nachtelijke brand in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Gijzelaar’ opgepakt omdat hij eigen ontvoering in scène zou hebben gezet: hij gaf de daders eerst nog rondleiding in zijn huis

Het lijkt wel het scenario van een hollywoodfilm. Een man is opgepakt omdat hij zijn eigen ontvoering in scène zou hebben gezet. Drie gemaskerde mannen vallen op 4 juni het huis binnen van Hassan K. (49) en zijn gezin in Ternat. De overvallers nemen zijn partner Anna N. (49), die werkt als bevoorrader van geldautomaten, mee en dwingen haar een

Lees meer »

Roel (40) zet zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen hotelkamer zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. “We hebben geen idee wat ons te wachten staat”,

Lees meer »

De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd

De Platse in Sint-Andries kreeg een volledige heraanleg. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en er is ook gezorgd voor meer groen en een betere toegankelijkheid. Vanaf maandag 8 juli kunnen de inwoners en bezoekers van Sint-Andries genieten van het vernieuwde plein.
The post De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd appeared first on KW.be.

Lees meer »