Roemenen voor rechter voor grote reeks diefstallen in winkelfilialen Kruidvat

Een koppel Roemenen moet zich op de rechtbank van Ieper verantwoorden voor diefstallen in meer dan 20 winkels van de keten Kruidvat. In totaal zouden ze daarbij 22.082 euro hebben buitgemaakt. De twee ontkennen een groot deel van de feiten. “Niet alle winkeldiefstallen kunnen in de schoenen worden geschoven van deze twee mensen”, aldus de verdediging.

A.N. en G-L R. (32), een vrouw en een man uit Roemenië, stonden geseind toen ze werden aangetroffen bij een verkeerscontrole. Het duo wordt verdacht van diefstallen in onder meer de filialen van Kruidvat in Poperinge, Oostkamp, Dendermonde, Duffel, Turnhout, Koekelare, Diksmuide, Aarschot, Leopoldsburg en Gistel. Ook zouden ze feiten hebben gepleegd in verschillende winkels van Parfumerie ICI. Beiden verschenen voor de rechtbank van Ieper. Volgens de openbare aanklager maakten de twee voor in een totaal van 22.082 euro buit. Als bewijs legt het parket camerabeelden en gegevens van ANPR-camera’s, waarmee verplaatsingen van de wagen van de twee beklaagden werden geregistreerd, op tafel. Nog volgens het openbaar ministerie pleegde de man feiten in elk land waar hij komt: onder meer Duitsland, Frankrijk en Engeland. “De teller staat op 28 veroordelingen”, aldus de aanklager. Ook de vrouw werd al twee keer veroordeeld voor diefstal. Tegen G-L.R. vordert het openbaar ministerie 2 jaar effectief en voor A.N. wordt 18 maanden cel gevraagd.

Beide beklaagden ontkennen een aantal van de diefstallen, vooral die waarvan de camerabeelden niet duidelijk zijn. “Er zijn verschillende Roemeense dievenbenden op pad geweest, maar alles wordt blijkbaar in de schoenen geschoven van deze twee mensen”, pleitte meester Maxime Van Winkel, die het opneemt voor de man. “Ook de bedragen zijn overdreven.” De raadsman haalde ook uit naar Kruidvat zelf, dat volgens hem alles wat in de winkels werd gestolen in dit dossier wil stoppen. “Ik beken enkel wat kan worden bewezen op basis van de beelden, de rest ontken ik”, zegt G-L.R. “Wat ik heb gedaan met de gestolen spullen? Sommige zaken, zoals scheermesjes, heb ik zelf gebruikt, de rest verkocht ik aan vrienden.”

Ook de vrouw gaf slechts enkele diefstallen toe. A.N. , die lang als prostituee werkte en moeder is, zegt een normaal leven te willen. Vonnis op 4 juli.

The post Roemenen voor rechter voor grote reeks diefstallen in winkelfilialen Kruidvat is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op 500 deelnemers”

Corona, eendenkroos en vorig jaar blauwalg zorgden ervoor dat Damme-Brugge sedert 2019 niet kon plaatsvinden. Voor dit jaar koos de Brugse Zwemkring (BZK) voor een datum eerder op het seizoen. Zondag 30 juni is het zover met als nieuwigheid de zwemwedstrijd over een afstand van één kilometer.
The post Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op

Lees meer »

Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp”

In Oostrozebeke kijkt jong en oud uit naar de jaarlijkse Peloezefeesten op vrijdag 5 juli. Geen kermisattracties op het marktplein, maar gezellige plekjes op de zachte ondergrond van de ‘peloeze’ voor het gemeentehuis. Knusser kan het niet.
The post Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Limburger Yannick Bouts leidt La Réserve naar label vijf sterren superior

Een jaar na de opening krijgt hotel La Réserve Resort in Knokke het label vijf sterren superior. Dat gebeurde onder leiding van de Limburgse general manager Yannick Bouts, die eerder met het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden vijf sterren behaalde. “Zonder het enthousiasme van de eigenaars – topondernemers Bart Versluys en Marc Coucke – was dit niet mogelijk geweest”, zegt

Lees meer »

Orban vraagt Zelenski om na te denken over snel staakt-het-vuren, Oekraïense president wijst op “rechtvaardige vrede”

Viktor Orban heeft tijdens zijn bezoek aan Kiev de Oekraïense president Volodimir Zelenski gevraagd na te denken over een snel staakt-het-vuren dat de vredesbesprekingen zou kunnen versnellen. Dat heeft hij gezegd tijdens een gezamenlijk persmoment. Orban trok dinsdag naar Kiev om het met Zelenski te hebben over vrede tussen Oekraïne en Rusland, maar ook over actuele kwesties in de betrekkingen

Lees meer »

Kwart nieuwe auto’s is elektrisch

20:34 Elektrische wagens waren in de eerste zes maanden van het jaar goed voor 24,5 procent van de nieuwe inschrijvingen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en secto…

Lees meer »