Rijverbod voor postbode met ruim 2 promille alcohol in het bloed: “Werk niet meer voor bpost”

Met 2,37 promille alcohol in het bloed achter het stuur van een autootje van bpost. In die toestand kon een 48-jarige postbode door de politie aangetroffen worden. Het leverde hem een boete en een rijverbod op.

Bij de controle op 4 september 2023 hadden de agenten eigenlijk geen alcoholtest nodig om te weten dat P.D. teveel had gedronken. Toen het raampje van de auto van bpost naar beneden ging, sloeg een duidelijke alcoholgeur hen al tegemoet. Een test maakte alles in ieder geval wel duidelijk: 2,37 promille.

“Sindsdien rij ik niet meer met de auto”, aldus de man. “Mijn vrouw rijdt altijd. Ik werk niet meer voor bpost.” De advocaat van bpost bevestigde dat. Tegen beter weten in vroeg het bedrijf niet burgerlijk aansprakelijk te worden gesteld. Dat gebeurde toch. D. kreeg uiteindelijk een boete van 800 euro en een rijverbod van 21 dagen. Meteen na de controle moest hij zijn rijbewijs al 15 dagen inleveren. (LSi)

The post Rijverbod voor postbode met ruim 2 promille alcohol in het bloed: “Werk niet meer voor bpost” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien”

De iPhone-herstelservice Kraks, sinds 2011 gevestigd in de Smedenstraat, verhuisde onlangs naar een pand in de Dampoortstraat waar voorheen de winkel Bensport gevestigd was. “Deze nieuwe locatie geeft ons de ruimte om nog te groeien”, zegt zaakvoerder Gauthier Top.
The post iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien” appeared first on

Lees meer »

Maar één Democraat zou Trump volledig in de pan hakken bij verkiezingen, volgens nieuwe poll

Volgens een nieuwe poll van persbureau Reuters en marktonderzoeksbureau Ipsos is er maar één Democraat die erin zou slagen om Donald Trump te verslaan mocht die het tegen de oud-president opnemen tijdens de verkiezingen op 5 november. Het zou bovendien afgetekend gebeuren: met maar liefst 11 procentpunt (!) voorsprong. Er is wel één probleem: de kandidaat in kwestie liet in

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas overleden F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »