Op 28 juni voor het eerst loopwedstrijd en loopfietsjesrace op Kachtem Ommegang (ontdek hier het parcours)

Vrijdagavond 28 juni organiseren IVAC en de Bende van de Rostn een eerste loopevent tijdens het kermisweekend van Kachtem Ommegang.

Om 18.30 uur is het eerst de beurt aan de kleinsten. Kinderen tot zes jaar kunnen over een afstand van ongeveer 80 meter meedoen aan de loopfietsjesrace. Alle deelnemende kinderen (deelname is gratis) krijgen een medaille. Om 19 uur is het de beurt aan de kinderen van 6 tot 12 jaar, zij krijgen een afstand van 800 meter voor de kiezen. Voor hen is ook elektronische tijdsopname voorzien, er is een medaille en herinnering voor alle deelnemertjes en de eerste jongen en eerste meisje worden gehuldigd. Inschrijven kost 2 euro.

Start en finish van de ronde van drie kilometer is aan het Kachtemsplein, kant Sint-Jansstraat.

Prijzenpot

Om 19.30 uur wordt het startschot gegeven voor de jogging (6 km) en prestatieloop (12 km). Een ronde bedraagt drie kilometer en iedere ronde is er ook waterbevoorrading voorzien. Er kan voor 8 euro vooraf ingeschreven worden tot dinsdagavond 25 juni, de dag zelf betaal je 10 euro. Op de zes kilometer worden de eerste heer en dame gehuldigd, op de prestatieloop is er een podium voor drie categorieën: dames, heren tot 40 jaar en heren ouder dan 40 jaar. Wie op het podium staat krijgt een waardebon bij een van de sponsors van respectievelijk 100, 75 en 50 euro. Alle deelnemers krijgen een naturaprijs en ook hier is tijdsregistratie voorzien. “Voor de loopfietsjes en kidsloop samen verwachten we ongeveer 40 deelnemers. Voor de grotere afstanden hopen we samen op 100 deelnemers. Maar het mogen er gerust meer zijn, we zijn er op voorzien”, zegt IVAC-voorzitter Koenraad Vandommele.

Voor de lagereschoolkinderen is een toer van 800 meter uitgestippeld.

Inschrijven kan via de QR-code op de folder of mailtje naar [email protected]

The post Op 28 juni voor het eerst loopwedstrijd en loopfietsjesrace op Kachtem Ommegang (ontdek hier het parcours) is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Dramatisch voorjaar voor Belgische kledingwinkels

De Belgische kledingwinkels hebben er het slechtste jaar­begin op zitten sinds 2011. Op de covidjaren 2020 en 2021 na lag het verkoopvolume in het eerste kwartaal op het laagste peil in 13 jaar. Pluspunt voor de consument: de koopjesperiode belooft maandag meteen met stevige kortingen van start te gaan.

Lees meer »

Gina viert 103de verjaardag in wzc De Noordhinder in Heist

Op 17 juni 2024 vierde Gina Hertveldt haar 103de verjaardag in het woonzorgcentrum De Noordhinder in Heist. Aangezien de 100-plusser een echte zoetekauw is, verrasten schepenen Nick Wenmaekers en Tine Gobert haar met een lekkernijenbox van Oxfam Wereldwinkel.
The post Gina viert 103de verjaardag in wzc De Noordhinder in Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na feiten in Oostende: trio riskeert tot zeven jaar cel voor meer dan 60 gauwdiefstallen

Drie Bulgaren – twee mannen en een vrouw – moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor liefst 62 gauwdiefstallen in Oostende, Brugge, Kortrijk en Leuven. Ze viseerden vooral de inhoud van de handtassen van winkelende dames. De procureur vroeg tot liefst zeven jaar effectieve celstraf. “Dergelijke feiten vormen een ware plaag”.
The post Na feiten in Oostende: trio

Lees meer »

“Ongeloof en verbijstering”: onze correspondent zag wat er achter de schermen gebeurde van debat tussen Trump en Biden

Onze Amerikacorrespondent Greet De Keyser zat vannacht in het hart van het debat tussen Biden en Trump: in de spin room, de gigantische ruimte waar de wereldpers verzamelde en iedereen ontmoette die iéts te zeggen had over de twee presidentskandidaten. “Biden heeft zijn leeftijd niet mee, maar zo erg had niemand het verwacht”, beschrijft ze hoe het er achter de

Lees meer »

“Ik ben nogal chaotisch, dus ik moet me goed voorbereiden”: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 2)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Dimitri Vegas, Tanja Dexters en Zita Wauters verklappen hun ultieme vakantietips. “Verschillende plekken van de wereld zien en er niet zelf voor betalen … Dat is het voordeel aan

Lees meer »