Meer dan 50 graden in Mekka: honderden doden bij pelgrimstocht

Bij de jaarlijkse pelgrimstocht in de Saoedische stad Mekka zijn meer dan 300 Egyptische moslims omgekomen. Dat melden Arabische diplomaten op basis van ziekenhuiscijfers. Eerder op de dag raakte bekend dat ook 41 Jordaniërs en 35 Tunesiërs door de extreme hitte overleden zijn. 

Meer krantenkoppen in België

Carl Devos scherp over fouten bij verkiezingen: “Dit is zeer slecht voor het vertrouwen in de politiek”

Dat bij de verkiezingen minstens 2.171 kiezers de verkeerde elektronische stembiljetten kregen, kan gevolgen hebben voor de zetelverdeling. Kan dat ook tot nieuwe verkiezingen leiden? Welke partijen weten zich benadeeld? En welke lessen vallen hieruit te trekken? Politicoloog Carl Devos (UGent) kent de antwoorden: “Dit zou tot grote ongerustheid moeten leiden.”

Lees meer »

Inbrakenplaag in Wervik: diefstal in Pizza Narula en apotheek in Wervik, ook nieuwe feiten in bestelwagens

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in Pizza Narula in de Sint-Medardusstraat in Wervik. De daders sloegen met een zware steen de glazen toegangsdeur aan diggelen en gingen aan de haal met geld uit de kassa en enkele flessen. Pizza Narula bevindt zich vlakbij de Franse grens. Uitgerekend dinsdagavond tijdens de gemeenteraad kwam fractieleider Sanne Vantomme (N-VA)

Lees meer »

Wielerclubs in Gent herdenken 2 doodgereden wielertoeristen: “Wij sterven op de weg, zet verkeersveiligheid in een regeerakkoord!”  

In Gent heeft een wielerclub een wake gehouden voor de 2 fietsers die eind februari werden doodgereden door een dronken bestuurder in de Pantserschipstraat. De man reed zonder geldig rijbewijs en was al eerder veroordeeld voor rijden onder invloed van alcohol. "Veiligheid in het verkeer was geen verkiezingsthema, terwijl wij sterven op de weg door dronken bestuurders of overdreven snelheid",

Lees meer »

Pastorie Caeneghem lanceert nieuw zomerconcept: “Mediterrane sfeer naar Kanegem brengen, ook culinair”

Nadat de zomerbar van B&B Pastorie Caeneghem vorig jaar niet toegestaan werd door de Stad Tielt na klachten van buren, komen bezielers Stijn Verhalle en Tine Vandamme met een compleet nieuw concept op de proppen. Het koppel ging in beroep en kreeg een aangepaste horecavergunning voor bijeenkomsten tot vijftig man. “We hebben een nieuw, kleinschaliger concept bedacht dat binnen dat

Lees meer »

Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid”

In Avelgem valt er dit jaar een bijzonder jubileum te vieren op 21 juli tijdens het jaarlijkse festival van Medusa Outdoor in de Kasteelhoeve in Outrijve. Het is namelijk 20 jaar geleden dat de eerste editie van het festival georganiseerd werd.
The post Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid” appeared first on

Lees meer »