Margaux Degandt en Deborah De Smaels zijn eerste nieuwe kandidaten bij Team Nieuw Bestuur

Margaux Degandt en Deborah De Smaels zullen in oktober kandidaat zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen voor Team Nieuw Bestuur in Langemark-Poelkapelle. Dat kondigt de gemeenschappelijke lijst van huidige coalitiepartijen N-VA, Vooruit en TOPE8920 aan.

Margaux Degandt (22) wordt een van de jongste kandidaten op de lijst. Ze woont bij haar ouders Rik Degandt en Sabine Fonteyne, samen met haar broers Gilles en Clement, in de Bruggestraat in Poelkapelle. “Margaux behaalde een master in Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Gent en een tweede master in Financial Management aan de Vlerick Business School in Brussel. In juni rondt zij haar studies af en start vol ambitie haar eerste job”, klinkt het bij Team Nieuw Bestuur.

“Tijdens haar studieperiode bleef Margaux altijd actief in Langemark-Poelkapelle. Vanaf haar zesde was ze lid van de KSA/Chiro in Poelkapelle, waar ze later ook enkele jaren als leidster heeft gefungeerd. Politiek zit Margaux in de genen: haar grootvaders, Gerard Fonteyne en Gilbert Degandt, dienden beiden als raadslid of kandidaat in de gemeentelijke politiek. Hun engagement heeft haar gemotiveerd om dezelfde weg in te slaan.”

Deborah De Smaels

Deborah De Smaels (39) is getrouwd met Bert Vermeulen en trotse moeder van Gita, Juta, Sterre en hun sterrenkindje Berre. Ze is werkt bij Melexis als productieplanner, en is regelmatig achter de toog van Sportkaffee Eleven te vinden. Deborah is voorzitter van het comité van de Dolle Dinsdagstoet in Madonna. “Ze leerde de kermis kennen via haar schoonouders Gery en Jenny Vermeulen-Storme, die zich hier al jaren voor inzetten. De stoet is uitgegroeid tot een echte publiekstrekker. Ook is Deborah lid van het jeugdbestuur van de Ruiterschool Rodeberg in Westouter. Haar hobby’s zijn paardrijden, reizen en toneel. Met haar gezin brengt ze veel tijd door bij de paarden: haar dochters beoefenen jumping en nemen regelmatig deel aan wedstrijden”, verklaart Team Nieuw Bestuur. (TOGH)

The post Margaux Degandt en Deborah De Smaels zijn eerste nieuwe kandidaten bij Team Nieuw Bestuur is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort

Tot op het allerlaatste moment legden zowat 180 werklui de laatste hand aan het stadhuis. Wij lieten enkele mensen die de voorbije twee jaar van dichtbij betrokken waren bij de realisatie van de (ver)nieuwbouw hun favoriete plekje aanduiden.
The post ‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort appeared first on

Lees meer »

Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt personen met dementie en hun mantelzorgers

Dinsdag 2 juli werd in Kortrijk het ‘Welzijns- en Zorgpad Dementie: Samen op Weg’ gelanceerd, bedoeld om personen met dementie te ondersteunen bij het navigeren door het complexe zorg- en welzijnslandschap. Niet alleen personen met dementie, maar ook hun mantelzorgers kunnen gebruik maken van het nieuwe welzijns- en zorgpad.
The post Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt

Lees meer »

Steeds dezelfde schokkende show, maar toch blijven ze stadions uitverkopen: waarom Rammstein zo populair is

Als straks ‘die Sonne brennt’ over Oostende, wachten de bandleden van Rammstein opnieuw 50.000 vurige fans en vestigen de Duitsers een ongezien record. “Rammstein verkocht in vijf jaar 400.000 tickets in ons land voor dezelfde stadionshow.” Dat terwijl de controverse rond zanger Till Lindeman en vermeend seksueel misbruik nog maar net is gaan liggen en de shockrockers al jaren teren

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Lees hier

Lees meer »

Een schuld van 3.000 miljard, een open drugsoorlog en aanstormende verkiezingen: staat een revolutie voor de deur in Frankrijk?

De Fransen moeten de komende twee weken een historische én verscheurende keuze maken. Na de nederlaag van Macron zijn politieke kamp bij de Europese verkiezingen, heeft de president nu nieuwe wetgevende verkiezingen uitgeschreven. Die zijn een soort roulette waarbij de verliezer op voorhand bekend is: Macron zelf. Wie de winnaar zal worden, moet nog blijken. Wat voorspellen de sociale problematieken

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Belgian Cats winnen tweede wedstrijd in oefencampagne – 13 Belgische atleten én Belgian Rockets geselecteerd op basis van world ranking

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder.

Lees meer »

Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken”

Als alles goed gaat maakt Jasper Dejaegher op zondag 14 juli in Kemmel Koerse z’n comeback in het peloton. Sinds eind maart staat de neoprof van Team Flanders-Baloise langs de kant met mycoplasma.
The post Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken” appeared first on KW.be.

Lees meer »