Man (33) wurgt vriendin ‘omdat ze niet meekwam naar begrafenis van vriend’: tien maanden cel met uitstel

Een 33-jarige man uit Nieuwpoort heeft tien maanden cel met uitstel gekregen omdat hij zijn vriendin tot tweemaal toe probeerde te wurgen. Dat gebeurde nota bene na een begrafenis, waar de man zelfs 14 pinten had gedronken. “Ik was kwaad omdat ze niet mee ging naar de begrafenis en mij niet steunde”, sprak de man. De rechter achtte niet bewezen dat hij de bedoeling had haar te doden, anders kreeg de man drie jaar cel.

Op 28 december liep het in de woning van de 33-jarige J.L. uit Nieuwpoort compleet uit de hand. De man was die dag naar de begrafenis geweest van zijn beste vriend. Het was voor hem een emotioneel beladen dag, en de man nuttigde die dag heel wat ‘alcohol’ om zich moed in te drinken. Naar eigen zeggen dronk hij voordien ‘twee pinten moed’ en nadien nog eens 12 glazen bier. Hij kwam dan ook behoorlijk aangeschoten thuis, waar hij meteen zware ruzie kreeg met zijn vriendin die niet mee was gegaan naar de begrafenis.

Knie op keel

“Daar was hij bijzonder kwaad over”, sprak de procureur.” Hij viel haar dan ook aan. Hij nam haar hoofd met beide handen vast om een breuk te veroorzaken. Vervolgens sloeg hij haar op de grond, duwde haar weg en legde ze met haar buik op de grond. Hij plantte zijn twee vuisten op haar keel om haar te proberen te wurgen. Daarbij verloor ze het bewustzijn. Hij schudde haar daarna weer wakker om haar nadien een tweede maal te wurgen. Hij plaatste zelfs zijn knie op haar keel en bonkte haar hoofd op de grond. De vrouw kon pas vluchten als hij zich even keerde en rende naar haar auto waar haar 13-jarige dochter zat. Daarna belde ze de politie.” Er werd drie jaar cel gevraagd maar de rechter oordeelde heel anders.

Contactverbod

De rechter vond dat de poging doodslag niet bewezen was, wat J.L. ook had aangegeven. “Hij heeft gewoon hard geslagen met zijn vuisten, maar haar niet echt gewurgd”, sprak meester Maya Vanden Bogaerde. De rechter volgde dat. “Uit de verklaringen van beiden en een vriend kan nergens opgemaakt worden dat hij de intentie tot doden had”, motiveerde de rechter. “Er is niet geweten als hij haar heeft gewurgd, hoe lang dit duurde en met welke intensiteit dit was. Dit blijkt ook niet uit de verwondingen.” Daarom kreeg de man voor het partnergeweld tien maanden cel met uitstel. Hij moet zich wel aan een contactverbod met het slachtoffer houden. (JH)

The post Man (33) wurgt vriendin ‘omdat ze niet meekwam naar begrafenis van vriend’: tien maanden cel met uitstel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning”

De gemeenteraad van Deerlijk zette unaniem het licht op groen voor het masterplan dat tot een herwaardering van het Gaverdomein moet leiden. “We willen het domein nog meer uitspelen als bruisende recreatieve belevingsplek”, verduidelijkt bevoegd schepen Bert Schelfhout.
The post Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kelly en Jurgen bakken al 20 jaar de lekkerste frietjes: “Traiteurdienst is uit de hand gelopen hobby”

Vroeger was het een slagerij, maar tegenwoordig kan je er de lekkerste frietjes krijgen. In frituur-eethuis Den Heirweg in Anzegem voorzien Kelly en Jurgen hun klanten met een glimlach van frietjes, snacks én tapasplankjes.
The post Kelly en Jurgen bakken al 20 jaar de lekkerste frietjes: “Traiteurdienst is uit de hand gelopen hobby” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards

In het Beurs Meeting en Congres Center (BMCC) vond de gala-avond van de tweede editie van de Brugge Awards plaats. ‘Onderneming van het Jaar’ is ECS European Containers. Christine Waeyaert van kapsalon Xantippe krijgt de ‘Lifetime Achievement Award’. Ook Cactus Muziekcentrum is als ‘Brugs Ambassadeur’ bij de winnaars.
The post Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards appeared

Lees meer »

Ratten, ziektes en stank: jaarverslagen schetsen verontrustend beeld van onze gevangenissen

Ratten, schurft en stank. De jaarverslagen van de toezichtscommissies geven een schokkend beeld van de omstandigheden in onze gevangenissen. De Standaard nam de jaarverslagen door die maandag gepubliceerd werden bij de Centrale Toezichtsraad voor het Gevangeniswezen (CTRG). Bijna de helft van de 34 commissies waarschuwt voor de gevolgen van deze gebrekkige gezondheidszorg.

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Jobcafé bij Politie Oostende op maandag 8 juli

Op maandag 8 juli van 18 tot 20 uur organiseert Politie Oostende in het hoofdkantoor in de Lijndraaiersstraat 5 een jobcafé. In een gemoedelijke sfeer kunnen geïnteresseerden in gesprek gaan met collega’s en alle job- en carrièremogelijkheden binnen de politiezone ontdekken.
The post Jobcafé bij Politie Oostende op maandag 8 juli appeared first on KW.be.

Lees meer »