Jong duo dat spoor van vernieling door Knokke trok tijdens ‘dronken avondje uit’ hoeft niet naar cel, maar krijgt wel gepeperde rekening

Met een glaasje te veel op beschadigden twee jongelui een hele resem wagens, waaronder een Porsche Panamera, in Knokke. De rechter stuurt hen niet naar de gevangenis, maar gaf hen wel een gepeperde rekening mee naar huis.

In de nacht van 17 op 18 juli vorig jaar zetten V.S. uit Bierbeek en de Nederlander P.V. de bloemetjes buiten in Knokke. In beschonken toestand trokken de jongelui – toen amper 18 en 19 jaar oud – een spoor van vernieling door de badstad. Een getuige zag hoe ze geparkeerde voertuigen aan het beschadigen waren in de Elisabethlaan. Ter plaatse stelde de politie vast dat ze zeven wagens vernield hadden.

Verder onderzoek wees uit dat V.S. en P.V. die nacht ook in de Piers de Raveschootlan verschillende vernielingen hadden aangericht. Ze rukten er onder meer een brievenbus van de muur en ook een boom moest eraan geloven. “Ze hebben zich duidelijk ‘geamuseerd’ tijdens hun dronken avondje uit”, sneerde de procureur.

Tijdens zijn verhoor stak V.S. alle schuld op zijn Nederlandse kompaan. Ook op zijn proces hield hij zijn onschuld vol. “Hij heeft enkel gefilmd hoe zijn maat die vernielingen aanrichtte”, stelde meester Jorn Verminck. “Onder meer een Porsche Panamera en een BMW moesten eraan geloven.”

Maar volgens de procureur wezen camerabeelden uit dat V.S., die eerder al vier veroordelingen opliep, wel degelijk actief deelnam. De rechtbank deelde die mening en veroordeelde hem tot acht maanden celstraf met uitstel. De rechtbank legde P.V., die niet kwam opdagen voor zijn proces, dezelfde straf op.

Daarnaast kregen V.S. en P.V. ook nog 1.600 euro boete en moeten ze bijna 7.000 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

The post Jong duo dat spoor van vernieling door Knokke trok tijdens ‘dronken avondje uit’ hoeft niet naar cel, maar krijgt wel gepeperde rekening is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik was écht goed ziek”: Remco Evenepoel praat met HLN en VTM NIEUWS over decompressie en ambities in Tour of Britain

Remco Evenepoel (24) begint in Groot-Brittannië aan het laatste deel van zijn seizoen. Tijdens zijn hoogtestage in aanloop naar de Tour of Britain is hij wel flink ziek geworden. “Daardoor besliste ik om niet mee te doen aan het EK tijdrijden.” Evenepoel spreekt verder geen grote ambities uit voor de Tour of Britain. “De eerste drie dagen zal het vollebak

Lees meer »

Justitie wil vertrouwen van de burger terugwinnen: “Nog te veel het beeld van rechter op zijn troon”

Justitie wil werken aan de vertrouwenskloof tussen burger en Justitie. Dat was de boodschap in de openingsredes van de procureurs-generaal, die traditioneel gehouden worden bij de opening van het nieuwe gerechtelijke jaar. "Als burgers de werking van Justitie niet begrijpen, zal er altijd een reden tot wantrouwen en argwaan zijn", zegt Guido Vermeiren, procureur-generaal bij het Antwerpse hof van beroep.

Lees meer »

Duitse bondskanselier Scholz roept op om “stabiele regeringen te vormen zonder extreemrechts” na “bitter resultaat” bij deelstaatverkiezingen

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz (SPD) heeft maandag bezorgd gereageerd op de uitslag van het extreemrechtse AfD bij de deelstaatverkiezingen in Saksen en Thüringen, in het oosten van Duitsland. Die partij kreeg in beide deelstaten meer dan 30 procent van de stemmen. De bondskanselier noemde het een “bitter” resultaat.

Lees meer »

Politieverhoren van Joost Klein en cameravrouw na Eurovisiesongfestival deels gepubliceerd: “Hij werd bozer en bozer”

De cameravrouw naar wie Joost Klein een dreigende beweging maakte, zou zich “bang en kwetsbaar” hebben gevoeld tijdens het veelbesproken incident op het Eurovisie Songfestival. Dat stelt de Zweedse krant Aftonbladet op basis van de verslagen van de politieverhoren van Klein en de vrouw. Die verhoren zette de krant maandagavond deels online.

Lees meer »

Sacochen vliegen duchtig door het luchtruim op Leiehoekkermis

Zaterdag toonde de Leiehoek zich van zijn sportiefste kant. Naast nog een laatste promotiecampagne voor de twee kandidaat wijkburgemeesters voordat ze zaterdagavond de strijd tegen elkaar aanbinden was het vooral uitkijken naar de vierde uitgave van het Kuurns kampioenschap Sacoche werpen en het vierde dartstornooi van de Leiehoek.
The post Sacochen vliegen duchtig door het luchtruim op Leiehoekkermis appeared

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Bijna 200.000 kinderen in Gaza al gevaccineerd tegen polio – 5 doden bij Israëlische aanval op Westelijke Jordaanoever

De eerste fase van een grootschalige vaccinatiecampagne tegen polio in Gaza is succesvol afgerond, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). In die eerste fase hebben bijna 200.000 kinderen in het midden van het Palestijnse gebied hun eerste dosis gekregen.. Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Jager die ara doodschoot na bijna zes jaar procederen veroordeeld: “Eindelijk gerechtigheid voor Rambo”

De jager uit Deurne die in december 2018 een tamme, getrainde freeflying papegaai uit de lucht schoot in Malle, is vrijdag door het hof van beroep in Gent veroordeeld voor inbreuken op de dierenwelzijnswet. Zijn wapen werd verbeurdverklaard, hij moet een geldboete betalen en de rechtsplegingskosten. De jager is nu zwaarder veroordeeld dan in eerste aanleg. “Mijn cliënt is enorm

Lees meer »

Opnieuw stoet tijdens Gardeboefeesten voor de vijftigste editie: “Begonnen met valiezenkoers”

De vlaggetjes wapperen opnieuw in het centrum van Oekene en dat kan maar één ding betekenen: de Gardeboefeesten komen er opnieuw aan. Niet zomaar één, want ze zijn ondertussen al aan de vijftigste editie toe. Voor de gelegenheid trekt er opnieuw een stoet door de straten.
The post Opnieuw stoet tijdens Gardeboefeesten voor de vijftigste editie: “Begonnen met valiezenkoers”

Lees meer »

EU maakt 40 miljoen euro vrij om Oekraïners voor te bereiden op winter

De Europese Commissie maakt nog eens 40 miljoen euro aan humanitaire hulp vrij voor Oekraïne. Het geld dient hoofdzakelijk om de Oekraïners te helpen bij de voorbereiding op de koude wintermaanden. “We zullen beschadigde gebouwen herstellen, elektriciteit en verwarming verzekeren en onderdak voorzien voor mensen in nood”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Met dank aan de centjes en steun van nationaal: hoe Sammy Mahdi (CD&V) ervoor wil zorgen dat de kaart van Vlaanderen toch nog puur oranje kleurt

Al jaar en dag is CD&V de hofleverancier van burgemeesters in Vlaanderen, en dat willen de christendemocraten zo houden. Om schade aan de nationale merknaam te vermijden heeft de partij er alleszins alles aan gedaan om ‘CD&V’ ook lokaal levend te houden, via nationale steun en financiële prikkels. Maar 13 oktober volgt de echte test: behouden de christendemocraten hun lokale

Lees meer »