Gewapende overval op nachtwinkel in Zandvoorde kan veertiger twee jaar cel opleveren

Een 42-jarige man uit Oudenburg riskeert voor de Brugse rechtbank twee jaar voor een gewapende overval op een nachtwinkel Zandvoorde.

Op 20 januari 2024 stapte Bjorn I. rond 21.40 uur een nachtwinkel binnen in Zandvoorde. Met een kap over zijn hoofd en een sjaal voor zijn mond eiste hij de inhoud van de kassa. Volgens de uitbater dreigde I. met een wapen, vermoedelijk een spray of een mes. En toen I. de winkel verliet, zou hij nog enkele flessen wijn naar de uitbater gegooid hebben.

Op weg naar zijn brommer kon I. staande worden gehouden door omstaanders. Hij bekende spontaan dat hij de overval gepleegd had uit geldnood. Maar tijdens zijn verhoor ontkende hij dit. Nochtans stak er 325 euro cash geld in zijn broek. Het slachtoffer had verklaard dat er 300 à 400 euro uit zijn kassa was gestolen.

I. liep in totaal al veertien veroordelingen op en stond op het moment van de feiten onder voorwaarden. Op zijn proces ontkende hij de overval niet langer. “Mijn cliënt was al meer dan twee jaar clean en had zijn leven op de rails”, pleitte advocate Ellen Eneman. “Hij snapt zelf niet goed waarop hij alles op het spel heeft gezet.”

De beklaagde ontkende met klem dat hij dreigde met een wapen. “Ik heb dat geld uit de kassa meegegraaid”, stelde hij. “Vervolgens heeft de uitbater die flessen wijn gegooid.” De uitspraak volgt op 25 juni. AFr

The post Gewapende overval op nachtwinkel in Zandvoorde kan veertiger twee jaar cel opleveren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Belgische toeristen getuigen over bosbranden in Turkije: “Hier was paniek, de assen vielen op ons”

Door de bosbranden die delen van Turkije teisteren, zijn verschillende Belgische toeristen gisterenavond uit hun hotel geëvacueerd. Dat lieten enkele Belgen aan onze redactie weten via ‘4040′. In het getroffen gebied zitten volgens Buitenlandse Zaken 150 landgenoten. Voorlopig verandert het reisadvies voor Turkije niet. “Vanmorgen is gebleken dat het vuur tot tegen de straat is gekomen, een kleine 150 meter

Lees meer »

Team Burgemeester stelt kandidaten voor

Het huidige Liberaal 2018 trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober als Team Burgemeester, en stelde als eerste partij haar kandidaten voor. Op de lijst vinden we bekende en minder bekende namen, maar het geheel zal een ambitieuze ploeg zijn, verzekert lijsttrekker en huidig burgemeester Lieven Cobbaert (38).
The post Team Burgemeester stelt kandidaten voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaamse ‘delegate’ voor Joe Biden ziet twijfel bij Democraten na slecht debat: “Als hij eruit stapt, beslist hij dat best snel”

Vertwijfeling troef binnen de Democratische partij na de wankele vertoning van president Joe Biden in het debat met Donald Trump, zo ziet ook Vlaming Thierry Wernaers. Als ‘delegate’ voor Biden op de Democratische partijconventie, moet hij normaal gezien op de president stemmen om hem definitief aan te duiden als kandidaat. "Maar als hij ons zelf de keuze laat, wordt mijn

Lees meer »

Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand

Jonie Vanhoutte staat zondag in Roth voor haar vuurdoop in een triatlon op de lange afstand. “Ik heb mij laten vertellen dat dit na Hawaï de tweede mooiste wedstrijd is. Qua beleving of op de berg staan is vergelijkbaar met de Tour de France.”
The post Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand appeared first on

Lees meer »

Voortvluchtige drugsbaron Hoesny ‘Hitler’ krijgt 15 jaar cel en ziet 8 miljoen euro verbeurd verklaard

De correctionele rechtbank heeft de voortvluchtige Antwerpse drugsbaron Hoesny A. veroordeeld tot vijftien jaar cel en een boete van 400.000 euro wegens grootschalige cocaïnesmokkel via de haven van Antwerpen. Daarnaast legt de rechtbank een verbeurdverklaring van 8 miljoen euro aan criminele inkomsten op. Voetbalmakelaar en voormalig AEL-kopstuk Mohamed Benhaddou, de rechterhand van Hoesny, moet tien jaar de cel in.

Lees meer »

“Niets is onmogelijk, maar elk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels om over de Mont Blanc te geraken”

Wordt het een scenario zoals tegen Wales in 2016 of krijgen we opnieuw ‘A Night to Remember’ zoals tegen Brazilië? Onze chef voetbal heeft zijn koffers nog niét gepakt, maar waarschuwt dat élk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels. “Iedere seconde zullen de Duivels scherp moeten zijn. Eenieder gaat zijn beste niveau moeten halen. Er zal optimaal geprofiteerd

Lees meer »

Biden geeft toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”: “Als je een klap krijgt, sta je weer op”

Een dag na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump (78) heeft de Amerikaanse president Joe Biden (81) een toespraak gehouden op een campagnebijeenkomst in de staat North Carolina. Biden reageerde op de kritiek op het “rampzalige” debat en gaf toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”. “Maar ik weet wel hoe ik de waarheid moet zeggen en

Lees meer »