G-voetbal Kortrijk te gast in Friendship Sports Centre in Amsterdam

G-voetbal Kortrijk Teens kijkt alweer uit naar een topdag: op zaterdag 22 juni is de ploeg te gast bij onze Noorderburen in Amsterdam. In het Friendship Sports Centre, het enige sportcentrum in Europa dat zich volledig toespitst op kinderen met een beperking, staat een match tegen Ajax Amsterdam op het programma.

Wat in België vooralsnog een droom blijft, is in Nederland een realiteit. Het Friendship Sports Centre in Amsterdam-Noord verrijkt het leven van mensen met een beperking door sport in een unieke en stimulerende omgeving. Het hypermodern sportcentrum biedt 29 sporten aan en is uitgerust met voetbalvelden, atletiekbanen, sporthallen, fitnessruimtes en een state-of-the-art zwembad.

Samenwerking met Only Friends

De zoektocht van Dennis Gebbink, vader van een zoon met een motorische handicap, naar geschikte sportaccommodatie voor jongeren met een beperking leidde tot de oprichting van sportclub Only Friends, voor iedereen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een chronische ziekte, en het Friendship Sports Centre als faciliteit en thuisbasis.

G-voetbal Kortrijk/G-sport Belgium onderhoudt nauwe banden met onze Noorderburen en zal ook in de toekomst samenwerken met Dennis Gebbink. “We bekijken waar we de krachten kunnen bundelen en hoe we kruisbestuivingen kunnen realiseren. Na de wedstrijd op 22 juni is er alvast, samen met de hele ploeg, een etentje gepland. Als kers op de taart staat er een stadiumbezoek aan de iconische voetbalclub Ajax op het programma. Het verslag volgt”, zegt Dave Vanhoutte, bestuurder en trainer van G-voetbal Kortrijk/G-sport Belgium

“We bekijken waar we de krachten kunnen bundelen en hoe we kruisbestuivingen kunnen realiseren. Na de wedstrijd op 22 juni is er alvast, samen met de hele ploeg, een etentje gepland” – Dave Vanhoutte

Dankzij de samenwerking met Stad Kortrijk kreeg G-voetbal Kortrijk in 2021 meer en betere faciliteiten. “We verhuisden van de uitvalsbasis in Marke naar de accommodatie van het sportcentrum Lange Munte in Kortrijk, waar de training en thuiswedstrijden plaatsvinden. Met het Friendship Sports Centre als voorbeeld koesteren we een grote droom om een sportcomplex voor de G-sport te realiseren in België.”

The post G-voetbal Kortrijk te gast in Friendship Sports Centre in Amsterdam is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sabine (60) verloor twee mannen in een verkeersongeval: “Soms duiken ze samen in mijn dromen op, heel bizar”

Een ongeval in Burcht kostte deze week het leven aan een 54-jarige vrouw. Voor haar man was het de tweede keer dat hij zijn echtgenote verloor. Het is pijnlijk herkenbaar voor Sabine Maertens (60) uit Zedelgem. Zij verloor in nog geen dertig jaar tijd twee mannen, telkens bij een verkeersongeval. “Plots stond ik nóg eens in zo’n ziekenhuiskamer en moest

Lees meer »

Droomhuis gekocht en tweede kind op komst: hoe gaat het met Laura en Roger, 5 jaar na hun deelname aan ‘Temptation Island’?

Van een bewogen deelname aan ‘Temptation Island’ naar een rustig leven. Vijf jaar na hun deelname aan het beruchte programma staan Roger Osei Bonsu (28) en zijn vriendin Laura Moenaert (27) sterker dan ooit. Ze zijn inmiddels verloofd, verwachten hun tweede kindje en hebben net hun droomwoning gekocht. In dit interview blikken ze terug op hun ‘Temptation’-periode, vertellen hoe het

Lees meer »

Yvonna Belpaeme viert honderdste verjaardag

Yvonna Belpaeme heeft op dinsdag 3 september haar 100ste verjaardag gevierd. Ze deed dat samen met familie en het personeel van woonzorgcentrum Jacky Maes, waar ze verblijft.
The post Yvonna Belpaeme viert honderdste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eén foto en ze kunnen je je hele leven herkennen: waarom onderneemt ons land geen stappen tegen Clearview AI?

De Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft Clearview, een Amerikaans bedrijf dat heel erg nauwkeurige gezichtsherkenningssoftware maakt én databases aanlegt met onze foto’s, een boete opgelegd van 30,5 miljoen euro. Verschillende andere EU-landen gingen hen al voor. “Dit zijn flagrante inbreuken op de privacywetgeving”. Toch onderneemt ons land voorlopig geen stappen.

Lees meer »

Hoe noodzakelijk is luchtafweer voor de Antwerpse haven? “We zijn compleet onbeschermd en een vogel voor de kat”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië

Duizenden bewoners in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn zondag geëvacueerd voor oprukkende bosbranden. Dat melden Amerikaanse media. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdagavond (lokale tijd) de noodtoestand uit om extra middelen in te zetten in de strijd tegen het vuur. Het ziet er niet naar uit dat er snel beterschap komt.

Lees meer »

Katholieke kerk zit samen met (West-Vlaamse) slachtoffers van seksueel misbruik: enkele zullen paus mogen ontmoeten

Vandaag kwamen vertegenwoordigers van de katholieke kerk samen met 34 slachtoffers van seksueel misbruik binnen de kerk. Tijdens het overleg werd besproken wie van hen de paus zal mogen ontmoeten tijdens zijn bezoek aan ons land eind september, maar er is nog geen beslissing genomen. Onder de slachtoffers zijn er enkele uit West-Vlaanderen.
The post Katholieke kerk zit samen

Lees meer »

Warmste augustus ooit en wellicht ook weer warmste jaar ooit

De voorbije maand augustus was wereldwijd gemiddeld de warmste ooit, samen met augustus vorig jaar. De gemiddelde temperatuur was zo al voor de dertiende keer in veertien maanden tijd 1,5 graad warmer dan in pre-industriële tijden. Uit de data van de Europese klimaatdienst Copernicus blijkt vrijdag dat na 2023 ook 2024 zo goed op weg is om het warmste jaar

Lees meer »

Irène blaast 102 kaarsjes uit in wzc Ter Linde

In woonzorgcentrum Ter Linde is Irène Decuypere 102 jaar geworden. Dit werd gevierd met de familie, bewoners en een bezoek van het gemeentebestuur.
The post Irène blaast 102 kaarsjes uit in wzc Ter Linde appeared first on KW.be.

Lees meer »