Fietspaden langs N8 in Kruiseke en Geluwe worden dan toch vernieuwd

Goed nieuws: de fietspaden langs de Grote Ieperbaan in Kruiseke en Ieperstraat (N8) in Geluwe kunnen toch vernieuwd worden. Dat maakt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bekend.

In opdracht van AWV worden sinds januari dit jaar de fietspaden langs de N8 in Ieper en Geluveld vernieuwd. In maart werd er meegedeeld dat er onvoldoende budget beschikbaar was om het volledige tracé van 11 kilometer tot in Geluwe te realiseren, omdat er bijkomende noodzakelijke werken uitgevoerd moesten worden.

De werken in Kruiseke en Geluwe konden daarom niet doorgaan. Zeer tegen de zin van het lokaal bestuur. De gemeenteraad keurde unaniem een petitie voor Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) goed. Daarin riep men AWV en de bevoegde minister op om zo snel mogelijk bijkomende middelen vrij te maken om deze heraanleg toch uit te voeren zoals voorzien.

Verschillende fases

Om de hinder voor de omgeving te beperken, worden de vernieuwingen in aparte fases uitgevoerd. De aannemer heeft eind maart de eerste fase afgerond in de zone tussen de Zuiderring (N37) in Ieper en de Oude Kortrijkstraat in Geluveld. De verdere fasering in dus Kruiseke en Geluwe is momenteel nog niet bekend. Eerst moeten de nutswerken ook worden uitgevoerd. Als er meer informatie beschikbaar is, leest u dat op de webpagina van AWV.

Slecht weer en bijkomende werken

Slecht weer en bijkomende werken hadden impact op budget. In het voorjaar speelde het slecht weer de werken serieus parten: door de vele regen was de aannemer genoodzaakt om bijkomende maatregelen te nemen om de fietspaden te kunnen aanleggen. Daarnaast moesten er ook bijkomende werken worden uitgevoerd, zoals ontharden en het aanleggen van nieuwe bushaltes. Die extra maatregelen en werken namen ook een bijkomende hap uit het totale budget van 3,3 miljoen euro dat eerst voorzien was.

The post Fietspaden langs N8 in Kruiseke en Geluwe worden dan toch vernieuwd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hooggerechtshof VS: Trump geniet deels immuniteit tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden (81), die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging aan”

Directeur Maxim Esprit van Prizma Basisschool Heilige Familie heeft er drukke laatste weken opzitten. Hij sloot het schooljaar af op de lagere school en start binnenkort met een nieuwe uitdaging in Prizma Campus VTI.
The post Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging

Lees meer »

Rode Kruis-Vlaanderen ziet aantal bloed- en plasmadonaties stijgen

Rode Kruis-Vlaanderen zag in de eerste helft van dit jaar meer mensen langskomen voor een bloed- of plasmadonaties. Er werden ruim 75.000 plasmadonaties gedaan en 118.000 bloeddonaties. Dankzij intense campagnes werden 13 procent meer plasmadonaties gedaan en de organisatie hoopt dat die stijgende trend ook in de tweede jaarhelft blijft.

Lees meer »

Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten

De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde 1833 in Sint-Andries heeft met Dominique Strypsteen (66) haar dertigste Koning van de Jachtfeesten aangesteld. Dominique schoot zijn eerste pijlen al op zijn 15de, en stoomt nu zelf een nieuwe generatie klaar. “Boogschieten blijft een van de leukste hobby’s ter wereld.”
The post Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

Braziliaanse oud-president Bolsonaro aangeklaagd voor witwassen en ontvangen van geheime diamanten

De voormalige president van Brazilië, Jair Bolsonaro, wordt door de federale politie beschuldigd van witwassen van geld en criminele betrokkenheid bij geheime diamanten die hij tijdens zijn ambtsperiode uit Saoedi-Arabië heeft ontvangen. Dit is de tweede juridische procedure tegen de extreemrechtse politicus sinds zijn aftreden. In maart werd hij al aangeklaagd van het vervalsen van zijn COVID-vaccinatiecertificaat.

Lees meer »

Radicaal-rechts is zoals verwacht de winnaar van de Franse parlementsverkiezingen

Het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella is met 34 procent de winnaar van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Dat blijkt uit een betrouwbare schatting van France Télévisions, gebaseerd op gedeeltelijke uitslagen. De opkomst lag opvallend hoog: zo’n twee derde van de kiesgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht. Of het RN erin slaagt zijn hoge score om

Lees meer »