Deelfabriek zet zomer in met vier dagen festival

Tijdens het vierdaagse Deelfabriekfestival, van woensdag 19 tot en met zaterdag 22 juni, kunnen bezoekers de Deelfabriek op een sfeervolle manier ontdekken met onder meer verschillende sport- en spelactiviteiten in de Speelfabriek, workshops en een barbecue verzorgd door VORK. Er worden ook rondleidingen georganiseerd om de werking en het gebouw van de Deelfabriek te leren kennen.

Sinds oktober 2023 is de Deelfabriek gevestigd in de Rijkswachtstraat. “Het valt op dat mensen, zowel buurtbewoners als mensen uit de stad en deelgemeenten, vlot hun weg vinden naar de nieuwe locatie in de Rijkswachtstraat. In de eerste werkingsperiode – negen maand open – zien we al meer dan 15.000 bezoekers passeren. De doelstelling om jaarlijks 25.000 bezoekers te lokken zit zo voor op schema”, aldus Philippe De Coene, schepen van Sociale Vooruitgang.

Festivalprogramma

Het vierdaags festival gaat van start met de Speelfabriek op woensdag 19 juni van 13.30 tot 16.30 uur. Gezinnen met kinderen tot en met 12 jaar kunnen proeven van verschillende sport- en spelactiviteiten. Heeft iemand de microbe te pakken, dan wordt er via het Vrijetijdspunt samen bekeken welk aanbod of welke organisatie het best past bij de interesse van de kinderen.

Op donderdag wordt de Deelfabriek van 10 tot 11 uur omgetoverd tot een waterparadijs voor de jongsten. Gezinnen met kinderen tot en met 3 jaar trekken hun zwemkledij aan voor verschillende waterspelen: eendjes vissen, een watercircuit met bootjes, emmers, teiltjes en gieters om elkaar nat te maken.

Tijdens de opendeurdag op vrijdag 21 juni kan je van 17 tot 22 uur een rondleiding volgen. Voor wie blijft rondhangen of de Deelfabriek wil beleven zonder rondleiding is er een barbecue, verzorgd door VORK, en zomerse muziek door DJ Ninette.

Het festival sluit af met een hele dag workshops: maak een eigen tapasplank uit houtoverschotten, stel je eigen dagcrème samen, of ontwerp je eigen kledij. Voor het hele gezin is er een poppenkastvoorstelling, met een schilderworkshop achteraf. En wie kleine elektronica, IT-apparaten, fietsen of textiel heeft die wachten om gerepareerd te worden, kan terecht in het Repair Café.

Alle info en inschrijving voor rondleidingen: www.kortrijk.be/deelfabriek.

The post Deelfabriek zet zomer in met vier dagen festival is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mbappé en Deschamps niet gerust in Franse zege tegen Rode Duivels: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Bondscoach Didier Deschamps en sterspeler Kylian Mbappé namen het woord in Düsseldorf en stelden dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. “Dat we tweede werden in de groep, was een wake-up call.”

Lees meer »

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »

Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili

Zondag staat de zesde editie van de Franco Belge Run op de kalender in Wervik. Het is een unieke wedstrijd die over de landsgrens heen gaat en bovendien voor het goede doel georganiseerd wordt.
The post Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het is nog niet te laat”: dit is het stappenplan van de Democraten als ze Joe Biden toch nog opzij willen schuiven

Het aarzelende optreden van de Amerikaanse president Joe Biden in het debat met zijn Republikeinse rivaal Donald Trump heeft geleid tot een groeiende roep onder Democraten om zijn kandidatuur in te trekken. “Partijen bestaan om te winnen”, zei een ervaren strateeg van de partij tegen The New York Times. “Die man op het podium met Trump kan niet winnen.”

Lees meer »

Gehavende Thor De Baene ambieert ereplaatsen in Vichte: “Blij dat ik meer kan dan gewoon in het peloton blijven”

Thor De Baene koerst komende zondag voor eigen volk in de junioreskoers van Vichte. Als alles goed gaat tenminste, want afgelopen weekend kwam hij zwaar ten val in de Acht van Bladel, met veel averij als gevolg. De tweedejaarsjunior was nochtans best tevreden over zijn seizoen en hoopt de komende weken en maanden nog eens dichte ereplaatsen in de wacht

Lees meer »

Vier jaar cel voor diefstal van luxehorloge ter waarde van 140.000 euro in Knokse uitgaansbuurt

Een Marokkaan, een Algerijn en een Tunesiër hebben voor de Brugse rechtbank elk vier jaar effectieve celstraf gekregen voor een diefstal met geweld in Knokke-Heist. Daarbij maakten ze een horloge ter waarde van 140.000 euro buit. Voor diefstal van een peperdure Rolex werden ze vrijgesproken.
The post Vier jaar cel voor diefstal van luxehorloge ter waarde van 140.000 euro

Lees meer »

Prins Harry moet vernietigde berichtjes terug boven tafel zien te krijgen voor rechtszaak tegen ‘The Sun’

De Britse prins Harry (39) moet aan de rechter uitleggen waarom berichten die hij uitwisselde met de ghostwriter van zijn memoires zijn vernietigd. Ook heeft de hertog van Sussex de opdracht gekregen om te proberen de berichtjes terug te halen, dat werd volgens Britse media gezegd tijdens een hoorzitting in zijn zaak tegen de Britse uitgever News Group Newspapers (NGN).

Lees meer »