Alsnog effectieve celstraf voor twintiger die bijna 18.000 euro buitmaakte bij ripdeal in Brugge

Een 23-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf gekregen voor een ripdeal. M.O. kreeg die straf aanvankelijk met uitstel, maar hij leefde zijn voorwaarden niet na.

Op 6 november 2020 sprak M.O. in een Brugs wassalon af, zogezegd om een halve kilogram cocaïne te verkopen. De Oostendenaar had evenwel geen drugs bij en ging lopen met het geld van zijn klanten. Die gingen hem achterna in hun BMW en konden hem in de Sint-Jorisstraat bij de lurven vatten. Daar gaven ze hem een stevig pak rammel.

De broer van M.O. belde de politie en die kon op weg naar de Sint-Jorisstraat de vijf mannen onderscheppen. In de Sint-Jorisstraat zelf troffen ze M.O. zelf aan. Hij was gewond in het gezicht en beweerde dat de mannen hem in hun auto hadden proberen te sleuren. Naar eigen zeggen was hij met een welgemikte elleboogstoot kunnen ontkomen en had hij in een nabijgelegen nachtwinkel de politie gebeld.

Omdat het verhaal van O. heel onsamenhangend was, besloot de politie zijn reiskoffer te onderzoeken. Daarin stak een geldkoffertje met liefst 17.620 euro. Hierop biechtte O. de ripdeal op. De rechtbank gaf hem begin 2022 een jaar voorwaardelijke celstraf. Maar zijn justitieassistent hem niet kon bereiken en hij kwam ook niet opdagen voor de probatiecommissie. (AFr)

The post Alsnog effectieve celstraf voor twintiger die bijna 18.000 euro buitmaakte bij ripdeal in Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Partijlid roept Canadese premier Trudeau op om stap opzij te zetten, na teleurstellend verkiezingsresultaat in Toronto

Het Canadese parlementslid Wayne Long van de liberale partij heeft zijn premier Justin Trudeau in een e-mail aan andere partijleden laten weten dat het "tijd is voor verandering". Volgens Long kan de premier niet aanblijven, nadat de liberalen een tussentijdse verkiezing in de stad Toronto hadden verloren. Trudeau laat weten dat hij naar de frustraties van de bevolking luistert, maar

Lees meer »

Negen doden door auto die in mensenmassa rijdt in Seoel

In de Zuid-Koreaanse miljoenenstad Seoel zijn negen mensen overleden nadat een auto in een mensenmassa reed. Dat meldt de politie. Zes personen overleden ter plaatse, drie anderen werden dood verklaard bij hun aankomst in het ziekenhuis. Nog eens vier mensen raakten gewond.

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf 2 jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Meer nog: zij en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet

Lees meer »

Myriem El-Kaddouri is nieuwe Kortrijkse stadsdichter: “Mijn poëzie is voor iedereen toegankelijk”

Het loopt goed voor Myriem El-Kaddouri (29). In 2023 werd ze West-Vlaams Poetry Slam-kampioen en sinds kort vind je haar eerste dichtbundel Hier ligt de waarheid in overdaad in de lokale boekenhandel. Kortrijk stelde de Heulse dichter onlangs aan als nieuwe Letterzetter van Kortrijk. Ze wordt mentor van een collectief van jonge woordkunstenaars en curator van het jaarlijkse woordkunstenfestival Memento.<br

Lees meer »