Advocaat bekent schuld in drugszaak Sky ECC en doet 150 uur werkstraf

De Antwerpse advocaat Jorgen Van Laer sluit een schikking met het parket in een drugszaak uit het dossier rond Sky ECC.

 

Meer krantenkoppen in België

“Wij helpen mee de wereldbevolking voeden”: aardappelmachinebouwer AVR is 175 jaar jong

Aardappelteeltmachineproducent AVR mag 175 kaarsjes uitblazen. Het Roeselaarse familiebedrijf heeft het vizier vol op de toekomst en laat jaarlijks een kleine duizend hoogtechnologische pareltjes van de band rollen. Om deze verjaardag te vieren, lanceerde AVR een gelimiteerde editie van hun Puma 4.0: een vier meter hoge, vier meter brede en liefst veertien meter lange rooimachine.
The post “Wij helpen

Lees meer »

Van knallende overwinning voor Thuis-gezicht tot onverwacht zitje voor Jo Vally: deze BV’s raakten verkozen (en deze niet)

Acteurs, muzikanten, sporters,… Zoals elke gemeenteraadsverkiezing deden ook nu weer heel wat bekende Vlamingen een gooi naar een zitje in de lokale politiek. Wie slaagde daar ook in, en wie haalde het niet? Deze actrice vind je binnenkort mogelijk in het schepencollege van Vlaanderens grootste stad. En ook deze langharige gitaarrocker wordt mogelijk schepen.

Lees meer »

Zeven West-Vlaamse basketsters in selectie van Belgian Cats voor wedstrijden tegen Litouwen en Polen in EK-kwalificatie

Bondscoach Rachid Meziane heeft dinsdag een vijftienkoppige selectie bekendgemaakt voor de EK-kwalificatiewedstrijden van de Belgian Cats, op 7 november (in het Sportpaleis) tegen Litouwen en op 10 november in Polen.
The post Zeven West-Vlaamse basketsters in selectie van Belgian Cats voor wedstrijden tegen Litouwen en Polen in EK-kwalificatie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maximaal twee keer vliegen per jaar? Milieuorganisaties pleiten voor Europese belasting op “veelvliegen”

Een Europese belasting op “veelvliegen”, die zou gelden vanaf de derde vlucht per jaar, kan de CO2-uitstoot van de luchtvaart met een vijfde verminderen en kan miljarden opleveren om te investeren in de klimaattransitie. Dat staat in een rapport van Stay Grounded, een netwerk van organisaties die de luchtvaart willen afbouwen, waaraan in België Bond Beter Leefmilieu meewerkte.

Lees meer »

Tot vier jaar cel en riante verbeurdverklaring gevorderd voor Tieltse cokebende van ‘Mocro’ en ‘Schrikke’: “Hij voerde een schrikbewind in de wijk”

Vanuit zijn Mercedes Sprinter verkocht Y.A. (28), bijgenaamd ‘Mocro’, op grote schaal cocaïne in de wijk Dierdonk-Zwartegevel in Tielt. Volgens het openbaar ministerie schrikte hij er niet voor terug om concurrenten in elkaar te slaan. Naast vier jaar cel riskeert de jongeman ook een financiële aderlating. In de zaak staan nog vijf anderen terecht.
The post Tot vier jaar

Lees meer »

Betaalt u binnenkort duizenden euro’s minder successierechten? Dit zijn de nieuwe erfenistarieven

De nieuwe Vlaamse regering wil zoals bekend vanaf 2026 de erfbelasting hervormen. Nu wordt ook duidelijk hoe. HLN kon de nota daarover inkijken. Zoveel meer houdt u als partner, kind of zus in de toekomst aan een erfenis over. “Dit is vooral een goede zaak voor gewone families”, zegt HLN-vermogensexpert Isabelle Verhulst. “Zij kunnen duizenden euro’s meer overhouden.”

Lees meer »

Al zeker 17 nieuwe West-Vlaamse burgemeesters

De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld. Twee derde van alle West-Vlamingen trokken zondag 13 oktober naar het stemhokje voor de gemeenteraadsverkiezingen, en dat heeft voorlopig al 17 nieuwe burgemeesters opgeleverd. Maar dat kunnen de de komende twee weken mogelijks nog meer worden…
The post Al zeker 17 nieuwe West-Vlaamse burgemeesters appeared first on KW.be.

Lees meer »