West-Vlaanderen investeert in gecontroleerd overstromingsgebied in Beitem

Langs de Godelievebeek in Beitem (Roeselare) leggen de provincie West-Vlaanderen en de stad Roeselare een nieuw gecontroleerd overstromingsbied aan. Zo wordt regenwater efficiënt afgevoerd en vermindert de druk op de gebieden stroomafwaarts.

Het project omvat verschillende maatregelen om regenwater vlot af te voeren. Het gebied langs de Godelievebeek bevatte al een klein overstromingsgebied, maar dat zal worden uitgebreid om 3.450 vierkante meter aan overtollig water te kunnen opvangen. De Godelievebeek zelf krijgt een meanderende bedding en er komt ook een manuele debietbegrenzer die de waterdoorvoer controleert.

Gescheiden riolering

“Bij hevige regenval wordt het water in een speciaal ontworpen overstroomzone opgevangen en vertraagd afgevoerd, zodat de druk op stroomafwaartse gebieden vermindert. Ook krijgen woningen in de nabijgelegen Koolbranderstraat gescheiden rioleringssystemen waardoor niet langer vervuild water wordt geloosd”, aldus de provincie. De bestaande bebossing langs de beek blijft behouden, er wordt een houtkant met zomereiken aangelegd en het terrein wordt omheind en begraasbaar gemaakt. De kostprijs wordt geraamd op 292.647 euro.

The post West-Vlaanderen investeert in gecontroleerd overstromingsgebied in Beitem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe

Op 7 en 8 september wordt de Koning Ridderdijk van Westende, ter hoogte van surfclub De Kwinte, omgetoverd tot een waar gastronomisch paradijs tijdens Tastoe.
The post Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor getroffen gezin van Delano: “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd teruggekatapulteerd in de tijd. Meer nog: de mama van Delano is een vriendin van haar. Nu heeft ze samen met Emilie Vandenplassche –

Lees meer »