Lunchbar en koffiehuis Frank prijkt tussen grote namen in de Belgische Fooding Gids 2024

In de tweede editie van de Fooding gids, met 350 te ontdekken restaurants, bars, bottle shops, winkels en logeeradressen in België, staat naast onder meer Rebelle, Table d’Amis, Het Vliegend Tapijt en Va et Vient ook Frank. De lunchbar en koffiehuis aan de Grote Kring 12 wordt uitgebaat door Eline Gheysens (32): “Ik viel uit de lucht. Dit is supercool!”

Opeens kreeg Eline telefoon dat haar horecazaak Frank, geopend op 23 augustus 2023, in de Belgische Fooding Gids 2024 zou vermeld worden. “Het is altijd speciaal om zo’n mooie erkenning te krijgen en ik ben nog geen jaar open! Blijkbaar was hier anoniem een food critic komen eten enkele maanden geleden. Toen ik het nieuws vernam, was ik verrast. Ik had totaal geen idee, maar ik ben mega blij. Zeker als je naast zaken staat waar je naar opkijkt. Frank is wel een heel ander concept, maar dat is net het leuke aan zo’n gids. Het draait niet enkel om high cuisine, ook een toffe koffiebar of wijnzaak vind je erin terug. Het is heel divers.”

“Ik had totaal geen idee, maar ik ben mega blij. Zeker als je naast zaken staat waar je naar opkijkt”

Eline wist dat haar zaak in de gids zou opgenomen worden, maar niet met welke woorden. “Ik wist dat ik er ging instaan, dat was het ook. Het was wachten tot Fooding uitkwam. Het is een positieve en eerlijke recensie. Ik ben tevreden.” Frank wordt beschreven als een retro koffie- en eetcafeetje met rode en Yves Kleinblauwe accenten in een honderdjarig huis in Kortrijk. Het vegetarisch aanbod met hier en daar een carné alternatief wordt rijkelijk beschreven met enkele voorbeelden zoals de gyoza’s met champignons, prei en wortel en een sesamsojasausje of de zoete aardappel gevuld met spinazie, geitenkaas, veenbessen en pecannoten, gekruid met een tahini- en mosterdsaus.

“De recensent vond de drie zelfgemaakte bao buns wat aan de flauwe kant, maar zei dat de royale vulling van oesterzwammen, kool en wortel met een pindasaus veel goedmaakte. Als pluspunt werd elke eerste zondag van de maand aangehaald wanneer de lunch een brunch wordt met een all-in menu.”

Wie graag zelf een mening vormt over de gerechten zal moeten wachten op het seizoen. De kaart van Frank verandert om de 6 à 8 weken. “Ik hou van veel variatie. De cheesecake en amandelchocoladetaart blijven wel vaste waarden. De desserts vallen enorm in de smaak.”

The post Lunchbar en koffiehuis Frank prijkt tussen grote namen in de Belgische Fooding Gids 2024 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer”

In het AZ Delta Rumbeke is Franky Vermeulen (63) overleden. Hij was erebrandweerman van de brandweer Moorslede en lid van wandelvoetbalploeg Old Stars SV Moorslede. Franky was de echtgenoot van Greta Debrauwer en woonde in de Emiel Jacqueslaan.
The post Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer” appeared

Lees meer »

Letland erkent voor het eerst homokoppels

Koppels van hetzelfde geslacht worden sinds maandag ook wettelijk erkend in Letland. Kort na middernacht, toen de nieuwe wet van kracht ging, werden Maksims Ringo en Janis Locs het eerste Letse homokoppel. “Als Letland het homohuwelijk legaliseert, hopen we gouden ringen uit te wisselen.”

Lees meer »

‘Gijzelaar’ opgepakt omdat hij eigen ontvoering in scène zou hebben gezet: hij gaf de daders eerst nog rondleiding in zijn huis

Het lijkt wel het scenario van een hollywoodfilm. Een man is opgepakt omdat hij zijn eigen ontvoering in scène zou hebben gezet. Drie gemaskerde mannen vallen op 4 juni het huis binnen van Hassan K. (49) en zijn gezin in Ternat. De overvallers nemen zijn partner Anna N. (49), die werkt als bevoorrader van geldautomaten, mee en dwingen haar een

Lees meer »

“Ze urineerden op hem en dreigden om hem aan steen in vaart te gooien”: tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens horrornacht in Brugge

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

De must-reads van het weekend

04:04 De Tour is een van de meest extreme sportevenementen ter wereld. In het postdopingtijdperk grijpen ploegen naar voeding om de performance van hun renners te boosten. Hoe werkt dat?

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware coronabesmetting: “Ik krijg een zuurstofkuur en infraroodbehandeling”

“Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld, liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Toen ik me recent wou

Lees meer »

Geen wijnopener bij de hand? Zo krijg je de fles toch open

Wat als… je een flesje wijn wil openen, maar geen wijnopener bij de hand hebt? Dan haal je een paar kaarsen uit, want ook daarmee krijg je de kurk van een wijnfles. Dat hebben enkele mannen uitgeprobeerd. “Je moet wel een klein beetje geduld hebben”, klonk het achteraf. “Pas na een dikke minuut konden we de fles ontkurken.”

Lees meer »

Is het aandeel Tesla te duur?

17:07 De Amerikaanse autobouwer zag deze week 100 miljard dollar beurswaarde bijkomen na mooie verkoopcijfers. Maar is het aandeel met een verwachte koers-winstverhouding van 95 niet te duur?

Lees meer »

Zinkgat door groot waterlek in Nieuwpoortsesteenweg in Oostende

Als gevolg van een groot waterlek is er vanmorgen een zinkgat ontstaan in de Nieuwpoortsesteenweg ter hoogte van huisnummer 749. Farys is op de hoogte en startte intussen met dringende herstellingswerken. De situatie wordt op de voet opgevolgd.
The post Zinkgat door groot waterlek in Nieuwpoortsesteenweg in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Claude Vindevogel uit Diksmuide staat met zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ op het MENT-podium in Diksmuide

Op de Grote Markt in Diksmuide verwelkomde MENT bekende, maar ook minder-bekende artiesten. Claude Vindevogel uit Diksmuide is al altijd bezig geweest met muziek, maar op nationaal vlak is hij niet zo populair. Toch kreeg hij van de zaakvoerders van MENT eveneens een uitnodiging om zijn zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ te zingen voor het publiek. Weldra zie je zijn verschijning

Lees meer »