Luna verwelkomt Zuid-Koreaanse filmcrew in Oud Cortryck: “Ik heb ze leren tappen”

Afgelopen weekend was café Oud Cortryck het decor voor de opnames van een culinaire show op Wavve, de tegenhanger van Netflix in Zuid-Korea. Daar blijken ze verzot op het zoet-fruitig bier Duchesse de Bourgogne van brouwerij Verhaeghe uit Vichte. Producer en presentator Wookjung Lee uit Seoel daagde met een crew op om onder meer de perfecte Duchesse de Bourgogne te tappen.

De drie miljoen betalende kijkers van de streamingdienst Wavve leren in het voorjaar van 2025 kennismaken met het uit 1666 daterende Oud Cortryck in de Wijngaardstraat van uitbater Luna Van Melckebeke (26). “Het was een leuk initiatief van de brouwerij om het café erbij te betrekken. Het was een super leuke ervaring met fijne mensen. Alles verliep heel professioneel. Ik had wel niet verwacht dat ik er zo in betrokken zou worden. Ik dacht dat het vooral over het bier en de brouwerij ging gaan, dus aangenaam verrast en wat nerveus dat het plots ook rond mij draaide. Ik heb ze leren tappen, dat was hilarisch. Ik kijk enorm uit naar het eindresultaat.”

“Ik dacht dat het vooral over het bier en de brouwerij ging gaan, dus aangenaam verrast en wat nerveus dat het plots ook rond mij draaide” – Luna Melckebeke

Wookjung Lee nam zijn filmcrew mee naar onder meer Kortrijk en Vichte om te focussen op alle details rond Duchesse de Bourgogne, zoals foodpairing of koken met het Vlaams roodbruin bier van gemengde gisting, en een bezoek aan de brouwerij in Vichte. In het oudste café van het winkelwandelgebied in Kortrijk – waar Duchesse een vaste waarde is op de kaart – leerde Wookjung Lee met pretoogjes Luna kennen.

“Vijftien jaar geleden kwam een Zuid-Koreaanse importeur tijdens een bezoek aan Zwitserland toevallig in aanraking met Duchesse de Bourgogne”, vertelt Amaury Kervyn d’Oud Mooreghem, exportmanager bij Brouwerij Verhaeghe. “Toen hij vernam dat we onze Duchesse laten rijpen in eikenhouten foeders die voorheen Bordeaux-wijn bevatten, was hij direct enthousiast. Zuid-Koreanen hebben een grote voorliefde voor wijn en onze Duchesse vormt een perfecte combinatie van wijn en bier voor hen. Daarnaast sluit het goed aan bij hun culinaire gewoontes, zoals de populaire Korean barbecue. Zo begon onze samenwerking. Tegenwoordig worden er jaarlijks zo’n 300.000 flesjes van Duchesse de Bourgogne naar Zuid-Korea geëxporteerd.”

The post Luna verwelkomt Zuid-Koreaanse filmcrew in Oud Cortryck: “Ik heb ze leren tappen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik kan ook genieten van een ontbijt met romige croissants, hoor”: Midzomernachten met Sandra Bekkari

Ze heeft er een heel mooie term voor: ‘happy attacks’. Al lijken die ‘geluksaanvallen’ bij haar niet acuut, maar chronisch. Sandra Bekkari eet, kookt, zorgt, loopt en wandelt altijd intens. “Het leven verloopt met ups en downs, maar ik probeer wel zoveel mogelijk te genieten van de kleine gelukjes. Een heerlijk koffietje met een stukje lekkere chocolade, een mooie zonsopgang…”

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Nederland is een gaaf land, dat komt uit de grond van mijn hart”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op “meer dan 5.000 dagen” als premier en overliep de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren zoals de toeslagenaffaire en de crash van het vliegtuig MH17.

Lees meer »

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »

“Backstage moedermelk afkolven en dan zonnebrillen verkopen: pure rock-’n-roll”. Eline De Munck baat pop-upshop uit op festival

Haar eerste Rock Werchter als mama. “En dat doet iets met mij, ik heb voor het eerst de balans gevoeld tussen mama zijn en mezelf”, vertelt Eline De Munck (36). Terwijl baby Colette (bijna 4 maanden) thuis bij haar meter ligt te slapen, is mama aan het werk. Dubbele shift zelfs, want tussen het verkopen van haar limited collectie RW-zonnebrillen,

Lees meer »

Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen

Op zaterdag 28 september komen de 50-jarigen, met geboortejaar 1974, samen voor een feestelijke reünie. Iedereen die Meulebeke ademt, is welkom. Het organisatiecomité stond tien jaar geleden al in voor een legendarisch feest voor de 40-jarigen.
The post Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht!

Over één week is het zover, op vrijdag 12 juli gaat ‘Grand Show Folie Royale’ in wereldpremière in Knokke-Heist. De voorstelling in het Grand Casino Knokke pakt uit met indrukwekkende topstemmen, internationale acts en wervelende choreografieën.
The post Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Morgen politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken morgen naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

The Women Peloton, het bedrijf van de vrouw van Jasper Stuyven, wordt aangeklaagd en krijgt drie maanden om van naam te veranderen

Een bijzondere zaak in de Belgische wielerwereld. The Women Peloton, het bedrijf van Elke Bleyaert waarin ze vrouwen warm maakt voor de wielersport, wordt aangeklaagd door het Amerikaanse fitnessbedrijf Peloton Interactive. Zo wordt de merknaam ‘peloton’ aangevochten. Bleyaert is woedend: “Er bestaan zoveel bedrijven in het wielerlandschap vredig naast elkaar die het woord ‘peloton’ gebruiken. Waarom zou één bedrijf hier

Lees meer »

Acteur Louis Thyssen uit ‘Nachtwacht’ en K3-musical ‘De drie biggetjes’ breekt met z’n vriendin Liesl

Louis Thyssen (29), bekend van ‘Nachtwacht’ en z’n rol in musical ‘De drie biggetjes’, en z’n vriendin Liesl (27) hebben na zeven jaar besloten om uit elkaar te gaan. Dat bevestigt de acteur aan ‘Dag Allemaal’. Dat de breuk al dan niet het gevolg zou zijn van overspel, wil Thyssen niet kwijt: “Ik moet nog met m’n omgeving bespreken wat

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes bij Zeb of Torfs. “Daardoor al kortingen tot -70 procent”

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »