Frankrijk start met zuinige zege tegen Oostenrijk aan EK, maar houdt adem in voor gehavende neus van Mbappé

Het vizier van de topfavoriet stond nog niet op scherp. Maar Frankrijk deed tegen Oostenrijk, in tegenstelling tot de Rode Duivels, wel wat moest in z’n openingsmatch. Een zuinige 0-1-zege, nota bene door een owngoal, volstond voor Les Bleus. Toch startte Frankrijk ook met zorgen aan het EK, want Kylian Mbappé moest in het slot met een zwaar gehavende neus gewisseld worden. 

Meer krantenkoppen in België

Al vanaf hun 16de worden ze voorbereid op de online bagger: waarom vooral tennissers uitgescholden en bedreigd worden

Weinig sporten zijn gevoeliger aan digitale terreur dan de wereld van game, set en match. Op de topsportschool worden talentvolle tieners, vanaf 16 jaar, voorbereid op de haatberichten en dreigementen die ze zullen ontvangen eens ze het internationale circuit betreden. Het gif tegenhouden is moeilijk. Tennis Vlaanderen probeert de jongeren vooral weerbaar te maken.

Lees meer »

Gents drugopvangcentrum zoekt nieuw gebouw, met verschillende ingangen: “Wie afkickt, komt aan de deur best geen druggebruikers tegen” 

Het MSOC (Medisch Sociaal Opvangcentrum) in Gent is is ondergebracht in het centrum van de stad. Het gebouw heeft één ingang, waardoor drugsverslaafden mensen kruisen die aan het afkicken zijn. "Ze zien elkaar, er worden woorden gewisseld, voor de mensen die proberen af te kicken is dat confronterend", zegt Steve Sercu van het MSOC. "Een gebouw met 3 ingangen zou

Lees meer »

Stortplaats van Silvamo in Kortemark krijgt dan toch nieuwe vergunning, na vernietiging van vorige vergunning

Stortplaats Silvamo in Kortemark krijgt dan toch een nieuwe vergunning. 2 jaar geleden had minister Zuhal Demir (N-VA) de vergunning met 25 jaar verlengd. In die vergunning stond dat de stortplaats vervuilde PFAS-gronden mag opslaan die bij werken worden opgegraven. Een actiecomité ging daartegen in beroep. Ook de raad van vergunningsbetwistingen vernietigde de vergunning. Nu heeft de minister toch een

Lees meer »