Edith Thomas wordt 75 en is al 60 jaar fan van Adamo: “Ik bezit een visitékaartje met zijn handtekening op 21 oktober 1967”

Op woensdag 19 juni mag Edith Thomas uit Menen 75 kaarsjes uitblazen. Sinds haar jeugd was Adamo haar idool. Dankzij haar kleindochters Cassandra en Mélissandre Prud’homme kon Edith vorige zaterdagavond Adamo eens persoonlijk spreken na zijn optreden in de backstage van Kursaal Oostende.

Edith was bijna veertien jaar toen ze de muziek van Adamo leerde kennen en grote fan werd. Haar kamer hing vol met posters en foto’s. Voor haar verjaardag vroeg ze aan haar papa Albert Thomas een vinyl van ‘La Nuit’, maar hij was verkeerd en kocht voor haar de LP ‘Tombe La Neige’. Haar papa zong ook vaak het liedje ‘Vous Permettez, Monsieur’ voor zijn dochter.

Een hartelijke ontmoeting. © PADI/Mélissandre

Toen Adamo in de jaren zestig eens kwam optreden in Roncq ging ze met haar mama Antoinette Goffaux en haar papa naar dit optreden. Tijdens dat evenement ontmoette ze Adamo voor de eerste keer. Al die jaren bleef ze trouw fan en trok ze vaak naar zijn optredens. Ze was ook lid van de officiële Adamo-fanclub. Zo ontving ze op regelmatige tijdstippen brieven met de lijst met komende concerten. Op die manier bleef Edith op de hoogte, want in die tijd bestond er nog geen computer of laptop. Voor de 100ste verjaardag van het Rode Kruis vond er in Brussel een concert plaats. Daar was ze natuurlijk ook bij. Haar muzikale liefde voor Adamo gaf ze ook door aan haar dochter Sophie De Moor (48) uit Komen, en aan haar twee kleindochters Cassandra (23) en Mélissandre (20) Prud’homme. Adamo blijft verder bestaan in haar leven. Haar favoriete liedje? “Dat heb ik niet, ik hoor zijn liedjes àllemaal graag”, zegt ze. “Ieder liedje heeft voor mezelf een andere mooie herinnering.”

Herinneringen… © MélissandréHét kaartje dat dateert van 21 oktober 1967. © Mélissandré © Mélissandré

Edith heeft een grote verzameling, waarin Adamo centraal staat. Ze hield al haar jeugdboekjes bij. Ze bezit ook een visitekaartje met zijn handtekening op 21 oktober 1967. Ze heeft ook nog de brieven van de fanclub en foto’s uit vroegere boekjes.

© Mélissandré © Mélissandré

Het concert van Adamo op zaterdag 2 december 2023 kon niet doorgaan wegens zijn ziekte én dit optreden werd verplaatst naar zaterdagavond 15 juni in Kursaal Oostende. Dat is precies vier dagen voor haar 75ste verjaardag. De kleindochters konden zo’n kans niet laten liggen. Ze dienden bij organisator Concertevents een aanvraag in voor een ontmoeting van hun mamie met Adamo. Willy Moeyaert deed navraag en zei dat het ok was. Na zijn twee uur durend optreden kon Edith, samen met de dochter en twee kleindochters, nog eens met Adamo een praatje slaan in de backstage van Kursaal Oostende. Edith toonde diverse oude foto’s. Adamo zette terug enkele handtekeningen erop, gaf haar een kus én poseerde natuurlijk voor de foto. En of ze gelukkig was! Haar 75ste verjaardag kan alvast niet meer stuk! (PADI)

The post Edith Thomas wordt 75 en is al 60 jaar fan van Adamo: “Ik bezit een visitékaartje met zijn handtekening op 21 oktober 1967” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gents drugopvangcentrum zoekt nieuw gebouw, met verschillende ingangen: “Wie afkickt, komt aan de deur best geen druggebruikers tegen” 

Het MSOC (Medisch Sociaal Opvangcentrum) in Gent is is ondergebracht in het centrum van de stad. Het gebouw heeft één ingang, waardoor drugsverslaafden mensen kruisen die aan het afkicken zijn. "Ze zien elkaar, er worden woorden gewisseld, voor de mensen die proberen af te kicken is dat confronterend", zegt Steve Sercu van het MSOC. "Een gebouw met 3 ingangen zou

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering legt de eed af

223 dagen na de verkiezingen heeft Nederland een nieuwe regering. Zestien ministers en dertien staatssecretarissen legden dinsdag de eed af in de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. Ze werden een voor een voorgesteld aan koning Willem Alexander door de nieuwe eerste minister Dick Schoof, tot voor kort nog een partijloze ambtenaar.

Lees meer »

“Script meermaals moeten lezen”: acteur Steven De Lelie schrikt zelf dat Bert vader van Louise blijkt te zijn in ‘Familie’

De familie Van den Bossche wordt wederom geteisterd door Bert(je), alleen heeft die na plastische chirurgie niet meer het gezicht van Steven De Lelie (47) maar van de Gentse acteur Jan Sobrie (45). “Jammer, want ik heb die rol heel graag gespeeld”, zegt Steven. Dat hij boven op een heleboel duistere intriges ook de opdracht gaf voor de brandstichting die

Lees meer »

“Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet

In de Sint-Jacobuskerk in Lichtervelde werd afscheid genomen van Gilbert Desmet. De voormalige profwielrenner overleed op 93-jarige leeftijd. Hij was de oudste nog levende Belgische geletruiwinnaar van de Ronde van Frankrijk, maar overleed op zondag 30 juni.
The post “Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd

Op het einde van het schooljaar worden in alle onderwijsinstellingen de personeelsleden die met pensioen gaan in de bloemetjes gezet. In bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge was dit onlangs ook het geval.
The post Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd appeared first on KW.be.

Lees meer »