Al gespot onder Belgische fans in Frankfurt: Ella Leyers en Amy Sonck

Tienduizend Belgische fans wonen de Belgische opener van het EK voetbal in het Waldstadion tegen Slovakije bij. Mag niet ontbreken: Obelix, de sterkste der Galliërs. Maar ook Amy Sonck, de dochter van gewezen Rode Duivel Wesley, en Ella Leyers tekenen al present in Frankfurt. Zo’n 2.500 fans van de Rode Duivels bevinden zich ook in de fanzone aan de Main zonder een ticket voor de wedstrijd te hebben. 

Meer krantenkoppen in België

Dertig jaar na de officiële opening heeft sportcentrum De Pionier nu ook tien indoor petanquepleinen

Op 30 september 1994 vond de officiële opening van sportcentrum De Pionier in de Gosserieslaan in Wervik plaats. Uitgerekend dertig jaar later werden de nieuwe indoor petanquevelden officieel ingespeeld. “Zoveel jaren later blijft De Pionier, ook dankzij verschillende renovaties en goed onderhoud, nog altijd een prachtige sportaccommodatie”, benadrukt schepen van Sport Geert Bossuyt (Vooruit).
The post Dertig jaar na

Lees meer »

Netheid van Oostende is verkiezingsthema voor 13 oktober: Strenger optreden tegen overlast door vuilnis?

De netheid van Oostende is voor veel inwoners een belangrijk onderwerp. Er zijn allerlei acties, maar hoe gaat men om met overlast door meeuwen die afvalzakken openprikken, of met sluikstorters? Moet de stad strenger optreden tegen vuilnis? De partijen hebben voorstellen.
The post Netheid van Oostende is verkiezingsthema voor 13 oktober: Strenger optreden tegen overlast door vuilnis? appeared first

Lees meer »

Oplopende spanningen tussen VS en Georgië: premier niet langer welkom bij Biden

De Georgische premier is niet langer uitgenodigd voor een receptie van de Amerikaanse president Joe Biden, zegt de Georgische parlementsvoorzitter Shalva Papuashivli. Premier Irakli Kobakhidze leidt de Georgische delegatie op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, en zou woensdagavond deelnemen aan het jaarlijkse evenement voor wereldleiders. De parlementsvoorzitter heeft het over bemoeienissen in de interne zaken van zijn land.

Lees meer »

Productontwerpbureau Pilipili breidt management én aanbod uit: “Een goed product alleen redt het vaak niet”

Mathias Deswarte (35) en Lukas Costeur (38) kopen zich in bij Pilipili en zijn respectievelijk de nieuwe brand expert en creative director. Daarmee breidt het product design agency zijn expertise uit. “Naast product design bel je Pilipili voor alles van engineering tot marketing, tot de unboxing toe.”
The post Productontwerpbureau Pilipili breidt management én aanbod uit: “Een goed product

Lees meer »

Filezwaarte in Vlaanderen doorbreekt symbolische kaap

Een nieuwe maand, een nieuw record voor de gemiddelde filedruk op de Vlaamse hoofdwegen. De voorbije twaalf maanden, van september 2023 tot augustus 2024, kwam de filezwaarte op de hoofdwegen uit op gemiddeld 911 kilometeruren. In die periode was er met andere woorden elke werkdag gemiddeld 911 kilometer file gedurende één uur lang. Het cijfer komt voor het eerst boven

Lees meer »

Fiets van overleden Brecht (14) gestolen aan station: “Zijn broer wou er hoe dan ook mee blijven rijden”

Aan het station van Burst, bij Erpe-Mere, is vrijdag de fiets van Brecht Deleu gestolen. De jongen gebruikte die fiets tien jaar geleden voor een laatste keer, voor hij op 14-jarige leeftijd besloot om uit het leven te stappen. Sindsdien gebruikt zijn jongere broer Tom de fiets. “We hopen dat de fiets van Brecht wordt teruggevonden”, vertelt zijn mama Christy

Lees meer »

Christine redde koe Iris van het slachthuis, sindsdien hebben ze een hechte band: “Ze is mijn beste vriendin”

Elke dag, zonder uitzondering, rijden Christine Detienne (72) en haar man Guido van Deurne naar Zandhoven om hun koe Iris en haar eveneens loeiende compagnon Emma te verzorgen. “Na het verlies van mijn enige zoon is Iris mijn therapeute geweest”, vertelt Christine. “Toen ze naar het slachthuis moest, heb ik haar gered. Nu is ze al drieënhalf jaar mijn beste

Lees meer »

Toerisme Oostende genomineerd voor Marketing Company of the Year bij de Belgian Marketing Awards 2024

Toerisme Oostende vzw is genomineerd voor de prestigieuze titel van Marketing Company of the Year bij de Belgian Marketing Awards 2024. Deze erkenning onderstreept de toewijding en het succes van Toerisme Oostende in het transformeren van Oostende naar een attractieve culturele Stad aan Zee.
The post Toerisme Oostende genomineerd voor Marketing Company of the Year bij de Belgian Marketing

Lees meer »